{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 26 mei 2021

Waarom zou je voor een houten tuintafel kiezen?

Ben je op dit moment bezig met het maken van een nieuw tuinontwerp? Of ben je – om welke reden dan ook – niet meer volledig tevreden met de uitstraling en inrichting van jouw tuin op dit moment? Wil je daarbij mogelijk ook nog de meubelen in jouw tuin vervangen. Als daar jouw voorkeur naar uit gaat, heb je in ieder geval voldoende mogelijkheden. Zoals je in onze webshop kunt zien, heb je namelijk ongekend veel mogelijkheden om jouw tuin opnieuw in te richten.


Daarbij is het wat ons betreft sowieso belangrijk om goed naar de meubelen in jouw tuin te kijken. Door de juiste tuinmeubelen aan te schaffen, weet je veel meer van jouw tuin te genieten. Wat de beste tuinmeubelen zijn, is aan jou om te bepalen. Daar helpen we jou echter wel graag een handje bij. Aan de ene kant doen we dat door je een uitgebreid aanbod van de beste tuinmeubelen voor te schotelen. Aan de andere kant doen we dat door informatieve blogartikelen te schrijven.


Het artikel dat je nu aan het lezen bent, is dit een voorbeeld van een dergelijk informatief blogartikel. In dit blogartikel richten we onze pijlen daarbij op een specifiek soort tuinmeubel: een houten tuintafel. Waarom specifiek op dit soort tuinmeubel? Omdat in de afgelopen tientallen jaren gebleken is dat dit één van de meest populaire tuinmeubelen is.


Wil jij mogelijk ook een houten tuintafel aanschaffen? Dan is het verstandig om je goed in het aanbod van houten tuintafels te verdiepen. Ook is het aan te raden om voor jezelf een goede vergelijking te maken. Maar, waar moet je dan precies opletten? En wat zijn überhaupt redenen om voor een houten tuintafel te kiezen? De antwoorden op die vragen ga je in dit artikel vinden. Je kunt dit eigenlijk zien als een uitgebreid blogartikel over houten tuintafels. Een voorbeeld van een tuinmeubel waar je niet de mist mee in kunt gaan.


Wil je – naar aanleiding van dit artikel – direct een houten tuintafel aanschaffen? Ook daarvoor ben je bij ons direct aan het juiste adres. Je kunt namelijk uit een uitgebreid aanbod kiezen én we hanteren scherpe prijzen. Daarbij geniet je in ons aanbod ook nog van de gewenste kwaliteit; echt alle houten tuintafels uit ons assortiment brengen een lange levensduur met zich mee!

Wat zijn de voordelen van houten tuintafels?

Zo, is het voor jou de hoogste tijd om een nieuwe tuintafel aan te schaffen? Dan weet je op voorhand één ding zeker: je hebt de keus uit behoorlijk veel tuintafels. Dat uitgebreide aanbod is onder meer te danken aan de vele mogelijkheden die fabrikanten hebben. Als fabrikant zijnde is het namelijk mogelijk om tussen tal van materialen te kiezen.


Is het daarbij toeval dat veel fabrikanten voor hout kiezen? Nee, dat is alles behalve toeval. Het is een feit dat hout meerdere voordelen met zich mee brengt. Van deze voordelen kun je zéker genieten als je voor een houten tuintafel kiest. Daarbij is het ook niet verwonderlijk dat heel veel mensen voor een houten tuintafel kiezen.


Graag willen we jou kennis laten maken met de voordelen van houten tuintafels. Daarbij bespreken we ook nog hoe je voor jezelf de beste houten tuintafel kunt gaan vinden. Neem dit artikel dus op je gemakje door en laat je verrassen. Het is hoe dan ook een feit dat de keus voor een houten tuintafel een verstandige keuze is!

Voordeel 1: prachtige uitstraling

Over smaak valt niet te twisten, maar de meeste mensen zijn het er over eens dat een houten tuintafel een prachtige uitstraling heeft. Deze uitstraling komt enerzijds door de kleur van het hout, maar anderzijds ook door de structuur van het hout. Als je tien houten planken naast elkaar legt, hebben alle planken een andere structuur. Juist doordat alle planken een andere structuur hebben, vormen de planken een prachtig geheel. Dat geheel is dan ook duidelijk terug te zien in de prachtige uitstraling van een houten tuintafel.


Hierbij willen we wel graag het volgende opmerken: smaak is uiteraard persoonsgebonden. Het is dan ook aan te raden om een goede vergelijking voor jezelf te maken tussen de verschillende soorten tuintafels. Let hierbij goed op de vormgeving van de tafels en bijvoorbeeld ook op de kleur van het hout. Enfin, hier komen we later in dit artikel nog eventjes op terug!

Voordeel 2: past in elke tuin

Heb je gekozen voor een tuin met een moderne uitstraling? Of is jouw voorkeur uitgegaan naar een tuin met een landelijke uitstraling? In beide gevallen kun je prima kiezen voor een houten tuintafel. Een houten tuintafel past in eigenlijk alle tuinen perfect.


Als je voor een tuin met een strakke indeling gekozen hebt, past een strakke houten tuintafel hierin prima. Het hout brengt namelijk ook een strakke uitstraling met zich mee; zeker als bijvoorbeeld ook de poten van de tuintafel op een strakke manier vormgegeven zijn.


Als je voor een tuin met een landelijke indeling gekozen hebt, past een houten tuintafel ook prima. Dit is puur te danken aan het feit dat hout een natuurlijk materiaal is. Hout past hierdoor perfect in tuinen met een landelijke uitstraling; dat geldt dus ook zeker voor een houten tuintafel. Sterker nog; als je een tuin met een landelijke uitstraling hebt, kun je eigenlijk niet voor een ander materiaalsoort kiezen. Geen enkel ander materiaal komt in de buurt – qua uitstraling en qua natuurlijkheid – van hout!

Voordeel 3: lange levensduur

Kies je voor een tuintafel van hout? Dan kies je indirect voor een lange levensduur. Het is namelijk een op zichzelf staand feit dat hout een lange levensduur met zich mee brengt. Dit komt onder meer doordat hout een natuurlijk materiaal is én dus bestand is tegen alle soorten weersomstandigheden.


Indien je een houten tuintafel in jouw tuin zet, hoef je je over de levensduur dus geen zorgen te maken. Wel is het van belang dat je het hout af en toe even goed verzorgt/onderhoudt. Hoe je dat precies kunt doen, vertellen wij je graag aan het einde van dit artikel nog even!

Voordeel 4: Je hebt ongekend veel keus

Gaat jouw voorkeur uit naar een houten tuintafel? Dan weet je op voorhand al dat je heel veel keuze hebt. Zoals we eerder in dit artikel al aangaven, hebben fabrikanten voldoende keus tussen meerdere materiaalsoorten. Toch kiezen veel fabrikanten voor hout, aangezien hout veel voordelen met zich mee brengt. Dit resulteert uiteindelijk in een uitgebreid aanbod van houten tuintafels.


Wat hier dan precies het voordeel van is? Vooral dat je voor jezelf echt een goede keuze kunt maken. Als je bijvoorbeeld in onze webshop een kijkje neemt, zie je al direct tientallen houten tuintafels naar voren komen. Je kunt hierdoor een goede vergelijking maken en vervolgens voor jezelf de knoop doorhakken. Al met al is het een luxepositie dat je uit meerdere soorten houten tuintafels kunt kiezen!

Voordeel 5: Naar wens aanpassen

Ben je na verloop van tijd jouw houten tuintafel een beetje zat? Geen nood aan de man! Het is namelijk ideaal dat je het hout na verloop van tijd geheel naar wens weer aan kunt passen. Wil je het hout bijvoorbeeld in een iets donkerdere tint uitvoeren? Geen probleem. Met de juiste lak kun je de houten tuintafel in de gewenste kleur schilderen. Ideaal!


Eigenlijk heb je allerlei mogelijkheden met een houten tuintafel. Je kunt onbeperkt de kleur aanpassen, zolang je de tafel maar goed weet te onderhouden. Kies daarnaast ook echt voor kwaliteitsproducten. Als je bijvoorbeeld met slechte verf een houten tuintafel gaat schilderen, bladert de verf al bijzonder snel van de tafel af. De tafel wordt er daardoor absoluut niet fraaier op; voldoende reden dus om écht kwaliteitsproducten te gebruiken. Daarmee geniet je in ieder geval nóg meer van de fraaie houten tuintafel.

Voordeel 6: Perfect te combineren

Heb je interesse om een houten tuintafel aan te schaffen? Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, zijn er voldoende redenen om die houten tuintafel daadwerkelijk aan te schaffen. Indien je daar uiteindelijk voor kiest, weet je ook één ding zeker: je kunt de houten tuintafel in jouw tuin perfect combineren.


Dat is onder meer het geval bij de tuinstoelen. Als je voor een houten tuintafel hebt gekozen, kun je ook voor houten tuinstoelen kiezen. Daarmee weet je een fraai geheel te creëren, maar je kunt ook nog voor een contrastrijke situatie kiezen. Dat doe je door te kiezen voor stoelen van andere materialen. Juist door andere materialen met hout te combineren, kun je een fraai contrast creëren. Het is aan jou om te bepalen waar je voorkeur precies naar uit gaat!

Wat zijn de nadelen van houten tuintafels?

Zo, je hebt in dit artikel al uitgebreid kennis kunnen maken met de voordelen van houten tuintafels. Een terechte vraag hierbij is echter ook of een houten tuintafel ook nog nadelen met zich mee brengt. Als we heel kritisch naar houten tuintafels kijken, moeten we inderdaad bevestigen dat de houten tuintafels enkelen nadelen met zich mee brengen.


Wegen deze nadelen op tegen de vele voordelen? Nee, dat is in onze ogen zeker niet het geval. Echter is dit wel iets wat je het beste zelf kunt beoordelen; wij willen je dan ook aanraden om onderstaande nadelen even door te nemen. Vervolgens kun je voor jezelf bepalen of je deze nadelen zwaar vindt wegen. Mocht dat het geval zijn, kun je beter uitkijken naar een tuintafel van een andere materiaalsoort. Ook daarvan vind je overigens meer dan voldoende varianten in ons aanbod!

Nadeel 1: veel onderhoud

Kies je voor een houten tuintafel? Dan weet je dat je met het nodige onderhoud te maken krijgt. Hout is een natuurlijk materiaal, maar moet wel op bepaalde momenten in het jaar onderhouden worden. Voer je dit onderhoud niet uit? Dan merk je dit direct aan de uitstraling én de levensduur van de houten tuintafel.
Als je geen onderhoud uitvoert, wordt de tafel al snel een stuk minder fraai. Dat komt puur doordat de verf van het hout loslaat. De uitstraling kan hierdoor een beetje rommelig – en sowieso minder fraai – worden. Ons advies is daarom ook om de tafel met enige regelmaat te lakken, te beitsen en goed schoon te houden. Indien je hier af en toe enige tijd aan besteedt, weet je zeker dat je van een lange levensduur kunt genieten. Zoals we reeds hierboven aangegeven hebben, is hout namelijk zeer sterk, robuust en duurzaam.

Nadeel 2: weegt relatief veel

Als je voor een houten tuintafel kiest, moet je ook rekening houden met een fors gewicht. Dat is zéker het geval als je een houten tuintafel naast een tuintafel van aluminium of kunststof neerzet. Deze materialen zijn bijzonder licht te noemen, terwijl hout van nature al vrij zwaar is. Dat is zeker het geval als je een grote tuintafel van hout hebt.
Wat hier dan precies het nadeel van is? Nou, het verplaatsen van de houten tuintafel gaat bijvoorbeeld niet al te makkelijk. Hier heb je echt de nodige spierkracht voor nodig. Mocht je de tafel in jouw tuin willen verplaatsen, moet je hier mogelijk dus even hulp voor inschakelen.

Nadeel 3: niet goedkoop

Wil je het liefste zo min mogelijk geld aan jouw nieuwe tuintafel uitgeven? Dan is het ook niet verstandig om voor hout te kiezen. Over het algemeen kan namelijk gesteld worden dat een houten tuintafel duurder is dan tuintafels van andere materialen.
Hoe dit komt? Dit komt onder meer doordat houten tuintafels vaak met de hand vervaardigd worden. Daar gaat de nodig tijd inzitten, waardoor de arbeidskosten dus hoger uit komen te vallen. Logischerwijs wordt dit door de fabrikant doorberekend in de verkoopprijs van de houten tuintafel.
Daarnaast is hout van zichzelf ook niet voordelig te noemen. Zeker bij de tuintafels is het bovendien van belang dat uitsluitend het beste hout gebruikt wordt. Ook hier zit een bepaald prijskaartje aan, waardoor de houten tuintafels niet super goedkoop zijn. Zijn de houten tuintafels dan wel super duur te noemen? Nee, zeker niet. De prijs ligt ongeveer rond het gemiddelde, maar andere materiaalsoorten duiken wél onder het gemiddelde. Het is dan ook aan jou om te bepalen of/hoeveel geld je uit wilt geven aan een nieuwe houten tuintafel!

Hoe vind je de beste houten tuintafel

Heb je dit artikel tot hier volledig doorgenomen? Dan heb je kunnen lezen dat een houten tuintafel de nodige voordelen met zich mee brengt. Voordat je van deze voordelen kunt genieten, is het wel van belang dat je een goede vergelijking voor jezelf gaat maken. Alleen door de vele houten tuintafels met elkaar te vergelijken, kun je uiteindelijk de beste keuze te maken.
Het vergelijken van houten tuintafels is geen al te gemakkelijke klus. Je moet namelijk op meerdere punten letten, terwijl het aanbod ook nog behoorlijk gevarieerd is. Wij helpen je daarom graag een handje met het uitkiezen van de beste houten tuintafel!

Wat wil je precies?

Allereerst is het zaak om antwoord te geven op de vraag wat je precies wilt. Aan welke eigenschappen moet de houten tuintafel voldoen, hoe moet de houten tuintafel er bij voorkeur uit zien en hoeveel geld wil je uitgeven? Dit zijn enkele vragen waar je voor jezelf goed over na moet denken. Als je hier de antwoorden op gevonden hebt, kun je al direct een flinke schifting in het uitgebreide aanbod maken!

Afmetingen + vorm

Heb je interesse in de aanschaf van een houten tuintafel? Dan moet je goed bedenken wáár deze precies in jouw tuin moet komen te staan? Als je dat voor jezelf bepaald hebt, kun je een keuze maken wat betreft de afmetingen en de vorm. Wat betreft de afmetingen is het belangrijk om rekening met het volgende te houden: je moet de stoelen weg kunnen schuiven en je moet bij voorkeur ook nog om de tafel heen kunnen lopen.
Daarbij moet je ook goed nadenken over de vorm van de houten tuintafel. Gaat je voorkeur uit naar een ronde houten tuintafel? Of heb je toch liever een rechthoekige tuintafel? De keus is volledig aan jou. Wij willen je hierbij alleen maar het volgende aanraden; kijk goed naar de vorm van jouw terras. Op basis van de vorm van jouw terras kun je vaak al direct de juiste keuze maken.

Houtsoort

Een houten tuintafel is niet zomaar een houten tuintafel. Nee, je kunt uit meerdere soorten hout kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld voor douglas hout kiezen, kun je voor steigerhout kiezen en kun je voor hardhout kiezen. Wat nu voor jou de beste keuze is? Dat hangt echt volledig van jouw eigen voorkeuren af.
Het is in ieder geval goed om te weten dat alle houtsoorten een eigen uitstraling met zich mee brengen. Een tuintafel van steigerhout oogt bijvoorbeeld anders dan een tuintafel van hardhout. Het is aan jou om te bepalen wat je het mooiste vindt. Houd hierbij ook goed rekening met de nadelen van een houten tuintafel; steigerhout vergt over het algemeen minder onderhoud dan bijvoorbeeld hardhout.

Algehele vormgeving

Sowieso is het ook verstandig om naar de algehele vormgeving van de tafel te kijken. Let hierbij goed op de houtsoort, op de structuur van het hout, op het tafelblad, op de poten en op de kleurstelling. Een fabrikant kan hierbij zijn volledige vrijheid benutten, dus probeer voor jezelf te bepalen wat je precies het mooiste vindt.
Daarbij willen wij je ook nog op het volgende wijzen: je kunt de kleur van het hout naar eigen wens aanpassen. Mocht een kleur niet voor 100% naar jouw wens zijn, kun je dit dus nog naar eigen wens aanpassen. Je bent hierdoor in staat om de houten tuintafel qua uitstraling alsnog naar wens te maken!

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je ook nog op de kwaliteit én op het prijskaartje wijzen. Of beter gezegd: wij willen je op de prijs-kwaliteitsverhouding wijzen. Het is niet altijd nodig om super veel geld uit te geven, maar vaak betaal je wel voor kwaliteit. Dat zie je ook terug in het aanbod van de houten tuintafels. Als je nét iets meer geld uitgeeft, ben je vaak in staat om langer van de tuintafel te genieten.
Als je voor een houten tuintafel uit ons assortiment kiest, kies je sowieso voor kwaliteit. De tuintafels uit ons aanbod zijn door de beste merken vervaardigd en voldoen eigenlijk aan alle wensen. Daarbij geniet je van een lange levensduur, een fraaie uitstraling en alle overige voordelen van een houten tuintafel. Daarvoor hoef je in onze webshop niet eens de hoofdprijs te betalen; wij houden de prijzen graag zo laag mogelijk!

Een houten tuintafel onderhouden

Het mag duidelijk zijn: wij zijn behoorlijk fan van houten tuintafels. Volgens ons is het dan ook altijd een prima beslissing om voor een houten tuintafel te kiezen. Indien je voor een houten tuintafel gekozen hebt, is het wel zaak om het nodige onderhoud uit te voeren. Als afsluiter van dit artikel hebben wij enkele handige tips voor je op een rijtje gezet:

  • Spoel de tuintafel regelmatig af. Allereerst willen wij je aanraden om het hout regelmatig met water af te spoelen. Daarmee weet je op een simpele manier het oppervlakkige vuil te verwijderen.
  • Maak gebruik van houtreiniger. Als je ook het hardnekkige vuil wilt verwijderen, doet houtreiniger wonderen. Maak dus bij voorkeur bij elke schoonmaakbeurt gebruik van houtreiniger.
  • Lak de tafel regelmatig. Ook raden we je aan om de bovenste laag van de tafel opnieuw te lakken. Daarmee weet je het hout in goede én fraaie conditie te behouden.
  • Dek de tafel af. In de winterperiode is het ook aan te raden om de houten tuintafel af te dekken. Daarmee weet je de levensduur alleen maar te verlengen!
  • Sla geen onderhoudsbeurt over. Tot slot raden we je aan om echt periodiek een onderhoudsbeurt uit te voeren. Houd de tafel daarmee schoon én in een topconditie; dat zorgt er alleen maar voor dat je langer en langer van jouw houten tuintafel kunt genieten.