{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Waarom zou je voor tuinstoelen van hout kiezen?

  • Door Sanne
  • Tuesday 20 / 07 / 2021 0
Waarom zou je voor tuinstoelen van hout kiezen?

Het inrichten van een tuin is allesbehalve een makkelijke klus. Je hebt met jouw persoonlijke voorkeuren te maken, maar ook met de afmetingen van jouw tuin en met jouw (maximale) budget. Voordat je jouw tuin echt naar wens in kunt richten, moet je meerdere knopen door gaan hakken.
Graag helpen we jou daar een handje bij. Dat doen we onder meer door in onze webshop alleen maar de beste producten aan te bieden. Als je een geschikt meubelstuk in ons aanbod vindt, kun je hierdoor uitgaan van een prima kwaliteit. Daarnaast willen wij je graag informeren, adviseren en inspireren. Dat doen we door ons uitgebreide aanbod, maar ook door blogartikelen. Op dít moment ben je een voorbeeld van een dergelijk blogartikel aan het lezen.
In dit artikel richten wij onze pijlen volledig op tuinstoelen. Of beter gezegd: op tuinstoelen van hout. Veel tuinmeubelen worden van hout vervaardigd; iets wat uiteraard niet zonder reden is. Nee, houten tuinmeubelen brengen gewoonweg de nodige voordelen met zich mee. In dít artikel willen wij je graag alles vertellen over de voordelen van houten tuinstoelen.
Heb je na het lezen van dit artikel interesse om houten tuinstoelen aan te schaffen? Dan raden wij je aan om de koopgids uit dit artikel op te volgen. In de koopgids bespreken wij namelijk hoe jij de beste tuinstoelen van hout voor in jouw tuin kunt vinden. Tevens verwijzen wij je graag naar ons aanbod. In ons aanbod vind je namelijk ook veel tuinstoelen van hout, waardoor je een prima vergelijking kunt maken. Heb je eenmaal de perfecte tuinstoelen van hout gevonden? Dan kun je deze tuinstoelen voordelig en gemakkelijk via onze webshop bestellen. Bovendien geniet je hierbij van de beste kwaliteit; wij werken immers alleen maar me t de beste merken samen.
Ben je benieuwd of de houten tuinstoelen mogelijk iets voor jou zijn? Dan raden wij je aan om er even goed voor te gaan zitten. In dit artikel bespreken wij namelijk uitgebreid wat de belangrijkste voordelen van tuinstoelen van hout zijn!

Wat zijn de voordelen van houten tuinstoelen?

Heb je interesse om nieuwe tuinstoelen aan te schaffen? Ook dan sta je voor een leuke uitdaging. Je hebt namelijk de keus uit veel soorten tuinstoelen, terwijl je ook nog eens uit meerdere materiaalsoorten kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor tuinstoelen van aluminium, tuinstoelen van wicker, tuinstoelen van kunststof én voor tuinstoelen van hout.
Om meerdere redenen is juist de aanschaf van houten tuinstoelen aan te raden. Waarom? Dat vertellen wij je graag hieronder. Neem de voordelen op je gemakje door en laat je verrassen. O ja, de kans is groot dat je na het lezen van deze voordelen direct tuinstoelen van hout aan wilt schaffen!
Een belangrijk voordeel is dat houten tuinstoelen in allerlei soorten en maten vervaardigd worden. Veel fabrikanten kiezen ervoor om tuinstoelen van hout te fabriceren en dat zie je dan ook duidelijk terug aan het hedendaagse aanbod. Juist doordat je zoveel keuze hebt, kun je altijd de perfecte houten tuinstoelen voor in jouw tuin vinden. Tijdens jouw zoektocht merk je bovendien dus direct op dat je uit meerdere varianten kunt kiezen!
Ga je relatief veel geld aan nieuwe tuinstoelen uitgeven? Dan wil je uiteraard wel zo lang mogelijk van de tuinstoelen kunnen genieten. Indien je voor houten tuinstoelen kiest, komt dat sowieso goed. De houten tuinstoelen brengen namelijk een ongekend lange levensduur met zich mee. Deze lange levensduur is onder meer te danken aan de structuur van hout. Dit is gewoonweg een zeer stevig en robuust materiaalsoort.
Tevens speelt de weersbestendigheid van hout een belangrijke rol. Doordat hout een natuurlijk materiaal is, is het prima bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Ook als het buiten behoorlijk hard regent of waait, hoef je niet bang te zijn voor jouw tuinstoelen. Nee, het hout blijft lang in een fraaie/goede conditie, waardoor je van de dusdanige lange levensduur kunt genieten!
Ook zijn wij van mening dat houten tuinstoelen een prachtige uitstraling met zich mee brengen. Voor welke uitstraling je het beste kunt gaan? Dat is echt volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Je kunt kiezen voor stijlvolle houten tuinstoelen, terwijl je ook voor frivole tuinstoelen van hout kunt kiezen. Daarbij heb je ook nog eens de keus uit meerdere kleuren.
Voor welke kleur ga jij het liefste? Heb jij het liefste houten tuinstoelen in het wit? Of geef jij de voorkeur aan houten tuinstoelen in één van de vele bruine tinten? De keuze is volledig aan jou. Je kunt hierbij niet alleen uit veel kleuren in het huidige aanbod kiezen, maar je kunt de stoelen ook nog eens naar wens aanpassen.
Hoe dat precies zit? Nou, bij hout heb je de mogelijkheid om dit materiaal naar wens aan te passen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om na verloop van tijd het hout een andere kleur te geven. Pak een kwast erbij, koop de juiste verf en schilder jouw houten tuinstoelen direct in een andere kleur. Dit gaat niet alleen gemakkelijk, maar levert ook snel het gewenste eindresultaat op. Juist door deze bewerkingsmogelijkheden kun je – ook op de lange termijn – van de tuinstoelen van hout genieten. Wat wens je nog meer?
Als klap op de vuurpijl kunnen de houten tuinstoelen ook nog eens tegen een stootje. Valt er per ongeluk wel eens een stoel in jouw tuin om? Of vergeet je wel eens om de stoelen met zachte hand aan te schuiven? Geen probleem. De houten tuinstoelen kunnen écht tegen een stootje, waardoor je van de ongekend lange levensduur kunt genieten.
Ook is het wat ons betreft super dat je houten tuinstoelen met veel andere tuinmeubelen kunt combineren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de houten tuinstoelen bij een loungeset neer te zetten. Tevens kun je de tuinstoelen rondom een prachtige houten tuintafel neerzetten. Ongeacht waar je voor kiest, weet je een fraaie uitstraling te creëren. Die fraaie uitstraling is onder meer te danken aan de structuur van het hout, maar dus ook aan de combinatiemogelijkheden.
In ons land begint het vaker en vaker lekker warm te worden. Als je tijdens deze warme dagen optimaal van jouw tuin wilt genieten, zijn de houten tuinstoelen ook een prima idee. Een belangrijk voordeel van hout is namelijk dat dit tijdens de zomer niet warm kan worden. Hier kun je bij bijvoorbeeld aluminium of kunststof echter wel last van krijgen. Juist doordat hout niet warm kan worden, kun je te allen tijde aangenaam op de houten tuinstoelen plaatsnemen.
Overigens zit je sowieso altijd comfortabel op de houten tuinstoelen. In onze ogen brengen de houten tuinstoelen namelijk veel comfort met zich mee. Dit komt aan de ene kant door de stijfheid van het materiaal en aan de andere kant door de tuinkussens. Als je houten tuinstoelen aanschaft, doe je er verstandig aan om ook bijpassende tuinkussens aan te schaffen. Zodra je die tuinkussens op de grond neerlegt, begint het echte genieten. Je zit aangenaam en je kunt moeiteloos de gehele dag blijven zitten. Zeker als het buiten lekker weer is, is het super om op deze manier van het gewenste comfort te genieten.
Tot slot willen wij je ook nog wijzen op ons aanbod. Indien jouw voorkeur naar houten tuinstoelen uitgaat, vind je bij ons ongekend veel varianten. Je hebt hierdoor meer dan voldoende keuze én kunt een prima vergelijking maken. Onder aan de streep stelt dit je in staat om de perfecte keuze voor in jouw tuin te maken. Wil je hierbij ook nog van een relatief voordelige prijskaartje genieten? Dan doe je er al helemaal verstandig aan om zo snel mogelijk ons aanbod te bekijken!
Het mag duidelijk zijn: de tuinstoelen van hout brengen de nodige voordelen met zich mee. Je hebt veel keus, je geniet van een lange levensduur, je geniet van een fraaie uitstraling en je kunt alle kanten op met de houten tuinstoelen. Als klap op de vuurpijl geniet je ook nog eens van veel comfort. Met dank aan de combinatie van de tuinstoelen en de bijbehorende tuinkussens!

Wat zijn de nadelen van tuinstoelen van hout?

Spreken de hierboven genoemde voordelen jou wel aan? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen. Persoonlijk zijn wij namelijk ook behoorlijk fan van de tuinstoelen van hout. Dit is te danken aan de natuurlijke uitstraling, maar ook zeker aan de levensduur. Als je naar ons aanbod kijkt, zie je bovendien heel veel soorten tuinstoelen naar voren komen. Daar hebben wij uiteraard niet zomaar voor gekozen. Nee, door bewust een uitgebreid aanbod aan te bieden, is de kans groot dat jij in ons aanbod de perfecte tuinstoelen kunt vinden.
Moet je daarbij ook nog met specifieke nadelen rekening houden? Ja, dat is wel het geval. Net zoals alle andere materiaalsoorten brengt ook hout enkele nadelen met zich mee. Graag willen wij je óók over deze materialen zo uitgebreid mogelijk informeren. Neem onderstaande nadelen door en bepaal direct hoeveel ‘waarde’ jij aan deze nadelen hecht!

Relatief zwaar

Wil jij graag houten tuinstoelen in jouw tuin neerzetten? En zou je deze tuinstoelen na verloop van tijd ook willen verplaatsen? Dan zijn de tuinstoelen van hout niet direct de beste keuze. De houten tuinstoelen zijn namelijk behoorlijk zwaar, waardoor je ze niet al te makkelijk kunt verplaatsen.
Ook voor het opbergen brengt dit een uitdaging met zich mee. Het opbergen van de tuinstoelen van hout gaat gewoonweg niet zonder slag of stoot. Zo gaat opstapelen niet al te makkelijk, aangezien je de houten tuinstoelen niet zomaar de lucht in tilt. Nee, je moet echt een handige manier zien te vinden om de tuinstoelen op een handige manier op te kunnen bergen.
Overigens brengt dit relatief zware gewicht wel nog een belangrijk voordeel met zich mee. Dit voordeel heeft betrekking op de robuustheid van de tuinstoelen van hout. Doordat de tuinstoelen best wel zwaar zijn, waaien ze niet zomaar om. Bovendien kunnen ze echt tegen een stootje en geniet je dus van een lange levensduur. Met het oog op de lange termijn – en de duurzaamheid – is hout dus een prima keuze.

Vergt enig onderhoud

Als je houten tuinstoelen aan gaat schaffen, wil je hier uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Om van deze lange levensduur te kunnen genieten, moet je wel het nodige onderhoud gaan plegen. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je de houten tuinstoelen regelmatig goed schoonmaakt.
Ook is het belangrijk dat je de tuinstoelen soms even netjes opschuurt. Nadat je de stoelen opgeschuurd hebt, kun je wat lak of beits op de stoelen aanbrengen. Ook is het in sommige situaties noodzakelijk om een nieuwe verflaag op de houten tuinstoelen aan te brengen. Dit kost enige tijd, maar stelt je wel direct in staat om aanpassingen aan de stoelen door te brengen. Dit is immers het perfecte moment om direct de tuinstoelen een ander kleurtje te geven!
Moet je nu echt veel tijd aan het onderhoud doorbrengen? Qua tijd valt het reuze mee, maar naar verhouding moet je bij houten tuinstoelen wel veel onderhoud plegen. Bij bijvoorbeeld aluminium of kunststof heb je daar echter geen omkijken naar. Het is uiteindelijk aan jou om die overweging te gaan maken.

Niet de goedkoopste tuinstoelen

Wil jij graag nieuwe tuinstoelen aanschaffen? En wil je de kosten voor jezelf zo laag mogelijk houden? Dan zijn houten tuinstoelen ook niet de beste keuze. Het is namelijk zo dat de houten tuinstoelen vaak met de hand gemaakt worden. dit heeft één belangrijk nadeel tot gevolg; de houten tuinstoelen zijn relatief prijzig.
Aan de andere kant is de prijs-kwaliteitsverhouding wel subliem te noemen. Het klopt dat je net iets meer geld uit moet geven, maar je geniet ook van een langere levensduur. Een langere levensduur waardoor je de totale kosten over veel jaren uit kunt spreiden. Eigenlijk valt in dat licht de totale kosten voor de houten tuinstoelen opeens reuze mee!

Passen niet perfect in een moderne tuin

Bij het inrichten van een tuin zijn er enkele belangrijke knopen die je door moet hakken. Zo moet je bijvoorbeeld nadenken over de algehele stijl van jouw tuin. Grofweg kan hierbij onderscheid gemaakt worden tussen twee soorten stijlen: modern en landelijk. In een landelijke tuin passen de houten tuinstoelen perfect, maar dat is niet zo zeer het geval in een moderne tuin.
Een moderne tuin kenmerkt zich met name door strakke materialen, strakke patronen en strakke vormen. Die kenmerken gaan eigenlijk niet goed samen met de kenmerken van houten tuinstoelen. Als je een moderne tuin hebt, kun je daarom beter uitkijken naar één van de andere materiaalsoorten. Je hebt gelukkig de keus uit voldoende materiaalsoorten!

Is de aanschaf van houten tuinstoelen aan te raden?

Ben jij op dit moment op zoek naar nieuwe tuinstoelen voor in jouw tuin? Dan is het een kwestie van vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Door een uitgebreide vergelijking te maken, kun je uiteindelijk de juiste knoop voor jezelf door gaan hakken.
Wij kunnen in ieder geval het volgende al aangeven: de aanschaf van houten tuinstoelen is zéker aan te raden. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, brengen de tuinstoelen de nodige voordelen met zich mee. Het klopt dat je ook met enkele nadelen rekening moet houden, maar die nadelen wegen in onze ogen een stuk minder zwaar. Wat ons betreft doe je er zéker verstandig aan om te investeren in tuinstoelen van hout.

Hoe kun je de perfecte tuinstoelen van hout vinden?

Is het voor jou zo klaar als een klontje? Wil jij graag zo snel mogelijk de juiste tuinstoelen van hout voor in jouw tuin aanschaffen? Dan weet je dat je bij ons aan het juiste adres bent. Bij ons kun je namelijk uit veel soorten tuinstoelen kiezen, waarvoor je niet per sé de hoofdprijs hoeft te betalen.
Maar, hoe vind je nou de perfecte tuinstoelen van hout? Wij helpen je daar graag een handje bij. Hieronder bespreken we enkele criteria waar je goed op moet letten. Probeer op basis van deze criteria een goede vergelijking voor jezelf te maken. Op basis van jouw vergelijking kun je uiteindelijk de knoop door gaan hakken!

Waar wil je de tuinstoelen neerzetten?

Ten eerste raden wij je aan om goed over de plaatsing van de tuinsteden na te denken. Wil je de tuinstoelen op het terras van jouw tuin zetten? Of wil je de tuinstoelen juist rondom jouw tuintafel neerzetten? Dit zijn echt hele belangrijke vragen waar je goed over na moet denken. Nadat je deze vraag voor jezelf beantwoord hebt, kun je alvast een schifting in het uitgebreide aanbod maken.

Voor welk soort tuinstoelen ga je?

Heb je de keuze gemaakt dat je per sé tuinstoelen van hout wilt hebben? Dan moet je een keuze gaan maken tussen de vele soorten tuinstoelen. Ga je bijvoorbeeld voor lounge stoelen? Ga je voor dining stoelen? Of ga je voor één van de andere soort stoelen? Alle soorten stoelen brengen in ieder geval hun eigen voor- en nadelen met zich mee. Het is aan jou om te bepalen wat in jouw situatie de beste soorten stoelen zouden zijn.
Hoe je dit kunt bepalen? Dat doe je vooral door goed te kijken naar jouw situatie en wensen. Waar wil je de tuinstoelen neerzetten? En waar wil je de tuinstoelen voor gaan gebruiken? Dat zijn eigenlijk de twee belangrijkste vragen waar je een antwoord op moet zien te vinden. Nadat je die vragen beantwoord hebt, kun je in onze webshop direct op zoek gaan naar de juiste soort tuinstoelen.

Van welke houtsoort moeten de tuinstoelen vervaardigd zijn?

Ook is het aan te raden om goed naar de houtsoort te kijken. Een fabrikant heeft bij het fabriceren namelijk de keus uit meerdere houtsoorten. Zo is het mogelijk om voor douglashout te kiezen, terwijl een fabrikant ook voor steigerhout kan kiezen. Aangezien elke houtsoort een andere structuur heeft, is ook de uitstraling per houtsoort weer verschillend. Taak voor jou om een goede vergelijking te gaan maken!

Hoe moeten de tuinstoelen er uit zien?

Uiteraard is het ook belangrijk om goed naar de uitstraling van de stoelen te kijken. Kijk hierbij goed naar de algehele vormgeving, naar de afwerking én naar de kleurstelling. Zoals je al direct in ons aanbod kunt zien, heb je immers de keuze uit meerdere kleursoorten. Je kunt voor lichte houten tuinstoelen kiezen, terwijl je ook voor donkergekleurde houten tuinstoelen kunt kiezen. Het is volledig aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Hoeveel geld wil je uitgeven?

Ook is het aan te raden om jouw maximale budget vast te stellen. Waarom? Omdat je vervolgens binnen jouw maximale budget op zoek naar de beste houten tuinstoelen kunt gaan. Wij kunnen je op dit gebied alleen maar adviseren om te investeren in goede tuinstoelen. Juist door nét iets meer geld uit te geven, kun je van een nóg langere levensduur genieten. Dat is uiteindelijk wat je wilt, niet waar?

Tip: kijk goed naar de eigenschappen van de tuinstoelen

Verder raden wij je aan om goed naar de eigenschappen van de tuinstoelen te kijken. Is het bijvoorbeeld mogelijk om de tuinstoelen te verstellen? Worden er standaard tuinkussens bij meegeleverd? En is het mogelijk om een speciale beschermhoes voor de tuinstoelen aan te schaffen? Dit zijn stuk voor stuk vragen waar je even goed naar moet kijken.

Tip 2: ga altijd voor kwaliteit

Tot slot willen wij je aanraden om altijd voor kwaliteit te gaan. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, hebben houten tuinstoelen een lange levensduur. Pas als je écht voor kwaliteit gaat, kun je gaan genieten van deze lange levensduur. Durf daarom te investeren en durf voor tuinstoelen van een gerenommeerd merk te gaan. Overigens vind je dergelijke merken juist in ons aanbod terug. Wij weten als geen ander wat het belang van een goede kwaliteit is!

Slotwoord

Wil jij graag nieuwe stoelen voor in jouw tuin aanschaffen? Check dan zeker eens de tuinstoelen van hout. Zoals dit artikel duidelijk laat blijken, brengen de houten tuinstoelen ongekend veel voordelen met zich mee. Zet daarom jouw wensen op een rijtje, maak een goede vergelijking en hak vervolgens de knoop door. Van de aanschaf van goede tuinstoelen van hout ga je zéker geen spijt krijgen!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »