{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Wat is de beste parasol voor een groot terras?

  • Door Roos
  • Thursday 18 / 03 / 2021 0
Wat is de beste parasol voor een groot terras?

Temperaturen van 25 graden, temperaturen van 30 graden of zelfs temperaturen van 35 graden. In de afgelopen zomers hebben we in ons land meer en meer met hittegolven te maken gehad, waarbij temperaturen van 35 graden meermaals voorgekomen zijn. Wat doe je nou op dagen dat het buiten maar liefst 35 graden is? Aangezien een gemiddelde Nederlander niet voor dergelijke temperaturen gebouwd is, zijn we voor leuke uitdagingen komen te staan.

 

De verwachting is echter dat het in de komende zomers alleen maar warmer in ons land gaat worden. Het klimaat is namelijk aan het veranderen en dat uit zich meer en meer in extreem weer. Weet je van jezelf dat je niet zo goed tegen dergelijke warmte kan? Dan is het onwijs verstandig om je goed voor te gaan bereiden voor de komende zomer.

 

Is jouw oplossing om daar maar veel tijd binnen in huis door te brengen? Ook dan loop je al snel tegen problemen aan. Het is namelijk een feit dat de warmte binnenshuis moeilijk kan ontsnappen, waardoor het in de zomer in sommige huizen ook wel 30 graden kan worden. Mocht daar in jouw huis ook sprake van zijn, is het dus verstandiger om je ergens in jouw tuin te gaan verschuilen tegen de zon.

 

Wat je hiervoor nodig hebt? Nou, allereerst een lekkere loungeset, een aangename tuinset of een aangename loungestoel. Op een dergelijk meubelstuk kun je heerlijk languit liggen, rustig zitten of samen met vrienden of een gezinslid plaatsnemen. Mocht je eenmaal op het betreffende meubelstuk gesetteld zijn, is het uiteraard ook zaak om je huid goed te beschermen tegen de felle zonnestralen. Wat je daarvoor nodig hebt? Uiteraard een goede parasol!

 

Gezien de hoge temperaturen in ons land is een parasol in elke tuin onmisbaar geworden. Alleen met een parasol ben je in staat om je huid tegen de felle zonnestralen te beschermen; gezien de sterkte van de zonnestralen is dat echt héél erg noodzakelijk. Ga dus geen risico nemen en zorg ervoor dat je altijd een geschikte parasol in jouw tuin hebt staan.

 

Het aanbod van parasols

Ben je op dit moment op zoek naar een geschikte voor in jouw tuin? Dan weet je simpelweg dat je onwijs veel keus hebt. Dat zie je ook duidelijk terug in ons aanbod; wij bieden tientallen verschillende soorten parasols aan. Waarom het aanbod van parasols momenteel zo uitgebreid en divers is? Dat komt met name door de verschillende wensen en de verschillende situaties waarin een parasol handig is.

 

Wat we met dat laatste bedoelen? Nou, als je een grote tuin hebt, heb je behoefte aan een parasol dan in een kleine tuin het geval zou zijn. Met dat in het achterhoofd houdende is het dus onwijs belangrijk om gericht op zoek te gaan naar een passende parasol voor in jouw tuin. Heb jij een grote tuin met een groot terras? Dan ben je in dit artikel in ieder geval aan het juiste adres!

 

In dit artikel bespreken we namelijk wat de beste parasol voor een groot terras is. We geven hierbij niet zozeer aan dat je het beste voor parasol X van merk Y kunt kiezen, maar we bespreken wel hoe jezelf de beste parasol kunt vinden. Als je een kijkje in ons aanbod neemt, zie je mogelijk al direct een parasol die jou interessant lijkt. Maar, is de aanschaf van die parasol dan ook verstandig op basis van jouw wensen? Het antwoord op onder meer die vraag ga je vinden in dit artikel!

 

Zweefparasol of stokparasol?

Het eerste waar je een keuze tussen moet gaan maken, is een zweefparasol of een stokparasol Deze twee soorten parasols verschillen op cruciale punten ten opzichte van elkaar, waardoor deze twee soorten parasols beide in bepaalde situaties van pas komen.

 

Wat dan de beste soort parasol voor een groot terras is? In onze ogen maakt dit niet al te veel uit. Je moet voornamelijk rekening houden met datgene wat jij het meest handig vindt. Vind je het bijvoorbeeld geen probleem als de stok van de parasol in het midden van jouw terras moet staan? Dan kun je prima voor een stokparasol, kiezen waarmee je in veel gevallen ook nog een flinke som geld weet te besparen.

 

Wil jij echter liever geen stok in het midden van jouw terras hebben staan? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een zweefparasol. Een belangrijk kenmerk van een zweefparasol is namelijk dat de stok van de parasol aan de zijkant van het terras neergezet kan worden. Juist door die plaatsing weet je optimaal te genieten van alle ruimte op jouw terras!

 

Kies jij voor een stokparasol?

Ga jij – om welke reden dan ook – het liefste voor een stokparasol? Dan willen wij je graag op een mogelijk gevaar gaan wijzen. Een kenmerk van een grote stokparasol is logischerwijs dat het doek van de parasol vrij groot is. Des te groter het doek is, des te meer wind onder het doek kan komen.

 

Als je een grote stokparasol op jouw terras hebt staan, is het dus mogelijk dat deze parasol onstabiel wordt door de wind. Mocht het zomers behoorlijk hard waaien, merk je dit dan ook al te duidelijk aan de parasol. Staat de parasol bijvoorbeeld niet heel stevig in de parasolvoet? Dan kom je mogelijk voor gevaarlijke situaties te staan. Zo kan bijvoorbeeld de parasol omvallen, waarbij de gevolgen behoorlijk verstrekkend kunnen zijn.

 

Moraal van het verhaal: heb je écht een groot terras? Dan is niet altijd even verstandig om te kiezen voor een stokparasol. Eén en ander is uiteraard wel afhankelijk van de rest van jouw tuin. Als de wind normaliter niet zo in jouw tuin op kan steken, hoef je niet al te veel rekening te houden met dit nadeel. Is het zo dat je in jouw tuin wel veel last van de wind hebt? Dan is het verstandiger om te kiezen voor een zweefparasol, aangezien een wind vaak minder invloed uit kan oefenen op het doek van een zweefparasol.

 

Hoe kun je de beste parasol voor in jouw tuin vinden?

Mocht je de trotse eigenaar van een groot terras zijn, is het absoluut aan te raden om een uitgebreide zoektocht te starten. Een uitgebreide zoektocht naar de beste parasol die je voor in jouw tuin kunt vinden. Waarom het aan te raden is om een in uitgebreide zoektocht te starten? Omdat het aanbod van parasols zéér divers is, waardoor je meer dan voldoende keus hebt. Alleen als je zelf een uitgebreide zoektocht weet te verrichten, ben je in staat om de beste parasol voor in jouw tuin te vinden.

 

Maar, waar moet je nou op letten bij het uitkiezen van een parasol voor een groot terras? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het onder meer van belang om een keuze te maken tussen een stokparasol en een zweefparasol. Heb je voor één van deze twee parasols gekozen? Dan is het zaak om op meerdere criteria te gaan letten! Welke criteria dit zoal zijn, lees je hieronder.

 

Afmetingen van het parasoldoek

Heb je interesse om een parasol voor jouw grote terras aan te schaffen? Dan is het allereerst van belang om goed de afmetingen van jouw terras op te meten. Als je deze afmetingen eenmaal duidelijk in beeld gebracht hebt, ben je in staat om gericht te zoeken naar de beste parasol.

 

Is het hierbij aan te raden om echt voor een zo’n groot mogelijk parasoldoek te kiezen? Ja, dat is eigenlijk wel het advies. Heb je bijvoorbeeld een terras van 2,5 meter bij 2,5 meter? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een parasoldoek van bijvoorbeeld 3 bij 3 meter.

 

In het verlengde hiervan is het ook aan te raden om goed naar de mogelijkheden van het parasoldoek. Kun je het parasoldoek bijvoorbeeld kantelen? Dan geniet je van een nog betere bescherming ten opzichte van de zon.

 

Moraal van het verhaal: meet goed de afmetingen van jouw terras na. Op basis van die afmetingen kun je vervolgens gericht(er) gaan zoeken naar de beste parasol voor jouw grote terras. Houd in ieder geval in je achterhoofd dat je bij voorkeur het complete terras in de schaduw moet kunnen brengen. Waarom dat zo aan te raden is? Omdat je gezien de temperaturen in de zomer écht over de best mogelijke bescherming moet kunnen beschikken in jouw tuin.

 

Kleur van het parasoldoek

Als je een groot terras hebt, heb je dus ook een grote parasol nodig. Des te groter de parasol is, des te meer de parasol in jouw tuin op gaat vallen. Mede daarom willen wij je graag aanraden om goed op de kleur van het parasoldoek te letten.

 

Gaat je voorkeur hierbij uit naar een opvallend gekleurd doek? Of geef je toch de voorkeur aan een parasol met een minder opvallende kleur? De keus is volledig aan jou. Eén van de feiten is dat je in ieder geval meer dan voldoende keus hebt. Je kunt uit tal van verschillende kleuren kiezen, waardoor je altijd een parasol kunt kiezen die volledig op jouw wensen aansluit.

 

Hebben wij op dit gebied nog een handige tip? Nou, wij willen je graag aanraden om goed naar de kleuren op jouw terras te kijken. Let hierbij niet alleen goed op de kleuren van de bestrating, maar ook zeker goed op de kleur(en) van jouw tuinmeubelen. In onze ogen is het namelijk wenselijk dat de parasol bij de rest van het terras past.

 

Met dat in het achterhoofd houdende kun je eigenlijk twee kanten op. Je kunt er voor kiezen om te gaan voor een kleur die je veelvuldig op of bij jouw terras tegenkomt. Hiermee weet je een fraai geheel te creëren, maar je kunt er ook voor kiezen om een prachtig contrast te creëren. De keus is volledig aan jou!

 

Kwaliteit van de parasol

Uiteraard is het onwijs belangrijk om goed op de kwaliteit van de parasol te letten. Maar, hoe kun je nou de kwaliteit van een parasol op een handige manier beoordelen? In onze ogen is het hierbij aan te raden om goed naar de UPF waarde van de parasol te kijken.

 

De UPF waarde geeft aan hoe sterk de parasol is ten opzichte van de felle zonnestralen. Des te hoger de UPF waarde is, des te beter de parasol jou weet te beschermen ten opzichte van de felle zonnestralen.

 

Wat zegt de kwaliteit van het parasoldoek dan precies over de UPF waarde? Nou, over het algemeen kan gesteld worden dat parasols met een hoge kwaliteit een betere UPF waarde hebben. Als een parasol een hoge UPF waarde heeft, is dat namelijk te danken aan het gebruikte materiaal.

 

Kies daarom altijd voor een parasol met een hoge UPF waarde. Eigenlijk alle parasols die je in onze webshop kunt vinden, beschikken over een hoge UPF waarde. Je weet hierdoor 100% zeker dat je via onze webshop een veilige parasol aan kunt schaffen. Ideaal!

 

Prijs van de parasol

Heb je interesse om een parasol voor in jouw grote tuin aan te schaffen? Dan is het dus zaak om goed op bovenstaande criteria te letten. Als je op die criteria weet te letten, kun je al een flinke schifting in het uitgebreide assortiment kiezen. 

 

Een andere mogelijkheid die je hebt, is om gericht te filteren op het prijskaartje van de parasols. Als je meerdere parasols naast elkaar zet, zie je namelijk al direct dat de prijzen van parasols flink variëren. Je kunt bijvoorbeeld voor een parasol van 100 euro kiezen, maar je kunt ook kiezen voor een parasol van enkele honderden euro’s.

 

Is het aan te raden om te investeren in een parasol die een stuk(je) duurder is? Ja, in onze ogen eigenlijk wel. Des te duurder parasol is, des te beter de materialen zijn die toegepast zijn door de fabrikant. Dat is eigenlijk één van de zekerheden waar je vanuit kunt gaan bij het uitzoeken van een nieuwe parasol.

 

Sowieso is het verstandig om te kiezen voor een parasol van een gerenommeerd merk. Gelukkig vind je in ons aanbod alleen maar parasols terug van gerenommeerde merken. Wij bieden bewust de parasols van deze merken aan, aangezien wij hiermee de kwaliteit weet te garanderen. Deze parasols zijn bovendien in onze webshop relatief scherp geprijsd!

 

Slotwoord

Zo, wil je graag een grote parasol voor jouw grote terras aanschaffen? Je weet nu precies waar je op moet letten bij het uitkiezen van een nieuwe parasol. In onze ogen kun je sowieso het beste voor een zweefparasol kiezen. Wil je het nóg beter doen? Dan kun je ook nog kijken naar de mogelijkheden van een horecaparasol. Een horecaparasol is vrij groot en is dus perfect voor een groot terras.

 

Meet de afmetingen van jouw terras op, stel een maximum budget voor jezelf vast, maak een goed vergelijk en ga gericht op zoek. Wij wensen je alvast veel plezier met jouw nieuwe parasol bij jouw grote terras!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »