{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 12 februari 2024

Welke barbecue past het best bij jou

Nu het zomer is zien we ze massaal om ons heen, de barbecue. Op een zomerse dag zien we overal de barbecue aangestoken worden en mensen genieten van het heerlijke eten, het buiten zijn en het met elkaar zijn. Een barbecue is wat ons betreft dan ook onlosmakelijk verbonden met de zomer en zorgt voor veel sfeer en gezelligheid. Het is dan ook zeker heel gezellig om de barbecue aan te steken na een zomerse dag en om op deze manier lekker buiten te eten.

 

De klassieke barbecue met kolen kennen met natuurlijk allemaal maar door de jaren heen zijn er een aantal andere manieren van buiten koken bijgekomen. Denk bijvoorbeeld aan de gasbarbecue, of de smoker maar ook de pizza oven. Allemaal manieren om een heerlijke maaltijd in de buitenlucht te bereiden en allemaal op hun eigen manier.

 

In deze blog gaan wij dan ook al deze manieren aan je laten zien en gaan we kijken welke manier nu eigenlijk het beste bij jouw past. Op deze wijze kun je dan ook kijken welk soort barbecue jij uiteindelijk het liefste in je tuin zou hebben staan. Uiteraard is dit voor iedereen verschillend en dat is dan ook zeker weten heel erg prettig!

 

Lees dus gerust met ons mee en ontdek welke manier van barbecueën voor jou een echt succes nummer zal zijn!

 

Waarom steken we zo graag de barbecue aan

 

Eerst gaan we eens kijken hoe het nu eigenlijk komt dat we allemaal zo graag de barbecue aansteken in de zomer. Wat is nu eigenlijk de charme van een barbecue en waarom worden we hier eigenlijk allemaal zo blij van?

 

Dit heeft een aantal verschillende redenen. Ten eerste is het zo dat het natuurlijk heerlijk is om bij warme temperaturen lekker buiten te eten. We leven dan vaak zoveel mogelijk buiten en kunnen hier dan ook enorm van genieten. Het buiten eten maakt het plaatje dan ook helemaal compleet!

 

Daarnaast is het barbecueën ook gewoon een hele fijne bezigheid. Veel mensen vinden het dan ook erg leuk om te doen en zien dit zelfs bijna als een hobby en dat is natuurlijk wel heel erg prettig en het is dan ook meteen heel logisch dat zij de barbecue vaak aansteken!

 

Ook is het nog eens heel erg lekker eten. Het is namelijk zo dat het eten wat je op een barbecue maakt enorm lekker smaakt. Dit is dan ook echt genieten en veel mensen vinden het daarom enorm lekker en leuk om de barbecue aan te steken.

 

En laten we dan vooral de gezelligheid niet vergeten. Het heeft natuurlijk iets heel gezelligs en iets feestelijks om lekker te barbecueën met elkaar. Vaak nodig je vrienden en familie uit en zit je nog lang gezellig met elkaar buiten. Dit zijn de echte zomeravonden die jij jezelf later nog zal herinneren!

 

De ouderwetse barbecue

 

Nu we weten waarom het zo leuk is om gezellig te barbecueën gaan we nu kijken naar welke soorten barbecues er eigenlijk allemaal zijn en welke dan ook het beste bij jou passen. Ten eerste heb je natuurlijk de ouderwetse barbecue. Deze kennen we natuurlijk allemaal wel en het is dan ook de meest bekende en de meest gebruikte.

 

Je hebt een simpele barbecue met een rooster en deze werkt op kolen of briketten. Deze steek je aan en zo verwarm je de barbecue en kun je uiteindelijk op het rooster lekker gaan bakken! Een hele fijne manier van barbecueën waar je dan ook veel plezier aan kunt beleven.

 

Veel mensen hebben dan ook deze barbecues in de tuin staan puur omdat dit de meest bekende zijn! Ze werken simpel en ook nog eens vrij snel en je kunt er prima lekkere gerechten op bereiden. Wel geven ze vaak veel rook en niet iedereen vindt dit even prettig.

 

Ook komt er vaak flink wat schoonmaakwerk bij kijken en dit vindt ook zeker weten niet iedereen even fijn. Het rooster schoonmaken is bijvoorbeeld echt een enorme klus, maar goed dit weegt niet op tegen het plezier wat je kan beleven aan deze manier van barbecueën!

 

De gas barbecue

 

Een nieuwere manier van barbecueën is de gas barbecue. Ook dit is een hele fijne manier om lekker te barbecueën en ook hier kun je onwijs van genieten! Het voordeel van een gas barbecue is dat deze snel warm is en ook constant van temperatuur. Je kunt dus snel aan de slag en hoeft dus niet eerst te wachten tot je barbecue warm is. Dit kan natuurlijk enorm prettig zijn en veel mensen ervaren dit dan ook zeker weten als een voordeel.

 

Ook is het zo dat een gas barbecue dus een constante temperatuur geeft. Hierdoor kun je dus je gerechten heel goed garen en weet je waar je aan toe bent. Het zal dan ook allemaal niet snel mislukken als je gebruik maakt van een gas barbecue en dat is natuurlijk wel heel erg fijn.

 

Uiteraard kleven er niet enkel maar voordelen aan een gas barbecue. Vele mensen missen namelijk enorm die echte rook en grilsmaak die je dus wel bij een barbecue op kolen krijgt. Zij vinden dit daarom een minder fijne manier van barbecueën het is dus maar net waar je meer waarde aan hecht.

 

Daarnaast is het ook nog eens zo dat een gasbarbecue het dus langer doet. Je kan zo lang barbecueën als je zelf wil want je kolen raken niet op. Dit maakt het bijvoorbeeld ook heel geschikt om voor grotere gezelschappen aan de slag te gaan! Het is dan ook zeker weten een feestje om de gas barbecue aan te steken en om heerlijk te genieten van een fijne barbecue avond!

 

Een gas barbecue is er in veel soorten en maten waardoor je altijd wel een barbecue kan vinden die bij je past. Hierdoor kun je dus goed kijken naar onder andere de afmetingen van de barbecue en beslissen of het een geschikte barbecue voor jou is!

 

Een echte pizza oven

 

Het is natuurlijk net een beetje anders dan een barbecue maar toch is een pizza oven ook een hele fijne manier om lekker buiten te koken en om te genieten van het buiten eten. Een pizza oven zien we dan ook steeds meer in de Nederlandse tuinen verschijnen en dat is natuurlijk helemaal niet zo verwonderlijk.

 

Een pizza oven is dan ook een onwijs leuke manier om lekkere pizza’s of brood in de buitenlucht te bakken! Je steekt het vuur aan in de oven en na verloop van tijd is hij klaar om de meest heerlijke verse pizza’s te gaan bakken. Je stelt je pizza helemaal zelf samen en dat is natuurlijk al een waar feestje! Op die manier kun je dan ook optimaal genieten en is het al snel heel sfeervol en gezellig.

 

Het leuke aan een pizza oven is ook nog eens dat hij er heel sfeervol en gezellig uit ziet. Het is dan ook meteen een onwijs leuk item om in je tuin te hebben staan! Op deze manier geniet je op en top van de sfeer en gezelligheid in je tuin terwijl de meest heerlijke pizza’s zo je oven uitrollen!

 

Wel vraagt het even wat oefening om de pizza ook echt goed bruin te leren bakken. Hier moet je soms wel echt even wat moeite voor doen. Maar als je dit eenmaal onder de knie hebt dan gaat er ook echt een wereld voor je open en kun je de meest lekkere pizza’s bakken zo in je eigen pizza oven!

 

De smaak van deze pizza’s is dan ook onmiskenbaar en eigenlijk nergens mee te vergelijken. Het is dan ook echt een waar feestje om een pizza oven in de tuin te hebben staan en hier zo enorm van te genieten. De pizza avonden zijn vast niet meer op een hand te tellen.

 

Een echte smoker is een vak apart

 

En dan hebben we ook de smoker barbecue nog. Dit is wel echt een slag apart maar heeft zeker zo zijn charme en als je hier eenmaal mee hebt kennis gemaakt wil je waarschijnlijk niet anders meer. De smoker heeft dan ook enkele hele fijne voordelen. Ten eerste is het zo dat de smoker een onmiskenbare rooksmaak aan de gerechten mee geeft die heel veel mensen onwijs kunnen waarderen.

 

Deze smaak komt doordat je houtsnippers aan de smoker toevoegt die je meerookt en die met gesloten deksel van de barbecue hun werk laat doen. Hierdoor ontstaat er dus veel rook in de barbecue wat een onmiskenbare smaak aan het vlees meegeeft! Dit is natuurlijk een heerlijke manier van barbecueën die je dan ook zeker weten niet wil missen.

 

Een smoker is dan ook echt wel een vak apart. Je moet dan ook goed kijken hoe dit allemaal werkt voordat je aan de slag gaat. Teveel rook is namelijk ook niet altijd even prettig dus dit moet je zien te voorkomen natuurlijk. De juiste balans is hierin enorm belangrijk zodat je echt van de meest heerlijke smaak kunt genieten!

 

Verder kun je een smoker vaak ook als een normale barbecue gebruiken. Dus op het moment dat je er voor kiest om geen houtsnippers toe te voegen en de rook niet zijn werk te laten doen hou je de klep gewoon open en gebruik je hem als een normale houtskool barbecue. Dit is natuurlijk wel een hele fijne bijkomstigheid want zo kun je de barbecue dus op meerdere manieren gebruiken en dat is natuurlijk wel erg handig en prettig!

 

Een smoker is dus zeker weten een hele fijne toevoeging van je tuin. Wel heeft deze vorm van barbecueën duidelijk voor- en tegenstanders en moet het je maar net liggen. Maar als je een beetje van rooksmaak houdt en robuuste gerechten dan zit je met een smoker dus echt helemaal goed!

 

Welk soort gerechten maak jij graag

 

Als je deze keuze gaat maken voor welke barbecue het beste bij jou past dan is het ten eerste denk ik handig om te kijken welk soort gerechten jij graag maakt. Aan de hand hiervan kun je dan beslissen welk soort barbecue het beste bij jou past. Als je namelijk graag veel vlees maakt dan zou je eens aan een smoker kunnen denken of een barbecue op houtskool is dan ook heel geschikt. Kook je graag voor grotere groepen dan kan juist een gas barbecue weer een echte uitkomst zijn.

 

Maar ook de pizza oven is natuurlijk vaak een groot succes. Als je niet echt een vlees liefhebber bent maar vooral van pizza houdt dan is dit natuurlijk een echte aanwinst voor je tuin. Maar ook een combinatie kan natuurlijk onwijs handig zijn. Een barbecue en een pizza oven gaan dan ook prima samen als je er de ruimte voor hebt in je tuin.

 

Kijk dus goed naar de gerechten die jullie vaak eten zodat je jouw keuze hier goed op aan kan passen en dat je kan kiezen voor een barbecue die hier helemaal bij past. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je er ook echt veel gebruik van zal maken!

 

De juiste barbecue die het beste bij je past

 

Als we gaan kijken naar barbecues dan zijn er onwijs veel verschillende soorten te bekennen die ook allemaal zo hun eigen eigenschappen hebben. Het is dan ook enorm leuk om te kijken naar welk soort barbecue er nu eigenlijk het beste bij jou past zodat je hier voor kunt kiezen.

 

Hierbij komen natuurlijk een aantal factoren kijken maar als je hier een weloverwogen keuze in maakt kun je zeker weten heel goed kiezen voor de barbecue die het beste bij jou past! Door de juiste keuze te maken weet je ook zeker dat je voor een barbecue kiest waar je veel plezier aan gaat beleven en die je dan ook vaak zal gaan gebruiken en dat is natuurlijk wel enorm belangrijk.

 

Bedenk dus ook goed of je wil gaan voor die echte rooksmaak of juist voor de snelheid van een gas barbecue. Op deze manier kijk je dan ook echt wat het beste bij jou past! Er zijn natuurlijk heel veel verschillende keuzes te maken en dat maakt het dan ook zeker tot een feestje om een geschikte barbecue te vinden!

 

Ook de pizza oven is natuurlijk een echte hit die niet vergeten mag worden want ook hier kun je zeker weten enorm veel plezier aan beleven. Het leuke aan een pizza oven is dat je er werkelijk waar de meest heerlijke pizza’s mee kunt bereiden en daarnaast staat hij ook nog eens onwijs leuk in je tuin. Hierdoor heb je meteen heel veel sfeer in je tuin en dat is natuurlijk heel erg prettig.

 

Kortom meer dan voldoende keuzes om te maken en te kijken wat het beste bij je past! Op die wijze maak je dan ook een weloverwogen keuze en kun je optimaal genieten van een barbecue in je eigen achtertuin met vrienden en familie!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »