{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Sanne, 4 juni 2021

De verschillende soorten tuinstoelen op een rijtje

Overweeg je op dit moment om nieuwe meubelen voor in jouw tuin aan te schaffen? Om meerdere redenen is het daarbij interessant om specifiek naar de stoelen in jouw tuin te kijken. Zonder dat je het wellicht door hebt, zijn dit hoogstwaarschijnlijk de meubelen in jouw tuin waar je het meeste gebruik van maakt.
Ga maar eens na. In de ochtend drink je een lekker kopje koffie in het zonnetje in jouw tuin; dit doe je op één van de tuinstoelen. Vervolgens ga je in de middag een boekje lezen en gezellig lunchen met jouw gezin. Ook dit vindt weer plaats op de tuinstoelen in de tuin. Aan het einde van de dag diner je in jouw tuin én doe je in de avond nog een borrel met vrienden. Ook dit vindt weer volledig plaats op de tuinstoelen in jouw tuin.
Met andere woorden: het is zéér wenselijk dat je de perfecte tuinstoelen voor in jouw tuin aanschaft. Maar, voor welke tuinstoelen kun je dan het beste kiezen? Waar moet je rekening mee houden? En tussen welke soorten tuinstoelen kun je überhaupt kiezen? Op al die vragen gaan wij je in dit artikel een antwoord geven. Een compleet antwoord zelfs, waarna je direct op zoek kunt gaan naar de beste tuinstoelen voor in jouw tuin.
Daarbij verwijzen wij je alvast graag naar ons aanbod. In ons aanbod vind je namelijk allerlei soorten tuinstoelen, waardoor je een prima vergelijking voor jezelf kunt maken. Als je eenmaal weet naar welk soort tuinstoel jouw voorkeur uit gaat, kun je die soort tuinstoel ook direct via onze webshop aanschaffen. Wij bieden namelijk een uitgebreid aanbod van de beste tuinstoelen aan; wat wens je nog meer?
Als je jouw tuin nog van een make-over wilt zien, is het aan te raden om dit artikel op je gemakje door te nemen. Je doet veel kennis over tuinstoelen op, waarna je voor in jouw eigen tuin de juiste keuze kunt gaan maken. Zoals de inleiding van dit artikel al duidelijk laat zien, is de keuze voor tuinstoelen een belangrijke keuze. Zónder tuinstoelen in jouw tuin kun je namelijk niet op de gewenste manier van jouw tuin, het zonnetje en het mooie leven genieten. Genoeg reden dus om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar de beste tuinstoelen voor in jouw tuin!

Het belang van tuinstoelen

Als je je jouw tuin in gaat richten, kom je voor een leuke uitdaging te staan. Je moet belangrijke knopen doorhakken, je moet met veel zaken rekening houden en je moet jouw eigen voorkeuren op papier zien te zetten. Nadat je dat gedaan hebt, kun je direct op zoek gaan naar de beste meubelen voor in jouw tuin. Is het daarbij aan te raden om ook altijd op zoek te gaan naar tuinstoelen? Ja, dat is zeker het geval.
In onze ogen zijn tuinstoelen gewoonweg onmisbaar in een tuin. Als je in een tuin géén tuinstoelen hebt staan, kun je niet op de gewenste manier tijd in jouw tuin doorbrengen. Zoals we in de inleiding van dit artikel al schetsten, maak je namelijk ongemerkt veel gebruik van jouw tuinstoelen. Alleen dit is al voldoende reden om nieuwe tuinstoelen aan te schaffen.
Daarbij is het ook nog een feit dat tuinstoelen het gewenste gemak én comfort bieden. Wat we hiermee bedoelen? Nou, als je bijvoorbeeld voor tuinstoelen voor rondom jouw tuintafel kiest, geniet je van veel gemak. Je weet namelijk dat je op een aangename manier kunt dineren, waarbij je ook nog van het nodige comfort geniet. Dit comfort is bij veel tuinstoelen te danken aan de heerlijke kussens; de tuinstoelen zelf en de kussens vormen in ieder geval een sublieme combinatie.
Daarnaast is ook de functie van een tuinstoel simpelweg onvervangbaar. Je kunt eventueel voor een tuinbank kiezen, maar daarmee ben je een stuk minder flexibel. Zo is het bijvoorbeeld lastig om precies het middelste plekje op een tuinbank in te nemen, terwijl dit bij tuinstoelen een stuk makkelijker gaat. Eigenlijk zijn tuinstoelen dus producten die door geen enkel ander soort tuinmeubel vervangen kunnen worden.
Hierbij is het ook nog goed om te weten dat je veelzijdig van tuinstoelen kunt genieten. Wat we hiermee bedoelen? Nou, bij sommige soorten tuinstoelen ben je in staat om deze op een veelzijdige manier te gebruiken. Zo kun je deze bijvoorbeeld op meerdere plekken in jouw tuin gebruiken. Wil je de tuinstoelen graag binnenshuis gebruiken? Ook dat is bij veel soorten tuinstoelen het geval; je kunt simpelweg alle kanten op met de meeste tuinstoelen. Ook dat is een belangrijke reden waarom eigenlijk elk huishouden voor tuinstoelen kiest.
Het mag duidelijk zijn: je kunt simpelweg niet om de tuinstoelen heen. Als je jouw tuin (opnieuw) in gaat richten, is het dus zaak om jouw pijlen op de beste tuinstoelen te richten. Dat zijn tuinstoelen die qua uitstraling, functie, gemak, vorm en prijskaartje volledig op jouw wensen aansluiten. Tussen welke soorten tuinstoelen je überhaupt kunt kiezen, ga je in dit artikel lezen!

Tussen welke soorten tuinstoelen kun je kiezen?

Staat het voor jou als een paal boven water? Heb jij ook nieuwe tuinstoelen in jouw tuin nodig? Dan is het goed om te weten dat je uit heel veel soorten tuinstoelen kunt kiezen. Doordat het aanbod zó divers is, wordt jouw zoektocht er niet makkelijker op. Mede daarom hebben wij besloten om dit artikel te schrijven.
In dit artikel ga je namelijk lezen tussen welke soorten tuinstoelen je kunt kiezen. We bespreken wat op dit moment de populairste varianten zijn, wat de belangrijkste voordelen per soort zijn en voor welke soort jij mogelijk het beste kunt kiezen. Uiteindelijk is dat wel iets wat je echt zelf moet gaan bepalen; wij geven je daarvoor aan het einde van dit artikel dan ook nog enkele handige tips. Uiteindelijk is deze keuze wel bepalend voor het gemak en het comfort waar je in jouw tuin van gaat genieten; doe dus echt goed onderzoek naar de verschillende soorten tuinstoelen!

Barstoelen

Zo, we trappen dit artikel direct af met unieke tuinstoelen; de zogeheten barstoelen. Met deze barstoelen weet je de gezelligheid van een bar eigenlijk direct naar jouw tuin te halen. Deze stoelen hebben ook echt de vorm die bij de stoelen uit een bar of café passen; behoorlijk hoog en daardoor perfect passend bij een bar.
Heb je in jouw tuin voor een bar gekozen? Of ben je om welke reden dan ook op zoek naar relatief hoge tuinstoelen? Dan kun je niet om deze barstoelen heen. De barstoelen zitten heerlijk, zijn in veel varianten verkrijgbaar en bieden veel gemak. Wel moet je hierbij rekening houden met de rugleuning; de rugleuning is niet altijd even hoog, waardoor het niet de meest ideale stoel is om enkele uren achtereen gesloten op door te brengen.
Feit is wel dat de barstoelen een unieke uitstraling met zich mee brengen. Je weet gezelligheid in jouw tuin te creëren, terwijl de functie van barstoelen ook niet door andere soorten tuinstoelen te evenaren is. Al met al zijn er dus voldoende redenen om te kiezen voor de aanschaf en plaatsing van barstoelen bij jou in de tuin. Check direct ons aanbod, maak een vergelijking en hak de knoop door. Van de aanschaf van barstoelen ga je absoluut géén spijt krijgen!

Loungestoelen

Zijn alle soorten tuinstoelen bestemd om bij een tuintafel in de buurt neer te zetten? Nee, zeker niet. Er bestaan namelijk ook nog tuinstoelen waar je volledig op tot rust kunt komen; het gaat hierbij om de zogeheten loungestoelen. Zoals de naam van deze stoelen al doet vermoeden, brengen deze stoelen ongekend veel comfort met zich mee.
Deze loungestoelen gaan perfect samen in combinatie met een loungebank. Je kunt deze loungestoelen los aanschaffen, maar je kunt ook direct voor een complete loungeset kiezen. Het maakt in principe niet uit waar je voor kiest; je gaat sowieso van ongekend veel comfort genieten. Comfort waarvan je bij andere tuinstoelen niet in deze mate gaat genieten.
Dat is dan ook direct dé reden waarom de loungestoelen zo populair zijn geworden. Het zijn heerlijke stoelen om even onderuit gezakt op te liggen, om van het zonnetje te genieten en om even tot rust te komen. Met name dat laatste is zeer wenselijk; het leven is immers al druk genoeg tegenwoordig.
Wil jij in jouw tuin ook graag van veel comfort gaan genieten? Dan is de aanschaf van loungestoelen absoluut een aanrader. Wij raden je daarvoor aan om ons aanbod van loungestoelen eens te bekijken. Je vindt bij ons meer dan 40 verschillende soorten terug, waardoor je een prima vergelijking voor jezelf kunt maken. Met de aanschaf van loungestoelen haal je in ieder geval het mooie, zonnige leven naar jouw tuin toe!

Dining stoelen

Vind jij het heerlijk om in de avond in jouw tuin te dineren? Heb je daarom interesse om passende tuinstoelen aan te schaffen? Dan is de kans groot dat je al snel bij zogeheten dining stoelen uitkomt. Deze stoelen zijn speciaal ontwikkeld om naast/rondom een tuintafel gezet te worden.
De stoelen hebben een heerlijk zitoppervlakte, hebben veelal zijleuningen en hebben altijd een rugleuning. Door de vormgeving kun je een dining stoel perfect rondom een tuintafel heen zetten, waardoor je op een aangename manier aan de tuintafel kunt zitten. De benaming ‘dining’ stoelen is eigenlijk niet terecht, aangezien je de gehele dag door gebruik van deze stoelen kunt maken. Je kunt dankzij deze stoelen immers ook heerlijk ontbijten en lunchen in jouw tuin.
Wil je graag dining stoelen aanschaffen? Dan is het belangrijk dat je naar jouw tuintafel gaat kijken. Je moet de dining stoelen en de tuintafel immers volledig op elkaar afstemmen; dat doe je vormgeving, kleur en uitstraling op elkaar af te stemmen. Als je dat voor elkaar weet te krijgen, geniet je in ieder geval van een aangenaam zitplekje in jouw tuin. Een zitplekje waar je lekker kunt ontbijten, kunt lunchen, kunt dineren en kunt borrelen.
Als het verhaal van dining stoelen je aanspreekt, kun je direct ons aanbod checken. Wij bieden meerdere soorten dining stoelen aan, waardoor je een prima vergelijking kunt maken. Als je eenmaal de perfecte dining stoelen voor in jouw tuin gevonden hebt, kun je deze direct via onze webshop tegen een scherpe prijs aanschaffen. Wat wens je nog meer?

Klapstoelen

Zoals we eerder in dit artikel al aangaven: alle soorten tuinstoelen brengen unieke eigenschappen met zich mee. Dat geldt voor de hierboven besproken varianten én geldt ook zeker voor de klapstoelen. Met de klapstoelen geniet je van een handige functie, van veel gemak en van de gewenste veelzijdigheid.
Zoals de naam al doet vermoeden, ben je in staat om deze stoelen moeiteloos in- en uit te klappen. Door dat te doen, weet je de stoelen bijvoorbeeld moeiteloos op te bergen. Ook als je maar een klein hoekje in jouw schuur over hebt, kun je de klapstoelen daar opbergen. Door de klapstoelen volledig in te klappen, weet je gewoonweg veel ruimte te besparen.
Daarbij geniet je ook direct van de gewenste veelzijdigheid. Je kunt deze klapstoelen prima binnenshuis gebruiken, maar ook in de tuin komen de klapstoelen uiteraard perfect tot zijn recht. Het ligt er maar net aan op welke plek je de klapstoelen wilt gebruiken; je kunt hoe dan ook met veel plezier van de klapstoelen gebruik maken!
Ook in ons aanbod vind je weer een divers aanbod van klapstoelen. Je zou verwachten dat klapstoelen altijd een vergelijkbare uitstraling hebben, maar dat is zeker niet het geval. Je kunt uit meerdere soorten uitstralingen kiezen, waardoor je echt de gewenste klapstoelen in ons aanbod kunt vinden. In onze ogen is de aanschaf van klapstoelen in ieder geval aan te raden; deze stoelen brengen echt unieke voordelen met zich mee. Voordelen waar je bij andere soorten tuinstoelen niet van kunt genieten!

Schommelstoelen

Wil jij graag volledig tot rust komen in jouw tuin? Dan kun je ervoor kiezen om een loungeset aan te schaffen, om een loungestoel aan te schaffen of om een schommelstoel aan te schaffen. Door een schommelstoel aan te schaffen, weet je echt op een unieke manier te genieten van de gewenste rust. Je komt volledig tot rust, je geniet van het mooie leven en je geniet van het zonnetje in jouw tuin.
Hoe de schommelstoelen werken? Nou, je kunt het principe eigenlijk vergelijken met een schommelstoel voor een kind. Als een kind op een dergelijke stoel gaat zitten, komt hij/zij volledig tot rust. Dat is te danken aan de wiegende beweging; op de één of andere manier zorgt een dergelijke beweging er altijd voor dat je rustig wordt. Dat is ook het geval bij de schommelstoelen voor in de tuin.
Deze stoelen zijn ideaal om bijvoorbeeld even een boekje te lezen. Tijdens het lezen van het boek schommel je langzaamaan heen en weer, waardoor je echt volledig tot rust weet te komen. Je neemt eigenlijk eventjes afstand van het drukke en hectische leven, waardoor je jouw koppie leeg kunt maken. Gezien de tijden waarin we nu leven, is dat absoluut wenselijk. Met de aanschaf van schommelstoelen kun je dit in ieder geval mogelijk voor jezelf maken!

Stapelstoelen

Vind je het leuk om regelmatig veel mensen uit te nodigen? Vind je het leuk om bijvoorbeeld met jouw vriendengroep of familie veel tijd in jouw tuin door te brengen? Als je kiest voor de aanschaf van stapelstoelen, kun je dat mogelijk voor jezelf maken.
Deze stoelen bieden veel comfort, maar bieden ook nog veel gemak. Dat gemak is met name te danken aan het feit dat je de stoelen op kunt stapelen. Door de stoelen op te stapelen, weet je simpelweg veel ruimte te besparen. Dát is zeker het geval bij het opbergen van de stoelen. Als je de stoelen in jouw tuin eenmaal wilt gebruiken, kun je deze weer makkelijk afstapelen. Je geniet hierdoor van veel gemak, van een ruimtebesparing en ook van het gewenste comfort.
Bovendien kun je met deze stoelen veel zitplaatsen in jouw tuin creëren. Ideaal dus als je regelmatig mensen uitnodigt! Nadat de mensen de nodige tijd in jouw tuin doorgebracht hebben, kun je de stoelen weer makkelijk opstapelen. Je kunt de stoelen vervolgens in bijvoorbeeld jouw schuur opbergen, waar ze niet al te veel ruimte in beslag nemen.
Dit is overigens ook bijzonder handig in de winterperiode. In de winterperiode wil je immers jouw tuinmeubelen goed beschermen; dat doe je dankzij de stapelstoelen moeiteloos. Je stapelt de stoelen op elkaar, waarna je alleen maar een beschermhoes over de stoelen hoeft te doen. Ideaal!

Verstelbare stoelen

Vind jij het aangenaam om veel tijd in jouw tuin door te brengen? Wil je deze tijd ook graag op een veelzijdige en relaxte manier doorbrengen? Wil je dit soms liggend doen en soms zittend? Als je op deze vragen ‘ja’ geantwoord hebt, is het interessant om eens naar verstelbare stoelen te kijken.
Met verstelbare stoelen geniet je namelijk echt van ongekend veel comfort en gemak. Je kunt de stoelen direct naar wens verstellen, zodat je bijvoorbeeld ideaal kunt zitten of kunt liggen. Ook als je echt eventjes helemaal languit wilt liggen, bieden de verstelbare stoelen daar voldoende mogelijkheden voor.
Bijkomend voordeel: je kunt uit behoorlijk veel verschillende verstelbare stoelen kiezen. Door een goede vergelijking te maken, kun je uiteindelijk de perfecte stoelen voor in jouw tuin vinden. Deze stoelen zien er gaaf uit, bieden het gewenste comfort en beiden ook nog de gewenste veelzijdigheid. Met de keuze voor verstelbare stoelen kun je wat ons betreft eigenlijk niet de mist in gaan.
Je moet alleen even over een belangrijk punt nadenken: op welke manier wil je de stoelen kunnen verstellen? Wil je graag het voeteneind kunnen verstellen? Of wil je juist graag de rugleuning kunnen verstellen? De keuze is reuze én de keuze is volledig aan jou. Maak daarom een goede vergelijking en bepaal naar welk soort verstelbare stoelen jouw voorkeur uit gaat.

Hangstoelen

Zou je graag echt volledig tot rust willen komen in jouw tuin? Dan is het ook nog interessant om eens naar de zogeheten hangstoelen te kijken. Deze hangstoelen bieden veel gemak, zitten heerlijk en zorgen echt voor de gewenste rust. Hoe dat komt? Dat is puur te danken aan de wiegende beweging van de hangstoel.
Als je plaatsneemt in/op deze stoel, kun je de stoel langzaamaan laten bewegen. Je komt daardoor tot rust, terwijl je ondertussen een lekker drankje kunt drinken of een goed boek kunt lezen. Dankzij de vormgeving van de hangstoel kun je bovendien op meerdere manieren zitten, waardoor je echt altijd een aangename houding aan kunt nemen.
Tijdens deze hectische maatschappij bieden de hangstoelen echt veel voordelen aan. Het is heerlijk om in deze hangstoelen tijd door te brengen, terwijl de hangstoelen ook nog eens relatief weinig ruimte in beslag nemen. Indien je bijvoorbeeld een kleine tuin of een balkon hebt, is een hangstoel ook een ideaal soort tuinstoel!

Wat is voor in jouw tuin de beste keuze

Zo, je hebt in dit artikel kennis kunnen maken met de verschillende soorten tuinstoelen. Een terechte vraag is nu wat de beste soort tuinstoel voor in jouw tuin is. Uiteindelijk is er maar één persoon die antwoord op deze vraag kan gaan geven: dat ben jij zelf.
Wij helpen je hier wel graag nog een handje bij. Dat doen we aan de hand van enkele vragen. In onderstaande lijst hebben wij enkele vragen voor je genoteerd, waarvan het de bedoeling is dat jij een antwoord op deze vragen gaat geven. Als je dat weet te doen, kun je gericht de beste soort tuinstoelen voor in jouw tuin uitkiezen:

  • Waar wil je de tuinstoelen neerzetten? Denk goed na over de plaatsing van de tuinstoelen, zodat je ook kunt bepalen waar je precies behoefte aan hebt.
  • Hoe wil je gebruik van de tuinstoelen maken? Wil je dit vooral relaxt doen? Of wil je de tuinstoelen vooral voor praktische zaken gebruiken? De keuze is aan jou.
  • Wat moet de uitstraling van de tuinstoelen zijn? Heb je het liefste hele moderne tuinstoelen? Of wil je liever tuinstoelen met een landelijke stijl? Je hebt keus uit meerdere soorten uitstralingen, dus je kunt dit perfect afstemmen op de algehele uitstraling van jouw tuin.
  • Van welk materiaal moeten de tuinstoelen vervaardigd zijn? Ook dit is een belangrijke vraag, aangezien het materiaal voor meerdere zaken bepalend is. Onder meer voor het onderhoud, de levensduur én de uitstraling!
  • Over welke eigenschappen moeten de tuinstoelen voldoen? Moet je de tuinstoelen bijvoorbeeld makkelijk kunnen verplaatsen, verstellen of opbergen?
  • Hoeveel geld wil je uitgeven? Hoeveel geld wil je maximaal uitgeven aan de nieuwe tuinstoelen? Ook dit antwoord is bepalend voor de algehele zoektocht.
  • Hoeveel tuinstoelen heb je nodig? Tot slot is het ook nog zaak om na te denken over de praktische zaken. Bepaal bijvoorbeeld op voorhand hoeveel tuinstoelen je precies nodig hebt!

Slotwoord

Wil jij dolgraag nieuwe tuinstoelen aanschaffen? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. Aan de hand van de informatie uit dit artikel kun je in ieder geval op zoek gaan naar de beste tuinstoelen voor in jouw tuin. Check daarvoor direct ons aanbod, maak een goede vergelijking voor jezelf en hak vervolgens de knoop door.
Wij wensen je in ieder geval graag alvast veel plezier met jouw nieuwe tuinstoelen. Als je de gewenste tuinstoelen eenmaal in jouw tuin neergezet hebt, begint het echte genieten. Je kunt genieten van het mooie leven, van het zonnetje en van jouw fraaie tuin. Daarbij is het mogelijk ook nog interessant om ook andere soorten tuinmeubelen nieuw aan te schaffen; ook daarvoor ben je bij ons uiteraard aan het juiste adres!