{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Sanne, 17 juni 2021

Tuinmeubelen in Ibiza stijl

We kennen allemaal wel het prachtige vakantie-eiland Ibiza, dit eiland staat vooral bekend om de mooie feesten die er gegeven worden en het mooie strand en de zee. Maar Ibiza is veel meer dan dat, zo zijn er namelijk ook schitterende plekken in de natuur te vinden waar je kunt genieten van de meest prachtige bloemen! Een heel erg mooi gezicht!

Maar Ibiza kenmerkt zich ook door de echte Ibiza stijl! Deze stijl komt op allerlei gebieden terug. Denk bijvoorbeeld aan de mode, woninginrichting, tuininrichting en tuinmeubelen. Maar ook in sieraden en qua levensstijl. De Ibiza stijl is dan ook enorm populair en heeft veel aanhangers op allerlei gebieden! Maar wat kenmerkt nu deze Ibiza stijl? en welke tuinmeubelen passen nu prima bij deze stijl?

In deze blog vertellen wij je alles over die speciale en bijzondere sfeer op Ibiza! We vertellen je daarnaast ook hoe je ervoor kunt zorgen dat je deze stijl ook naar je eigen tuinmeubelen vertaald. We laten je dus en zien welke nieuwe tuinmeubelen helemaal in Ibiza stijl zijn maar daarnaast vertellen we je dus ook hoe je jouw bestaande tuinmeubelen helemaal aan de Ibiza stijl kunt aanpassen! En dat is natuurlijk ook mooi meegenomen, zeker als je veel waarde hecht aan duurzaamheid of een wat kleiner budget hebt.

Alles is mogelijk en wij laten je zien dat het ook helemaal niet moeilijk hoeft te zijn! Na het lezen van deze blog weet jij alles over tuinmeubelen die perfect bij de Ibiza stijl passen en weet je ook hoe je jouw eigen meubelen om kunt toveren! Ervaar de heerlijke en vooral relaxte Ibiza sfeer nu dus ook in je eigen achtertuin en ga heerlijk genieten!

De echte Ibiza sfeer


Maar wat verstaan we dan onder die echte Ibiza sfeer? Wat is kenmerkend voor deze stijl? Ten eerste is het dan belangrijk om eerst iets meer over het eiland Ibiza te weten te komen! Ibiza is een schitterend eiland wat vooral heel erg populair is bij toeristen, het heeft dan ook een enorm toeristisch karakter. Ibiza kenmerkt zich door het eiland waar alles kan en waar een hele relaxte sfeer hangt. Er hangt dan ook het ultieme eilandgevoel en daarnaast heeft het ook een beetje een hippie sfeertje. Er zijn allerlei leuke markten te bezoeken, terrassen en restaurantjes waar je heerlijk relaxed wat kunt eten domineren het straatbeeld en daarnaast zijn er ook allerlei leuke activiteiten te ondernemen! Het is ook een echt feesteiland, er zijn diverse clubs maar ook strandfeesten zien we er vaak voorbijkomen.

Daarnaast zijn er nog een aantal factoren echt kenmerkend voor de echte Ibiza stijl, zo wordt er veel gebruikt gemaakt van lichte kleuren als basis, zoals crème en wit, maar daarnaast zijn er ook veel felle kleuren te vinden zoals mooi roze en paars! Dit alles zorgt bij elkaar voor een heel kleurrijk geheel! Je wordt er ook eigenlijk direct wel heel vrolijk van als je deze kleuren ziet en dat is dan ook meteen de bedoeling! Op deze manier krijg je meteen een vakantiegevoel en kom je heerlijk in de juiste stemming!

Ook zijn er nog een aantal items zoals parasols met franjes, loungebanken en kussentjes vol kleur die ook heel erg kenmerkend zijn voor de stijl van het eiland Ibiza. Ook hiermee kun je in je eigen achtertuin dus heel makkelijk een vakantiesfeer realiseren.

Tuinmeubelen in Ibiza stijl


In deze blog gaan we vooral kijken naar tuinmeubelen in Ibiza stijl. Welke meubelen doen ons aan dit eiland denken en ademen de sfeer van Ibiza. Van welke materialen zijn deze meubelen gemaakt, welke kleuren hebben ze en welke stijl kenmerkt hen. Ook gaan we kijken hoe je eventueel jouw bestaande tuinmeubelen met een paar klein en simpele ingrepen een Ibiza sfeertje kunt geven!

We gaan beginnen met de loungebank, deze is dus echt kenmerkend voor de echte Ibiza sfeer en zien we dan ook heel veel terug op het eiland. De loungebank is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, je hebt ze dan ook werkelijk in ontelbaar veel varianten! Als je een loungebank zoekt in de echte Ibiza stijl dan kun je een paar kanten op! Ten eerste zie je tegenwoordig veel loungebanken van metaal, ze zijn dan soms zwart of wit van kleur en hebben een vrij modern en strak ontwerp. Vervolgens liggen er grote kussens op welke ook vrij strak van design zijn. Bij de loungebank in Ibiza sfeer zien we deze variant vaak in witmetaal en dan in combinatie met ook witte of hele lichtgrijze kussens. Daarnaast liggen er dan vaak op de bank nog kussens in wat meer sprekendere kleuren om de boel die echte Ibiza-touch te geven! Dit soort loungebanken zie je ook heel vaak terug op de terrassen in Ibiza, maak er maar eens een rondje en je komt ze zo tegen! Het is dan ook onwijs leuk dat je deze loungebank in deze stijl ook in je eigen achtertuin kunt zetten!

Een ander type loungebank wat ook helemaal in Ibiza stijl is vormgegeven, is de houten loungebank. Maar dan niet zomaar een houten loungebank recht toe, recht aan maar eentje die helemaal vol zit met houtsnijwerk en sierlijke vormen. Dit is echt kenmerkend voor Ibiza, deze loungebanken kom je dan ook vooral veel tegen bij deze mensen zelf in hun huizen en bij de finca’s die je overal op Ibiza kunt huren! Het houtsnijwerk heeft vaak een hele geschiedenis en is soms ook kenmerkend voor een familie of wijk. Enorm leuk dat er ook echt een heel verhaal achter zit! Deze loungebanken liggen vaak vol met allerlei verschillende soorten kussens in verschillende vormen en kleuren. Opvallend is dat deze kussens ook vaak veel franjes en applicaties bevatten, ze vormen op deze manier een bont maar vooral vrolijk geheel!

De heerlijke hangstoelen


En dan komen we van de loungestoelen aan bij de hangstoelen, ook deze zien we heel erg veel terug op Ibiza en zorgen dus ook echt voor een Ibiza stijl in je tuin. De hangstoelen zijn er ook in allerlei verschillende soorten vormen en maten. De meest bekende is toch wel de egg chair, de hangstoel in de vorm van een ei. Deze zien we dan ook zeker veel terug op Ibiza. Vaak zijn ze van riet of wicker gemaakt. Ze liggen vaak vol met heerlijke kussens en je kunt ze zowel aan een plafond bevestigen als los op een standaard zetten. Op deze manier kun je de stoel dus ook heel gemakkelijk met standaard ergens midden in de tuin zetten op een lekker plekje!

Maar naast deze bekende egg chair is er ook nog de stoffen hangstoel die je overal kunt bevestigen. Vaak zien we deze aan een veranda hangen. Ze zijn er ook weer in allerlei soorten en maten en zijn opvallend vaak heel licht van kleur. Ook deze stoelen zijn weer versierd met veel franjes en hebben vaak wel een paar comfortabele kussens in de buurt om het hangen in de stoel nog relaxter te maken!

Van hangstoel naar hangmat


En in het verlengde van een hangstoel hebben we de hangmat. Ook dit is een tuinmeubel met de echte Ibiza stijl. Op Ibiza draait namelijk alles om ontspannen en relaxen en dan komt de hangmat natuurlijk heel erg goed van pas! De hangmat in Ibiza stijl is vaak bontgekleurd en heeft er zelfs allerlei franjes en kwastjes aan hangen. Ze worden met de hand geweven en zijn dus ook nog eens heel erg sterk en van zeer goede kwaliteit!

Vaak denkt men ten onrechte dat je enkel een hangmat in de tuin kunt hangen als je ook twee bomen hebt staan om hem aan te bevestigen maar dat is niet waar. Je kunt tegenwoordig namelijk ook hele handige standaards kopen waar je de hangmat zo aan kunt bevestigen. Op deze manier komt er geen boom aan te pas en kun je toch altijd lekker in een hangmat hangen!

De grote houten tafel


Gezellig samen zijn met vrienden en familie doen ze op Ibiza heel erg graag! Het is dan ook niet zo vreemd dat bij de meeste huizen grote houten tafels staan met heel veel stoelen eromheen waar je met een flink gezelschap heerlijk kunt genieten van een lekkere maaltijd! Dit is dan ook kenmerkend voor Ibiza.

Uiteraard zijn grote tuintafels er in heel veel soorten en maten, opvallend voor de Ibiza stijl is dat het vaak om houten tafels gaat die een verweerde look hebben, dus geen mooi en nieuw glanzend hout, maar hout wat geleefd heeft en gebruikt is! Dit ziet er heel gezellig uit en staat vaak ook heel warm! Maar naast het verweerde hout zijn boomstamtafels ook echt kenmerkend voor de Ibiza stijl! Ze zorgen voor een heel bijzonder en natuurlijk gevoel en we zien ze dan ook heel vaak terug op het eiland.

Dus ook dit is een echt tuinmeubel in Ibiza stijl! En je kunt er ook in ons land heel veel gebruik van maken! Lekker met de hele familie aan tafel en genieten van elkaars gezelschap! Hoe fijn is dat, een lekkere maaltijd op tafel en de barbecue aan en je bent gegarandeerd van een heerlijke tijd! Leuke bijkomstigheid is nog dat de stoelen die vaak rondom deze tafels staan allemaal anders zijn en verschillen van elkaar, je zou het zelfs een bonte verzameling aan stoelen kunnen noemen! Juist dit is ook weer kenmerkend voor dat echte eilandgevoel en het zorgt direct voor een gezellig en warm gevoel aan tafel. Ook draagt dit onbewust bij aan het relaxte gevoel wat er vaak op het eiland ook heerst, doordat alles er zo losjes uitziet ga je jezelf vaak ook zo voelen!

Je eigen tuinmeubelen in Ibiza stijl


Ook kun je heel simpel jouw eigen bestaande tuinmeubelen in Ibiza stijl brengen. Dit kost helemaal niet veel moeite en scheelt ook een hoop in budget in plaats van dat je het nieuw moet gaan kopen! Met een paar simpele aanpassingen geef je jouw eigen tuinmeubelen dus ook al die relaxte Ibiza vibe mee en dat is natuurlijk wel heel erg handig en fijn!

Maar hoe doe je dat dan precies, en wat heb je er eigenlijk allemaal voor nodig? Nou dat is eigenlijk vrij simpel, er zijn een paar simpele manieren om dit te doen. Ten eerste kun je ervoor kiezen om de verf kwast te hand te nemen. Verf je houten tuinmeubelen in een lichte kleur en het is al een heel ander gezicht, daarnaast zorgt de lichte kleur ervoor dat jouw tuinmeubel er precies zo uitziet als al die meubelen op Ibiza die zo populair zijn.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je het niet zo ziet zitten om de verf kwast in je hand te nemen en dan kun je ook met een aantal accessoires al een heel verschil maken! Leg bijvoorbeeld een paar leuk gekleurde kussentjes op je tuinbank en een lekkere plaid erbij. Op deze manier krijg je ook al snel die echte Ibiza vibe en hier hoef je eigenlijk maar heel weinig voor te doen! Ideaal natuurlijk en een kleine aanpassing maakt dus ook een groot verschil!

Iedereen houdt van Ibiza


Zoals je kunt zien is de Ibiza stijl dus enorm geliefd en populair, maar daarnaast dus ook wel heel kenmerkend! Na het lezen van deze blog heb je nu als het goed is een goed beeld van de meubels in Ibiza stijl en kun je deze dus ook zelf goed vinden! Maar ook heb je nu een aantal slimme tools in handen om je eigen meubelen Ibiza proof te maken! Breng dus de zomer en het vakantiegevoel in je eigen achtertuin en ga voor die heerlijke Ibiza meubelen!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »