{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

U bent weer van harte welkom in onze showroom wij zijn weer geopend - 12% extra korting op alles - voer de kortingscode in WINTER12

De 4 populairste vormen van tuinafscheiding

  • Door Roos
  • Monday 06 / 12 / 2021 0
De 4 populairste vormen van tuinafscheiding

Bij het inrichten van jouw komt het op keuzes aan. Voor welke stijl ga je bijvoorbeeld in jouw tuin? Voor welk soort tuinmeubelen ga je kiezen? En welk soort accessoires ga je in jouw tuin neerzetten? Om op dergelijke vragen voor jezelf het juiste antwoord te kunnen vinden, zou je enige inspiratie op moeten doen.
Hoe je deze inspiratie op kunt doen? Daar heb je in principe meerdere mogelijkheden voor. Je kunt ervoor kiezen om het volledige internet af te gaan struinen. Op het internet kom je immers heel veel foto’s van ingerichte tuinen tegen. Je kunt er echter ook voor kiezen om via onze webshop de nodige inspiratie op te doen. In onze webshop vind je namelijk een divers aanbod van de leukste tuinmeubelen en accessoires.
Een andere mogelijkheid die je hebt, is om bij jou in de buurt een rondje te gaan wandelen. Tijdens deze wandeling kun je eens naar de tuininrichting van andere mensen kijken. Waar kiezen andere mensen specifiek voor? En op welke manier kun jij jouw tuin ook volledig naar wens gaan maken? Twee belangrijke vragen die hand in hand met elkaar gaan.
Ga je de verschillende tuinen met elkaar vergelijken? Dan valt één ding eigenlijk al direct op: de tuinafscheiding. Dit is eigenlijk het object dat de tuin afscheidt ten opzichte van bijvoorbeeld de straat. En ten opzichte van de naaste buren. Je kunt je – op basis van deze omschrijving – vast voorstellen dat de keuze voor de juiste tuinafscheiding bijzonder belangrijk is. Dat klopt, aangezien de tuinafscheiding ook bepalend is voor de uitstraling van de tuin.
Een terechte vraag hierbij is voor welke tuinafscheiding je het beste kunt kiezen. Om antwoord op die vraag te kunnen geven, is het zaak om goed naar de soorten tuinafscheiding te kijken. Dáár informeren wij je in dit artikel graag uitgebreid over. In dit artikel richten wij onze pijlen namelijk op de 4 populairste vormen van tuinafscheiding. Per variant bespreken we de kenmerken, de belangrijkste voordelen en de belangrijkste nadelen. Door je in deze mogelijkheden goed te verdiepen, kun je al snel de juiste keuzes voor jezelf gaan maken. Keuzes waar je op zowel korte- als op lange termijn uitermate blij mee gaat zijn.
Aan het einde van dit artikel vind je overigens nog meer handige tips. Aan de hand van deze tips kun je voor jezelf deze juiste keuzes gaan maken. Wij geven je namelijk tips waar je op moet letten bij het uitkiezen van een geschikte tuinafscheiding. Wat zijn nou écht belangrijke elementen? En op welke elementen hoef je eigenlijk niet te letten tijdens het uitkiezen van een tuinafscheiding? Je gaat het lezen in dit artikel!

Verkopen wij ook tuinafscheiding?

Het feit dat je op onze website uitgekomen bent, is een goed teken. Dit geeft immers aan dat je op zoek bent naar betrouwbare en hoogwaardige informatie over het inrichten van een tuin. Wij zijn niet alleen een verstrekker van de juiste informatie, maar wij zijn ook een aanbieder van tuinmeubelen en accessoires. Stijging genoeg kun je bij ons níet terecht voor een tuinafscheiding. Waar je dan wel voor terecht kunt bij ons? Voor onder meer de leukste meubelen en de leukste accessoires voor in een tuin.
Enkele jaren geleden begonnen wij vrij klein met AVH Outdoor. Wij hadden een passie voor tuininrichting en wilden deze passie graag overbrengen. Daarbij wilden wij het ook voor iedereen mogelijk maken om een prachtige tuin in te richten. Om dat doel te verwezenlijken, zijn wij begonnen met een relatief klein aanbod. Doordat wij behoorlijk hard gegroeid zijn, hebben wij ook ons aanbod steeds verder uit kunnen breiden. Je bent hierdoor voor eigenlijk alle soorten tuinmeubelen en accessoires bij ons aan het juiste adres.
Ons aanbod kenmerkt zich bovendien door een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Dit is enerzijds te danken aan de lage prijzen die wij hanteren. Juist door lage prijzen te hanteren, zijn wij in staat om het inrichten van een tuin voor iedereen mogelijk te maken. Ook als je een niet al te diepe portemonnee hebt. Of als je liever niet al te veel geld aan een nieuwe inrichting van jouw tuin uitgeeft.
Hoe wij de kwaliteit waarborgen? Dat doen wij hoofdzakelijk door uitsluitend met de beste merken samen te werken. Wij hebben bewust voor slechts een paar merken gekozen, zodat wij de kwaliteit écht kunnen waarborgen. Bovendien onderhouden wij goede banden met deze merken. Wij zijn hierdoor bijvoorbeeld als eerste op de hoogte van nieuwe collecties. Deze nieuwe collecties kunnen wij vervolgens ook als één van de eerste webshops in ons land aanbieden.
Wij nodigen je gerust uit om een kijkje in onze webshop te nemen. Je gaat bij ons géén tuinafscheiding vinden, maar wel tal van andere producten voor in een tuin. Daarbij geniet je dus van een ultieme prijs-kwaliteitsverhouding. Overigens ben je ook van harte welkom in onze showroom in Numansdorp. In onze showroom vind je ons uitgebreide aanbod, maar ook ware experts. Onze experts staan graag voor je klaar om je te helpen bij het inrichten van jouw tuin. Ook op het gebied van tuinafscheiding hebben wij behoorlijk veel kennis/ervaring opgedaan!

Waarom voor tuinafscheiding kiezen?

Is het per sé noodzakelijk om voor tuinafscheiding te kiezen? Daar komt het in de basis wel op neer ja. Dit heeft puur te maken met de vele voordelen die een tuinafscheiding met zich mee brengt. Het is bovendien niet voor niets dat je in nagenoeg elke tuin wel tuinafscheiding aantreft. Dát geeft eigenlijk de belangrijkheid van tuinafscheiding al aan.
Maar, wat zijn dan precies de voordelen van een tuinafscheiding? Het eerste voordeel heeft betrekking op de uitstraling van jouw tuin. Door voor de gewenste tuinafscheiding te kiezen, weet je de uitstraling van jouw tuin te beïnvloeden. Je weet hiermee als het ware jouw tuin volledig naar wens in te richten en aan te kleden. Dit komt onder meer doordat een tuinafscheiding erg groot en opvallend is. Met dank aan deze forse afmetingen valt de tuinafscheiding in elke tuin goed op.
Een ander voordeel heeft betrekking op de reductie van geluid in jouw tuin. Als je voor de juiste tuinafscheiding kiest, weet je het geluid van buitenaf flink te dempen. Je voorkomt daarmee dat je bijvoorbeeld gestoord wordt door het geluid vanaf de speeltuin vlak naast jouw tuin.
Dankzij een goede tuinafscheiding weet je ook nog de gewenste privacy in jouw tuin te creëren. Wel zo wenselijk, aangezien je niet wilt dat iedereen zomaar in jouw tuin kan kijken. Door voor een goede tuinafscheiding te kiezen, weet je dit op een simpele manier te voorkomen. Een simpele manier waarbij je ook nog van de hierboven genoemde voordelen profiteert.
Het verkrijgen van privacy lukt echt op een prima manier. Dit is onder meer te danken aan de hoogte van de tuinafscheiding. Als je een ‘normale’ schutting in jouw tuin neerzet, is deze eigenlijk al standaard 2 meter hoog. Mocht je voor een nóg hogere schutting willen gaan, is dat echt geen enkel probleem. Je kunt de tuinafscheiding zo groot/hoog maken als je zelf maar wilt. Ideaal, niet waar?
Tot slot is het ideaal dat je jarenlang van de tuinafscheiding geniet. Als je voor één van de 4 populairste vormen van tuinafscheiding kiest, heb je echt nergens meer omkijken naar. Je weet simpelweg van alle hierboven genoemde voordelen te profiteren. Nu, volgend jaar en over bijvoorbeeld 10 jaar ook nog. Indien je de tuinafscheiding goed weet te onderhouden, kun je wellicht zelfs 20 tot 30 jaar van de tuinafscheiding genieten!

Voor welke soort tuinafscheiding kies jij?

Het mag duidelijk zijn: in een tuin kun je niet zonder tuinafscheiding. Maar, voor welke tuinafscheiding kun jij nou het beste kiezen? Het antwoord op deze vraag is vooral afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Daarbij is het ook belangrijk om je goed te verdiepen in de verschillende vormen van tuinafscheiding.
Daar helpen wij je in dit artikel graag een handje bij. In dit artikel bespreken we namelijk tussen welke vormen van tuinafscheiding je kunt kiezen. En welke vormen van tuinafscheiding op dit moment het populairste zijn. Neem dit artikel op je gemakje door en schaf vervolgens de gewenste tuinafscheiding aan. Zowel op de korte- als op de lange termijn ga je daar zéker geen spijt van krijgen!

Mogelijkheid 1: een houten schutting

We trappen het artikel maar direct af met de populairste vorm van tuinafscheiding. Als we het over tuinafscheiding hebben, denken wij namelijk direct aan een houten schutting. Toevallig weten wij dat wij niet de enige zijn die deze associatie maken. Nee, een houten schutting is echt al tientallen jaren de populairste vorm van tuinafscheiding.
Wat zo kenmerkend aan een houten schutting is? Dat is vooral het feit dat een houten schutting het beste van twee werelden bij elkaar brengt. Aan de ene kant oogt een schutting erg landelijk, doordat hout een natuurlijk materiaal is. Aan de andere kant oogt een houten schutting ook erg strak; dit is voornamelijk aan de vorm van de schutting te danken. Dit kenmerkt zorgt er voor dat je in echt elke tuin voor een houten schutting kunt kiezen.
Daarnaast brengt een houten schutting ook een prachtige uitstraling met zich mee. Hierbij is het ook nog ideaal dat je uit een hoop soorten houten schuttingen kunt kiezen. Je kunt voor een lichtgekleurde houten schutting kiezen, maar ook voor bijvoorbeeld een donkergekleurde schutting. Juist doordat je zoveel keuze hebt, kun je voor de perfecte houten schutting kiezen.

Naar wens samen te stellen

Weet je wat hierbij ook nog ideaal is? Dat je een houten schutting volledig naar wens samen kunt stellen. Zo bepaal je zelf hoe breed de schutting moet worden. Ook bepaal je volledig zelf hoe hoog de schutting moet worden. Blijft het daarbij? Nee, alles behalve dat. Je bepaalt namelijk ook nog eens waar bijvoorbeeld de schuttingdeur moet komen. Eigenlijk heb je alle touwtjes in handen om de houten schutting van jouw dromen te ontwerpen.
Veranderen jouw wensen door de jaren heen? Dat is goed mogelijk. Bij een houten schutting maakt dit echter in de basis niet uit. Als je voor een houten schutting kiest, ben je namelijk in staat om de schutting in een andere kleur te schilderen. Door de schutting in een andere kleur te schilderen, weet je de houten schutting weer volledig naar wens te maken. Het fijne hierbij is dat je de houten schutting ook nog eens gemakkelijk in de gewenste kleur kunt schilderen. Het gezegde ‘een kind kan de was doen’ is hier absoluut op van toepassing!

Relatief voordelig

Wil je zo min mogelijk geld aan de tuinafscheiding in jouw tuin uitgeven? Dan is het ook voor de hand liggend om voor een houten schutting te kiezen. Het is namelijk zo dat een houten schutting relatief voordelig is. Dit komt onder meer doordat de productiekosten vrij laag gehouden uitvallen. Hoe dat komt? Dit komt onder meer door de relatief makkelijke productie van een houten schutting. Zolang een fabrikant de juiste houten planken tot zijn beschikking heeft, kan de schutting snel in elkaar gezet worden.

Makkelijk zelf te plaatsen

Wil je nóg meer kosten besparen? Ook dat is mogelijk bij een houten schutting. Je kunt er namelijk voor kiezen om de houten schutting zelf te plaatsen. Door de schutting zelf te plaatsen, hoef je geen dure hovenier of vakman in te huren. Nee, je weet hierdoor de totale kosten nóg lager te houden.
Bijkomend voordeel: het plaatsen van een houten schutting is echt prima te doen. Het belangrijkste hierbij is eigenlijk dat je voldoende tijd tot je beschikking hebt. Als je een houten schutting wilt plaatsen, moet je dit namelijk op een hele nauwkeurige manier doen. Door dit op een nauwkeurige manier te doen, geniet je van een fraaie én stevige schutting. Een houten schutting waar je echt jarenlang van kunt genieten.

Ongekend veel keuze

Eerder in dit artikel gaven we het al aan; je kunt uit heel veel soorten houten schuttingen kiezen. Juist doordat je zoveel keuze hebt, kies je voor in jouw tuin de beste houten schutting uit. Hierbij maakt het overigens niet uit of dit om de voor- of om de achtertuin gaat. Nee, voor beide soorten tuinen kun je prima voor een houten schutting kiezen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, brengt een houten schutting immers veel voordelen met zich mee. Heel veel voordelen zelfs!

De nadelen van een houten schutting

Is een houten schutting dan helemaal perfect te noemen? Nee, dat is niet het geval. Zo is het een nadeel dat je last van keuzestress kunt krijgen. Juist doordat het aanbod zó divers is, is het niet makkelijk om de juiste houten schutting uit te kiezen. Neem ook hier goed je tijd voor, zodat je echt een goede vergelijking kunt maken. Daarnaast is het ook aan te raden om jouw wensen goed op een rijtje te zetten. Als je dat gedaan hebt, maak je de zoektocht een stuk makkelijker voor jezelf.
Daarnaast moet je rekening houden met jouw uitzicht vanuit de tuin. Een kenmerk van een houten schutting is namelijk dat deze volledig dicht is. Als je voor een houten schutting hebt gekozen, zie je vanuit jouw tuin dus niks meer. Dit is echter des te meer reden om jouw tuin echt volledig naar wens in te gaan richten!

Mogelijkheid 2: hekwerk

Wist je dat veel huishoudens ook voor hekwerk in de tuin kiezen? Dit is eigenlijk in de afgelopen jaren een steeds populairdere variant geworden. Iets wat wij op zich goed kunnen begrijpen, aangezien een hekwerk zich echt weet te onderscheiden. Echt weet te onderscheiden ten opzichte van de andere drie populaire vormen van tuinafscheiding. Sowieso geniet je bij/met hekwerk van de nodige voordelen.

Je laat jouw tuin groter ogen

Een belangrijk voordeel van een hek is dat dit hek deels open is. Je schermt je tuin hierdoor niet volledig af, maar je creëert als het ware een barrière. Door deze barrière laat je jouw tuin groter ogen. Dit is uiteraard schijn; jouw tuin wordt niet echt groter door een hekwerk. Wel is het een feit dat jouw ogen/brein denken dat jouw touw een stuk groter geworden is.
Wil je van dit effect optimaal profiteren? Dan doe je er verstandig aan om voor een vrij groot hekwerk te kiezen. Des te groter de uitsparingen tussen de hekelementen zijn, des te groter je jouw tuin kunt laten ogen. In onze ogen is dit echt een uniek voordeel van een hek in de tuin.

Fraaie uitstraling

Tevens zijn wij van mening dat een hekwerk een onwijs fraaie uitstraling met zich mee brengt. Dit is onder meer te danken aan de vele stijlen waarin een hek gemaakt kan worden. Je kunt voor een hele frivole stijl gaan, maar je kunt ook voor een hele strakke stijl gaan. Juist doordat je uit veel hekwerken kunt kiezen, kun je de perfecte variant voor in jouw tuin aanschaffen.
Weet je wat hier ook nog fijn bij is? Dat hekwerken in tal van kleuren aangeboden worden. Je kunt bijvoorbeeld voor een lichtgekleurd hek kiezen, maar ook voor een donkergekleurd hek. Kun je niet de gewenste kleur vinden? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om het hek in de gewenste kleur te schilderen. Ook daar heb je meerdere mogelijkheden voor!

Lange levensduur

Kies je voor een hekwerk? Dan kies je voor een duurzame optie met het oog op de lange termijn. Het is namelijk een feit dat een hekwerk een hele lange levensduur met zich mee brengt. Hoe dit komt? Dit komt onder meer door het feit dat hekwerk tegen alle weersomstandigheden bestand is. Mocht het hekwerk na verloop van tijd ietwat kaal worden, kun je het hekwerk ook even van een nieuw laagje verf voorzien.
Weet je waar de lange levensduur ook nog aan te danken is? Aan de stevigheid van een hekwerk. Aangezien de meeste hekken vrij zwaar zijn, is het hek eigenlijk niet gevoelig voor bijvoorbeeld wind. Je geniet hierdoor jarenlang van een hek die volledig rechtovereind blijft staan. Wel zo prettig, niet waar?

Makkelijk naar wens aan te passen

Ben je na verloop van tijd niet meer tevreden over het hekwerk? Dan kun je er voor kiezen om het hekwerk naar wens aan te passen. Dit doe je bijvoorbeeld door het hekwerk een andere kleur mee te geven. Ook is het mogelijk om het hekwerk op een leuke manier te decoreren. Dit doe je bijvoorbeeld door allerlei elementen aan het hekwerk op te hangen. Feit is dat je op dit gebied behoorlijk veel kanten op kunt.

Beveiligt het huis

Een ander voordeel van hekwerk is dat dit inbraakwerend werkt. Met andere woorden: een hekwerk beveiligt het huis als het ware. Dit is zeker het geval als je voor een hek met bepaalde spijlen kiest. Zijn dit bijvoorbeeld hele scherpe spijlen? Dan klimt een inbreker hier niet al te graag over. Bovendien kun je met deze spijlen nog invloed uitoefenen op de uiteindelijke uitstraling van het hekwerk!

De nadelen van hekwerk

Is het dan allemaal hosanna bij een hekwerk? Nee, dat is niet het geval. In onze ogen moet je ook met enkele nadelen rekening houden. Zo is het een feit dat je last van een ‘claustrofobisch’ gevoel kunt krijgen. Een hekwerk brengt een optisch element met zich mee, maar kan ook juist voor een opgesloten gevoel zorgen. Dat is zeker het geval als je kiest voor een hekwerk dat volledig afgesloten is.
Ook moet je goed rekening met het (forse) prijskaartje houden. Dit prijskaartje is fors doordat het hekwerk zelf waarschijnlijk al vrij prijzig is. Daarnaast heb je ook nog te maken met de kosten voor het laten plaatsen van het hekwerk. Je kunt je vast voorstellen dat je dit niet zelf kunt doen; een hekwerk is immers behoorlijk zwaar.
Tot slot vinden wij een hekwerk niet ideaal voor in een achtertuin. In een achtertuin wil je juist van privacy genieten, maar juist op dat vlak scoort een hekwerk niet al te hoge punten. Aan de andere kant leent een hekwerk zich wel uitstekend voor in een voortuin!

Mogelijkheid 3: een natuurlijke tuinafscheiding

Gaat jouw voorkeur uit naar een landelijke tuin? En wil je daarom per sé natuurlijke materialen in jouw tuin hebben? Dan is het voor de hand liggend om voor een natuurlijke tuinafscheiding te kiezen. Onder meer een haag of een grote struik zijn voorbeelden van een natuurlijke tuinafscheiding. Je kunt je ongetwijfeld al voorstellen dat een dergelijke tuinafscheiding de nodige voordelen met zich mee brengt!

Prachtige en passende uitstraling

De uitstraling van een natuurlijke tuinafscheiding is prachtig. Deze uitstraling is echter niet alleen prachtig, maar is ook nog eens passend. Passend bij de rest van de tuin en passend bij de overige materialen in de tuin. In onze ogen weet je met een natuurlijke tuinafscheiding een natuurlijke tuin écht helemaal af te maken.
Overigens is het hierbij ook ideaal dat je een natuurlijke tuinafscheiding perfect kunt combineren. Dit gaat bijvoorbeeld prima samen met een tuinhuisje, met een overkapping of met tal van houten tuinmeubelen. Eigenlijk kun je alle kanten op met een natuurlijke tuinafscheiding, waarbij je ook nog een prachtige uitstraling weet te verkrijgen.

Veel mogelijkheden

Gaat jouw voorkeur uit naar een natuurlijke tuinafscheiding? Dan weet je op voorhand al dat je uit veel verschillende varianten kunt kiezen. Je kunt immers voor een haag kiezen, maar je kunt ook voor een grote struik kiezen. Maar, voor welke haag of voor welke struik ga je dan? Als je een rondje in een tuincentrum doet, zie je immers dat er talloze varianten bestaan.
Het feit dat je zoveel mogelijkheden hebt, brengt in onze ogen louter voordelen met zich mee. Zo is het een groot voordeel dat je de tuin echt volledig naar eigen wens in weet te richten. Wil jij een hele hoge haag hebben? Dat is geen probleem. Gaat jouw voorkeur echter meer uit naar een iets lagere haag? Ook dat is geen probleem. Als je voor een natuurlijke tuinafscheiding kiest, kun je jouw tuin simpelweg volledig naar wens maken.

Lange levensduur

Weet je de haag, struik of overige natuurlijke tuinafscheiding in jouw tuin goed te onderhouden? Dan ben je spekkoper. In dat geval geniet je niet alleen van een hele fraaie uitstraling, maar ook van een lange levensduur. Een haag of een struik is immers tegen alle weersomstandigheden goed bestand. Onder meer dit feit zorgt ervoor dat je echt jarenlang van jouw prachtige tuinafscheiding kunt genieten.

Niet per sé super duur

Wil je een hele grote houten schutting in jouw tuin neerzetten? Of gaat jouw voorkeur uit naar een heel groot hekwerk? Dan is de kans groot dat je al snel vrij diep in de buidel moet tasten. Bij een natuurlijke tuinafscheiding is dat niet zozeer het geval. De kosten vallen relatief laag uit, ook omdat je zoveel keuze hebt. Juist doordat je zoveel keuze hebt, kun je ook gericht naar het prijskaartje gaan kijken. Wij raden je hoe dan ook aan om vooral jouw wensen in de gaten te houden. Aan de hand van jouw wensen kun je de beste natuurlijke tuinafscheiding uitkiezen. Let hierbij uiteraard ook op het prijskaartje, maar laat dit niet als belangrijkste element meewegen.

De nadelen van een natuurlijke tuinafscheiding

Bij een natuurlijke tuinafscheiding moet je ook met enkele nadelen rekening houden. Zo is het gewoonweg een feit dat je veel tijd aan het onderhouden van de haag of struik moet besteden. Je moet de haag netjes bijsnoeien, je moet de haag goed onderhouden en je moet de haag wellicht ook af en toe wat water geven. Met name het snoeien is een intensieve en tijdrovende klus. Bovendien heb je hier specifieke gereedschappen voor nodig.
Ook moet je goed rekening houden met de privacy in jouw tuin. Het is namelijk goed mogelijk dat je in bijvoorbeeld het eerste jaar helemaal geen privacy in jouw tuin hebt. Dit komt puur doordat de struik/haag nog aan moet groeien, waardoor je met soort van ‘gaten’ in de struik/haag zit. Door deze gaten geniet je niet optimaal van de gewenste privacy. Na verloop van tijd wordt dit echter wel een stuk beter.
Tot slot moet je rekening houden met bepaalde gevaren. Loopt jouw struik of haag bijvoorbeeld een ziekte op? Dan kun je eigenlijk maar één ding doen; de haag of struik direct uit jouw tuin halen. Tegen zo’n ziekte kun je niks doen, terwijl de haag of struik wel volledig dood gaat. Dit merk je aan de levensduur, maar merk je ook aan de uitstraling van de haag of struik.

Mogelijkheid 4: een hout-beton schutting

Vind je een houten schutting geweldig? Heb je echter het idee dat een houten schutting niet volledig op jouw wensen aansluit? Dan kun je ook eens kijken naar een hout-beton schutting. Met name in de afgelopen jaren zijn de hout-beton schuttingen namelijk ongekend populair geworden. Een populariteit die wij maar al te goed begrijpen, indien we naar de vele voordelen van een hout-beton schutting kijken. De belangrijkste voordelen van een hout-beton schutting bespreken we graag hieronder

Unieke uitstraling

Vind je de uitstraling van een houten schutting net iets te normaal? Dan is de keuze voor een hout-beton schutting de ideale keuze. De uitstraling van deze schutting is namelijk een stuk unieker en een stuk ‘levendiger’. Dit is met name aan de combinatie van de materialen te danken; het hout en het beton vormen met elkaar een prachtige combinatie. Door deze combinatie geniet je in jouw tuin van een echt unieke uitstraling.

Voor in elke tuin geschikt

Verder zijn wij van mening dat je een hout-beton schutting in elke tuin neer kunt zetten. Ook dit is weer te danken aan de gebruikte materialen en de uitstraling daarvan. Het houten gedeelte zorgt er eigenlijk voor dat deze schutting ideaal is voor in een natuurlijke tuin. Heb jij echter voor een moderne tuin gekozen? Ook dan kun je prima voor een hout-beton schutting kiezen, aangezien het beton voor een moderne en strakke vormgeving zorgt. Eigenlijk is de combinatie van hout en beton gewoon geweldig.

In tal van varianten verkrijgbaar

Bij een hout-beton schutting is maar één zekerheid: het onderste gedeelte is van beton en het bovenste gedeelte is van hout. Hoe deze twee onderdelen met elkaar gecombineerd worden, is volledig aan de fabrikant om te bepalen. Een fabrikant heeft hier vrij veel keuze bij, waardoor je uit tal van soorten hout-beton schuttingen kunt kiezen. Op basis van jouw voorkeuren kun je dus altijd wel de perfecte hout-beton schutting uitkiezen!

Lange levensduur

Kies je voor een hout-beton schutting? Dan kies je voor kracht, robuustheid en voor een lange levensduur. Doordat een hout-beton schutting zo stevig is, hoef je niet bang te zijn voor beschadigingen aan de schutting. Het enige waar je bang voor hoeft te zijn, is dat je jouw hele leven met de hout-beton schutting moet doen. Dat is namelijk goed mogelijk; de levensduur van zo’n schutting kan echt tot tientallen jaren oplopen.

Naar eigen wens aan te passen

Ben je na een paar jaren niet meer tevreden met jouw hout-beton schutting? Dat is ook geen probleem. Doordat het bovenste gedeelte van hout is, kun je dat gedeelte een compleet nieuwe kleur geven. Door dát af en toe te doen, weet je de hout-beton schutting weer een volledig nieuwe uitstraling mee te geven. Een nieuwe uitstraling waar je de komende jaren weer van kunt genieten. Verder is het ook nog mogelijk om een hout-beton schutting te decoreren; dit kun je echt op tal van manieren doen.

Perfect te combineren

Tot slot zijn wij van mening dat je een hout-beton schutting perfect in een tuin kunt verwerken. Doordat deze schutting van twee materialen vervaardigd is, kun je ‘m in jouw tuin namelijk perfect combineren. Dit doe je bijvoorbeeld met houten tuinmeubelen, doe je met de bestrating of doe je met de beplanting in jouw tuin. Door planten voor een hout-beton schutting te zetten, weet je echt een heel fraai geheel te creëren. Het groene van de planten steekt namelijk prachtig af tegen het beton en het hout!

De nadelen van een hout-beton schutting

Moet je bij een hout-beton schutting ook nog met specifieke nadelen rekening houden? Ja, dat is ook het geval. Zo is het een feit dat je voor zo’n schutting vrij veel geld moet betalen. Dit begint al bij de aanschaf, maar geldt ook voor de plaatsing. Doordat een hout-beton schutting erg zwaar is, ben je eigenlijk niet in staat om ‘m zelf te plaatsen. Nee, in plaats daarvan moet je dit door een vakman laten doen. Uiteraard betaal je daar ook voor.
Tevens moet je rekening houden met het onderhouden van de schutting. Dit heeft niet zozeer betrekking op het steen/beton, maar vooral op het hout. Je moet dit hout namelijk af en toe even goed opschuren en een ander kleurtje geven. Doe je dit niet? Dan gaat dit ten koste van de levensduur van de schutting.
Ook moet je goed rekening houden met vuil op het beton/de stenen. Vuil kan zich hier vrij makkelijk op nestelen, waardoor de schutting een minder fraaie uitstraling krijgt. Het advies is daarom om minstens één keer per jaar het beton of de stenen even goed schoon te maken. Dat komt de uitstraling van de hout-beton schutting ook alleen maar ten goede!

Hoe kies je de perfecte tuinafscheiding uit?

Zo, in dit artikel heb je met de 4 populairste vormen van tuinafscheiding kennis kunnen maken. Het is nu aan jou om een keuze te maken tussen deze verschillende vormen. Hoe je op dit gebied de juiste keuze kunt maken? dat doe je vooral door jouw wensen heel goed op een rijtje te zetten.
Wat vind je bijvoorbeeld mooi? Aan welke facetten moet een tuinafscheiding in jouw ogen voldoen? Hoeveel geld wil je aan de tuinafscheiding uitgeven? En wat moet de exacte uitstraling van de tuinafscheiding naar voorkeur zijn/worden? Als je over dergelijke punten goed nadenkt, kun je uiteindelijk voor jezelf de juiste keuze gaan maken!
Tevens raden wij je aan om de nodige inspiratie op te doen. Dit kun je via het internet doen, maar kun je ook in de buurt van jouw woning doen. Loop bijvoorbeeld eens een rondje door jouw woonwijk en bekijk welke tuinafscheidingen je aantreft. Aan de hand van jouw eigen bevindingen kun je direct voor jezelf de juiste keuze maken.
Tot slot adviseren wij je het volgende; check onze webshop voor het beste aanbod van tuinmeubelen en –accessoires. Met dank aan dit aanbod kun je jouw tuin helemáál naar wens maken. Veel succes/plezier met het inrichten van jouw tuin!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »