{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Door Roos, 5 april 2023

Wicker tuinmeubelen in de spotlight gezet

Als we het gaan hebben over tuinmeubelen dan kunnen we hier wel aardig wat blogs mee vullen. Hier valt dan ook zeker wel hele wat over te schrijven. Niet alleen zijn er heel erg veel erg verschillende soorten tuinmeubelen in allemaal stijlen maar ook verschillen de materialen en afmetingen enorm.

 

Hierdoor ontstaat er dus een heel ruim aanbod en heb je als koper dus ook een hele ruime keuze en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Dit geeft jou dan ook de mogelijkheid om het soort tuinmeubel te vinden dat helemaal bij je wensen past en waar je dus ook blij van wordt. Zo kun je dus het materiaal kiezen, de vorm, de stijl, de afmeting en zo stel je dus eigenlijk je persoonlijke tuinmeubelen samen.

 

In deze blog zetten we weer een materiaal centraal en dit keer is dat dan ook wicker. Een heel bijzonder en bekend materiaal en lange tijd ook het meeste verkochte materiaal voor tuinmeubelen. De afgelopen jaren heeft dit materiaal flink wat concurrentie gekregen van steigerhout maar alsnog is het een onwijs populair en veelgebruikt materiaal en dan ook zeker niet zonder reden.

 

Lees dus snel met ons mee en leer alles over wicker wat er te weten valt en leer hoe je dit materiaal zelf dus ook heel makkelijk in je eigen tuin gebruiken kunt.

 

Wat is wicker precies

 

Als we het hebben over wicker dan is dit eigenlijk een heel bijzonder en veelzijdig product en dat komt omdat wicker weer gemaakt is van allerlei producten bij elkaar. Zo bestaat wicker dus uit een mix van onder andere rotan, wilgentakken, bamboe en riet. Je kunt dus meteen wel zien dat het een heel natuurlijk materiaal is en daar staat het dan ook zeker bekend om.

 

Wicker is dan ook een materiaal met een natuurlijke uitstraling en daarnaast ook een heel duurzaam materiaal. En dit is dan ook meteen iets wat veel mensen zo aantrekt in dit materiaal. Doordat het zo natuurlijk is en oogt past het al snel bij allerlei verschillende soorten stijlen en inrichtingen. Hierdoor is het dus ook een heel veelzijdig materiaal en kunnen veel mensen er een bestemming voor vinden.

 

De meeste wicker tuinmeubelen zijn gemaakt van rotan, een soort palmboom die groeit in de tropen. De stengels van deze boom worden geweven tot stevige, maar flexibele stukken materiaal die ideaal zijn voor tuinmeubelen. Het is een duurzaam materiaal, dat weerbestendig is en niet snel verkleurt. Veel tuinmeubelen worden dan ook hiervan gemaakt en je kunt jezelf vast wel voorstellen dat dit dan ook hele stevige tuinmeubelen zijn die ook nog eens goed bestemd zijn tegen verschillende weerstypen. En dat maakt dit materiaal wederom erg populair!

Heel veel verschillende soorten tuinmeubelen

Als we dus kijken naar wicker dan staat er meteen boven water dat dit dus een materiaal is dat heel erg vaak gebruikt wordt voor verschillende soorten tuinmeubelen. Hierdoor zien we dus ook dat er veel verschillende soorten tuinmeubelen zijn die gemaakt zijn van wicker en daardoor is er dus ook een ruime keuze.

Denk bijvoorbeeld aan stoelen, tafels, banken en ligbedden. En dit is nog maar een kleine greep uit de wicker tuinmeubelen. En tel daarbij op dat ze er dan ook nog eens in veel verschillende soorten en kleuren en afmetingen en stijlen zijn en je hebt dus echt een heel breed aanbod te pakken.

Daarnaast hebben ze nog een hele fijne eigenschap ze zijn namelijk vaak lichtgewicht en dus gemakkelijk te verplaatsen. Veel mensen vinden dit dan ook enorm prettig doordat je op deze manier de meubelen ook al snel ergens anders in je tuin een plekje kunt geven. Hierdoor kun je er dus heel veel kanten mee op.

De voordelen van wicker tuinmeubelen

Een van de grootste voordelen van wicker tuinmeubelen is hun natuurlijke uitstraling. Door de combinatie van natuurlijke materialen waarvan wicker gemaakt is ontstaat er een hele natuurlijke uitstraling en zijn de meubelen ook meteen heel veelzijdig. Ze passen dus in bijna iedere stijl en sfeer thuis. Zo passen ze perfect in een tuin met veel groen en bloemen en geven een rustieke sfeer. Je snapt wel dat als je dus een tuin met lekker veel groen hebt dat wicker tuinmeubelen hier meer dan prima tot hun recht komen. Maar ook bij een meer moderne stijl kun je prima wicker tuinmeubelen plaatsen want daar zorgen ze juist voor een hele fijne mix. Bovendien kunnen ze ook gecombineerd worden met andere materialen zoals hout of metaal voor een unieke look. Hierdoor passen ze dus ook bij andere stijlen enorm goed en maken ze er altijd een fijn geheel van.

Het is dus zeker niet zo dat je bij wicker enkel beperkt bent tot een tuin met een natuurlijke uitstraling je kunt juist met dit materiaal heel veel kanten op en het kan dan ook een prima aanvulling zijn bij een moderne tuin op het geheel.

Het comfort van wicker tuinmeubelen

We hebben je hierboven dus best wel wat fijne voordelen laten zien van wicker tuinmeubelen die het dan ook heel begrijpelijk maken dat veel mensen voor tuinmeubelen van dit materiaal kiezen. Het is dan ook zeker weten een hele fijne keuze om veel verschillende redenen maar laten we daarbij vooral ook een heel fijn voordeel niet vergeten wat we hierboven nog niet benoemd hebben.

Namelijk het feit dat wicker tuinmeubelen enorm comfortabel zijn. Dit komt doordat ze vaak geweven zijn in een bepaald patroon en dat zorgt weer voor goede ventilatie maar daarnaast helpt dit dus ook het zitcomfort te verhogen en te voorkomen dat je het gevoel hebt op een hard oppervlak te zitten. Hierdoor zijn wicker tuinmeubelen dus enorm comfortabel en dat is onwijs prettig.

Ze hebben dan een enorm hoog zitcomfort en dat is voor heel veel mensen toch wel een hele belangrijke voorwaarde bij tuinmeubelen je wil natuurlijk wel lekker zitten en dat gaat een stuk fijner als je deze heerlijke tuinmeubelen daarbij gebruiken kunt!

Hoe zorg je voor goed onderhoud van wicker tuinmeubelen

Net als alle andere soorten tuinmeubelen moeten ook wicker tuinmeubelen goed onderhouden worden. Ook hier zien we weer dat er verschillende manieren zijn om dit goed te doen. Het onderhoud van je wicker tuinmeubelen is belangrijk omdat je graag wil dat ze zo lang mogelijk mee gaan. Tuinmeubelen kosten vaak een flinke investering dus het is dan ook niet meer dan logisch dat je hier zuinig mee om wil gaan.

Maar hoe zorg je nu eigenlijk op de beste manier voor je wicker tuinmeubelen en welke manier van onderhoud hebben ze dan eigenlijk nodig? De hoogste tijd om je dat dus ook te laten weten zodat jij zeker weten heel goed voor je meubelen kunt zorgen

Het onderhoud van wicker tuinmeubelen is eigenlijk best heel eenvoudig. Het is belangrijk om ze vooral heel goedschoon te houden en af en toe te behandelen met een beschermende spray om ervoor te zorgen dat ze in goede staat blijven. Bovendien, kunnen ze vaak gemakkelijk opgeborgen worden als ze niet gebruikt worden. Door ze dus netjes op te bergen en ergens binnen te stallen buiten de zomermaanden om zorg jij er dus ook voor dat ze zo lang mogelijk mee gaan. Hierdoor blijven ze dus helemaal goed beschermd tegen de invloeden van buitenaf en samen met de spray biedt je zo dus de beste bescherming aan je meubelen.

Wel kun je ze tussendoor ook prima reinigen mochten ze echt heel erg vies zijn. Dit kun je dan ook het beste doen met een sopje van warm water en wat groene zeep. Vervolgens kun je dan met een zachte doek de aanslag van de meubelen verwijderen en er zo voor zorgen dat ze er weer helemaal netjes uit komen te zien. Door vuil tijdig te verwijderen geef je het geen kans zich helemaal in te bijten en op die manier gaan je meubelen dus ook zo lang mogelijk mee.

Wicker tuinmeubelen combineren met andere meubelen

Een andere leuke eigenschap van wicker tuinmeubelen is dat je ze heel erg goed kunt combineren met andere soorten tuinmeubelen en ook dat is natuurlijk heel erg prettig. Zo kun je dus ook heel handig en snel een hele leuke mix maken van verschillende tuinmeubelen van allerlei verschillende soorten materialen. Zo ontstaat er dus een hele speelse look en juist dat is natuurlijk ontzettend leuk!

Het geeft je tuin dan ook een hele fijne sfeer en daarnaast maakt het je tuin ook heel uniek. Door te kiezen voor meubelen van verschillende materialen en in verschillende stijlen maar die jou wel allemaal aanspreken zorg je voor een heel fijn geheel waar je optimaal van genieten kan.

Combineer je wicker tuinmeubelen dus gerust met allerlei andere soorten tuinmeubelen van verschillende materialen om er zo een heel fijn geheel van te maken.

Vooral hout en riet gaan ook heel erg goed samen met wicker en vormen een fijne mix, deze materialen vullen elkaar ook nog eens heel erg goed aan waardoor er helemaal een hele fijne sfeer ontstaat in je tuin.

Alles wat je altijd al wilde weten over wicker tuinmeubelen

Er bestaan natuurlijk een heleboel verschillende soorten tuinmeubelen van allemaal verschillende materialen maar in deze blog hebben wij besloten om wicker tuinmeubelen eens goed in de spotlight te zetten. Veel mensen weten niet waar wicker allemaal van gemaakt wordt dus dat hebben we ten eerste maar eens laten weten. Daarnaast hebben we je ook laten zien welke voordelen wicker tuinmeubelen eigenlijk allemaal hebben en we kunnen je verklappen dat zijn er best wel wat.

Zo is het ten eerste een heel veelzijdig materiaal wat je ook nog eens meer dan prima kunt combineren met andere soorten tuinmeubelen. En dat maakt de wicker meubelen dan ook juist zo populair. Ze vormen een prima mix met andere materialen welke je vaak terug ziet in een natuurlijke inrichting van een tuin maar ook bij de meer moderne sfeer komen ze prima tot hun recht en dat is natuurlijk wel echt heel erg fijn en geeft zeker weten ook heel veel fijne mogelijkheden.

Daarnaast bieden ze ook nog eens ontzettend veel comfort. Wicker tuinmeubelen zitten dan ook heel erg lekker en comfortabel. Dit komt met name doordat het materiaal gevlochten is en daardoor erg stevig is zonder hard te zitten. Je zit dus heerlijk zacht terwijl je toch ook zeker wel een stevig meubel hebt.

En dan komen we natuurlijk ook nog uit bij het onderhoud van het wicker ook dit is weer een vak apart want het onderhoud van wicker is wel nodig. Je kunt de meubelen niet zomaar langere tijd laten staan zonder ze goed te onderhouden. Hier moet je dus zeker wel even rekening mee houden maar als je dit op een goede manier doet kun je hier zeker heel veel kanten mee op.

Ten eerste is het zo dat je de meubelen als ze vuil zijn op tijd moet reinigen. Dit kun je dan ook op verschillende manieren doen maar het beste is om dit met wat warm water met groene zeep te doen. Haal hiermee dan ook het ergste vuil weg zodat dit zich niet in kan bijten en erger kan worden. Daarnaast is het ook altijd aan te raden om de meubelen met een speciale spray te behandelen zodat vuil weinig kans krijgt.

Als je zorgt voor goed onderhoud van je wicker tuinmeubelen dan kunnen ze zeker weten heel erg lang mee gaan en heb je dus ook echt waar voor je geld. Wij zouden je dus zeer zeker aanraden om te investeren in wicker tuinmeubelen aangezien het dus zeker weten een heel prettig materiaal is met heel erg veel fijne voordelen. Daarnaast is het ook nog eens betaalbaar waardoor het dus al snel binnen het budget van veel mensen ligt. Ook past het dus bij meerdere stijlen waardoor je er dus echt heel veel kanten mee op kunt en waardoor het dus ook al snel bij de rest van de inrichting van je tuin past.

En wil jij graag een andere plek voor de meubelen in je tuin dan ben je ook met wicker aan het goede adres want wicker meubelen zijn ook nog eens licht van gewicht waardoor je ze dus heel handig oppakt en verplaats waardoor je dus ook met regelmaat je tuin een nieuwe indeling en look kunt geven. Hou jij er dus van om regelmatig je indeling te veranderen dan is wicker zeker weten enorm geschikt voor bij jou in de tuin!