{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 24 april 2021

De belangrijkste voordelen van grind voor in de tuin!

De belangrijkste voordelen van grind voor in de tuin!

In de afgelopen jaren is het klimaat in ons land behoorlijk aan het veranderen. Het weer in de winter wordt extremer, terwijl we in de zomer ook met extreem weer te maken hebben. Lang niet iedereen vindt dat vervelend; het is toch heerlijk om met 25 á 30 graden veel tijd in de tuin door te brengen.
Vind jij het ook heerlijk om veel tijd in jouw tuin door te brengen? Dan is het van belang dat je jouw tuin op de juiste manier in gaat richten. Als je dat voor elkaar weet te krijgen, geniet je van een aangename tuin. Een tuin waarin je met veel plezier uren door kunt brengen, waarin jouw kinderen bijvoorbeeld lekker kunnen spelen en waarin je volledig tot rust kunt komen.
Klinkt dat bij jou als muziek in de oren? Dan is de hoogste tijd om jouw tuin (opnieuw) in te richten. Hoe je dat het beste kunt doen? In onze ogen is dit vooral een kwestie van het maken van keuzes. Je moet enkele belangrijke knopen doorhakken; jouw keuzes zorgen uiteindelijk voor de gewenste uitstraling van de tuin.
Eén van de keuzes die je moet maken, heeft betrekking op de grond van jouw tuin. Wil je deze grond volledig met tegels gaan bedekken? Of ga je liever voor een combinatie van bijvoorbeeld tegels en groen? Voor in eigenlijk alle tuinen is het interessant om eens naar grind te kijken. In de afgelopen jaren is dit materiaal steeds populairder geworden; dat is uiteraard niet zonder reden. Integendeel zelfs. Om specifieke redenen kiezen meer en meer huishoudens voor het neerleggen van grind in de tuin.
In dit artikel willen wij je graag kennis laten maken met de belangrijkste voordelen van grind. Daarbij bespreken we eerst wat grind precies is, welke voordelen er in onze ogen bovenuit springen en hoe je het beste grind voor in jouw tuin kunt vinden. Wij kunnen je nu alvast één ding verklappen: van jouw keuze voor grind ga je absoluut géén spijt krijgen!

Wat is grind precies?

Als we het over grind hebben, zie je mogelijk direct kleine stukjes steen voor je. Deze kleine stukjes steen zijn afkomstig uit een rivier of uit een kanaal. Het stromende water zorgt hierbij voor het afbrokkelen van steen, waardoor ook direct de ronde randen van grind ontstaan.
Daarmee hebben we direct het belangrijkste verschil ten opzichte van split benoemd. Split is afkomstig uit breuksteen van bergen en is daardoor een stuk hoekiger; dit steen wordt immers niet rond gemaakt door het stromende water. Door dit verschil is het goed om onderscheid te maken tussen grind en split.
Ga je in jouw tuin liever voor grind of liever voor split? Ook dat is één van de vragen waar je voor jezelf een passend antwoord op moet zien te vinden. Het is hoe dan ook een feit dat je met grind van de nodige voordelen gaat genieten, waarover wij je graag in dit artikel uitgebreid informeren. Je kunt hieronder meer lezen over de belangrijkste voordelen van grind voor in jouw tuin!

Waarom voor grind in de tuin kiezen?

Ben je op dit moment bezig met het inrichten van jouw tuin? Dan is het belangrijk om goed te kijken naar de bedekking van de grond in jouw tuin. Je kunt hierbij kiezen voor bestrating, maar het is niet aan te raden om jouw tuin volledig met tegels te bedekken. Als je daar wel voor kiest, merk je namelijk al snel dat het regenwater niet goed weg kan lopen.
Om meerdere redenen is het daarom aan te raden om te combineren wat betreft de bedekking van de grond. Zo kun je kiezen voor aarde inclusief begroeiing, kun je kiezen voor houten planken, kun je kiezen voor een grasmat en kun je kiezen voor grind. Wat ons betreft is het hierbij absoluut interessant om te kiezen voor grind.
Maar, waarom dan? En wat is de reden waarom meer en meer huishoudens kiezen voor grind in de tuin? Op die twee vragen gaan wij je in dit artikel een passend antwoord geven. Een antwoord waarmee je hoogstwaarschijnlijk zelf ook direct graag het gewenste grind voor in jouw tuin uit wilt kiezen. Ook dáár helpen we je graag een handje bij; zo bespreken we aan het einde van dit artikel hoe je het beste grind voor in jouw tuin kunt vinden.

Voordeel 1: veelzijdig te gebruiken

Wist je dat je grind voor verschillende doeleinden kunt gebruiken? In onze ogen is deze veelzijdigheid echt één van de belangrijkste voordelen van grind. Zo kun je grind bijvoorbeeld puur ter decoratie gebruiken; je kunt grind langs een looppad in jouw tuin leggen, je kunt een klein strookje grind bij jouw deur neerleggen of je kunt grind rondom plantenbakken neerleggen.
Juist doordat je grind op een veelzijdige manier kunt gebruiken, past grind eigenlijk wel in elke tuin. Daarbij geniet je ook al snel van veel meer voordelen, waarover je later in dit artikel meer gaat lezen.
Wil je op dit moment jouw tuin graag opnieuw in gaan richten? Dan is het advies dus zeker om eens te kijken naar de mogelijkheden van het leggen van grind. Je kunt dit grind op meerdere plekken in jouw tuin neerleggen en je kunt het grind ook voor meerdere doeleinden gaan gebruiken. Juist die combinatie spreekt ons in het bijzonder erg aan!

Voordeel 2: prachtige uitstraling

Heb je enig idee hoe je de uitstraling in/van jouw tuin kunt beïnvloeden? Een van de mogelijkheden die je hiervoor hebt, is om grind in jouw tuin neer te leggen. In onze ogen is het namelijk een groot voordeel dat grind echt een prachtige uitstraling heeft; bovendien kun je volledig zelf bepalen wat de uitstraling van het grind moet worden.
Hoe dat precies zit? Nou, je hebt de keus uit heel veel soorten grind. Doordat het aanbod zo uitgebreid is, kun je zelf de uitstraling van het grind bepalen. Je bepaalt daarmee niet alleen bijvoorbeeld de kleur van het grind, maar ook de uitstraling in jouw tuin. Met bijvoorbeeld donker grind weet je immers een andere uitstraling te creëren dan met bijvoorbeeld licht grind. Het is volledig aan jou om te bepalen naar welk soort grind jouw voorkeur uit gaat!
Een ander voordeel is dat je grind prachtig kunt combineren. Je kunt grind combineren met aarde inclusief begroeiing, maar je kunt ook grind combineren met tegels in jouw tuin. Juist doordat je grind met veel andere tuinonderdelen kunt combineren, weet je de tuin volledig naar jouw wens te maken. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is het daarbij ook nog geweldig dat je het grind voor meerdere doeleinden kunt gebruiken.
Brengt dit ook nog nadelen met zich mee? Nou, je moet er wel rekening mee houden dat je een goed vergelijk moet gaan maken. Als je dit vergelijk wilt gaan maken, is het zaak om eerst jouw wensen op een rijtje te zetten. Hoe je vervolgens het beste grind voor in jouw tuin kunt vinden? Het antwoord op die vraag vind je aan het einde van dit artikel; daar bespreken we in het kort hoe je het beste grind voor in jouw tuin kunt vinden!

Voordeel 3: ongekend lange levensduur

Ga je veel geld uitgeven aan jouw nieuwe tuin? Dan is het goed voor te stellen dat je hier graag zo lang mogelijk van wilt genieten. Dat is zéker het geval als je kiest voor de plaatsing van grind in jouw tuin. Een absoluut voordeel van grind is namelijk de ongekend lange levensduur.
Grind is een volledig natuurlijk product, waardoor het bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Ook is het materiaal zeer robuust en kan het dus prima tegen een stootje. Deze kenmerken tezamen zorgen ervoor dat je echt jarenlang kunt genieten van grind in jouw tuin; de kans dat grind in jouw tuin kapot gaat, is echt nihil.
Het belangrijkste voordeel hiervan is dat je niet elk jaar jouw tuin opnieuw in hoeft te richten. Nee, je hoeft slechts één keer jouw tuin in te richten, waarna je pakweg 20 á 30 jaar van het grind in jouw tuin kunt genieten. Bijkomend voordeel is hierbij dat je ook nog van een blijvende gave uitstraling blijft genieten. Door de jaren heen kan bijvoorbeeld de kleur van het grind iets veranderen, maar het grind blijft een gave uitstraling houden. Mede dankzij de lange levensduur is het interessant om te investeren in grind; je geniet hier immers langere tijd van. Wat wens je nog meer?

Voordeel 4: relatief goedkoop

Wil je de kosten voor jouw nieuwe tuin zo laag mogelijk houden? Ook dan is het uitermate interessant om te kiezen voor grind in jouw tuin. Het aanschaffen en aanleggen van grind kost namelijk niet al te veel, waardoor je flink wat geld weet te besparen.
Ten opzichte van bijvoorbeeld een grasmat of bestrating is grind ook echt voordelig te noemen. Als je goede en grote tuintegels aan wilt schaffen, kun je rekening houden met een investering van 50 euro per tegel. Voor een kuub grind betaal je ook een dergelijk bedrag; dat geeft eigenlijk al duidelijk aan hoe voordelig grind is.
Wil je nou graag een heel groot oppervlakte in jouw tuin met grind bedekken? Ook dan weet je dat je hier absoluut niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Je weet simpelweg de kosten relatief laag te houden, waarbij je geniet van de sublieme prijs-kwaliteitsverhouding. Het geld dat je voor grind moet betalen, levert hoe dan ook veel plezier en veel gemak op. Niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn!

Voordeel 5: je hebt onwijs veel keus

Spreken bovengenoemde voordelen jou wel aan? Ben je daarom ook op zoek naar het beste grind voor in jouw tuin? Dan weet je op voorhand één ding zeker: je kunt uit onwijs veel verschillende soorten grind kiezen. Wat hier dan het voordeel van is? Nou, dat je altijd wel grind kunt vinden dat volledig op jouw wensen aansluit.
Het voordeel hiervan is dat je jarenlang van jouw grind gaat genieten. Het grind heeft immers de gewenste uitstraling en voldoet aan al jouw verwachtingen. In combinatie met de lange levensduur zorgt dit voor significante voordelen. Voordelen waar je jarenlang van geniet, waardoor de keuze voor grind absoluut de juiste is geweest.
Wil je nou direct het beste grind voor in jouw tuin uit gaan kiezen? Dan raden wij je aan om het restant van dit artikel ook goed door te nemen. Aan het einde van dit artikel bespreken we namelijk hoe je het beste grind voor in jouw tuin kunt vinden!

Voordeel 6: grind is waterdoorlatend

Eerder in dit artikel gaven we al aan dat het weer in ons land steeds extremer wordt. Dit is goed te merken aan de hittegolven in de zomer, maar ook aan de regenbuien in ons land. Het kan soms tropisch regenen, waarbij een ongekende hoeveelheid regenwater in jouw tuin terecht komt. Als je voor een tuin vol met terrastegels gekozen hebt, ben je hierbij eigenlijk de pineut. Het water kan namelijk niet goed weglopen door alle tegels, waardoor je in jouw tuin met een hoge waterstand te maken krijgt.
Om dat op te lossen, is het aan te raden om voor grind te kiezen. Grind heeft namelijk een ongelooflijk belangrijke en fijne eigenschap; het is waterdoorlatend. Dit betekent dat het water – via het grind – zo de grond in trekt; op deze manier voorkom je dat jouw tuin volledig blank komt te staan.
Hoe het komt dat grind waterdoorlatend is? Nou, dat heeft vooral te maken met de manier waarop grind gemaakt wordt. Grind wordt namelijk in rivieren gemaakt; de stenen worden in de rivier afgebrokkeld, waarbij de randen van de stenen een ronde vorm krijgen. Dit grind wordt vervolgens nog deels bewerkt, zodat het echt in de gewenste kleur en vorm verkocht kan worden. Juist door deze manier van ‘fabricatie’ is grind 100% waterdoorlatend. In onze ogen zorgt dit voor een ongekend belangrijk en uniek voordeel!

Voordeel 7: geschikt voor de oprit

Wil je graag jouw oprit bedekken met grind? Dan is het goed om te weten dat je niet bang hoeft te zijn voor de banden van jouw auto. Het is namelijk een feit dat grind niet scherp is, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor het lek rijden van jouw autobanden. Kies je daarentegen voor split voor op de oprit? Dan kun je er wel deels van uit gaan dat je jouw banden lek kunt rijden.
Split is ten opzichte van grind namelijk een stuk scherper. Door de scherpe hoeken bestaat de kans altijd dat je jouw banden lek rijdt. Indien je het zekere voor het onzekere wilt nemen, kies je dus voor grind voor op de oprit. Bijkomend voordeel: dit grind klinkt perfect in, waardoor het grind een flink gewicht kan dragen. Ook als je een grote en zware auto hebt, kun je deze probleemloos op jouw oprit van/met grind zetten!

Hoe kun je het beste grind voor in jouw tuin uitkiezen?

Het mag duidelijk zijn: als je voor grind kiest, profiteer je binnen de kortste keren van de nodige voordelen. Voordat je van deze voordelen kunt genieten, is het wel zaak om een goed vergelijk te maken. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, heb je namelijk de keus uit heel veel soorten grind. Het maken van een goed vergelijk is dan ook cruciaal.
Hoe je dit vergelijk op de best mogelijke manier kan maken? Daar helpen we jou graag een handje bij. Hieronder bespreken we in het kort waar je op moet letten en hoe je uiteindelijk de beste keuze kunt maken.
Allereerst raden wij je aan om jouw wensen op een rijtje te zetten. Waar wil je precies het grind in jouw tuin neerleggen? En hoeveel grind denk je nodig te hebben? Denk goed na over plaatsing van het grind, maar denk ook goed na over de uitstraling die je wenst te creëren.
Voor de uitstraling zijn eigenlijk twee facetten cruciaal: de afmetingen van het grind en de kleur van het grind. Ook dit zijn dan twee belangrijke aspecten waar je goed op moet letten. Wil je bijvoorbeeld licht grind in jouw tuin hebben? Of gaat jouw voorkeur toch echt uit naar donker grind? Je hebt in ieder geval meer dan voldoende keus!
Hierbij is het ook aan te raden om naar het prijskaartje van het grind te kijken. Over het algemeen betaal je niet al te veel voor grind, maar daar bestaan logischerwijs wel gradaties in. Juist door goed naar het prijskaartje te kijken, kun je uiteindelijk kiezen voor het grind met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.
Tot slot willen wij je nog het volgende aanraden: kijk goed naar de hoeveelheid grind die je nodig denkt te hebben. Ga hierbij uit van het oppervlakte in jouw tuin waar je het grind neer wilt leggen, maar houd ook rekening met het inklinken van het grind. Indien je het grind op de juiste manier in jouw tuin aan wilt leggen, is het sowieso aan te raden om worteldoek te gebruiken. Ga dus ook op zoek naar het beste worteldoek voor in jouw tuin!

Slotwoord

Wil jij jouw tuin op de beste en meest fraaie manier inrichten? Dan is het zeer aan te raden om te kiezen voor grind. Met grind weet je een unieke uitstraling te creëren, geniet je van een lange levensduur en geniet je van alle andere hierboven genoemde voordelen. Je weet nu in ieder geval wat deze voordelen zijn en hoe je het beste grind voor in jouw tuin kunt vinden; veel succes met jouw zoektocht naar het beste grind!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »