{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 7 september 2022

De leukste tips voor een vleugje brocante in je tuin

Brocante, prachtige spullen met een verleden en een nostalgische uitstraling. Veel mensen zijn er dol op en het is dan ook helemaal niet vreemd dat de brocante markten als paddenstoelen uit de grond schieten. Overal zijn wel plekken te vinden of bekennen waar de meest geweldige brocante schatten gevonden kunnen worden en waar de brocante schatgravers dus ook hun hart op kunnen halen.

 

Veel mensen vinden het erg leuk om veel brocante in huis te hebben. Het brengt dan ook een bepaalde sfeer en gezelligheid met zich mee die velen enorm aanspreekt. Ook vertaald deze trend zich steeds meer naar onze tuinen want ook hier weten we tegenwoordig steeds vaker manieren te vinden om brocante items in onze tuinen te verwerken zodat ook hier die sfeer optimaal naar voren komt.

 

De hoogst tijd dus om in deze blog eens te gaan kijken naar de leukste tips om een vleugje brocante aan je eigen tuin toe te voegen! In deze blog laten wij je dan ook zien hoe je dat het beste kunt doen en hoe je al met enkele fijne items een waar verschil kunt maken. Lees dus snel verder!

 

Fan van brocante

 

Tegenwoordig zijn heel veel mensen dus fan van brocante. Maar wat is er nu eigenlijk zo leuk aan brocante spullen en waarom vinden ze zo gretig aftrek en plaatsen we ze zo graag in onze woonomgeving. Ten eerste is het zo dat brocante een bepaalde sfeer met zich meebrengt. Soms herkennen we spullen van vroeger uit onze eigen jeugd en geeft dat dus een gevoel van nostalgie en herkenning.

 

Maar soms is het ook zo dat dit niet het geval is en dan kan het ook simpelweg onwijs leuk zijn om spullen met een verleden in huis te hebben. Brocante items hebben vaak een rijke geschiedenis en voor veel mensen geeft dit een gouden randje aan het product en maakt dit het dan ook heel speciaal.

 

Ook kan het simpelweg zo zijn dat iemand gewoon heel erg houdt van de brocante stijl en sfeer. Het is natuurlijk een specifieke sfeer waar je van moet houden maar die dus wel veel warmte en gezelligheid met zich meebrengt, dit is dan ook iets wat veel mensen aanspreekt. En wat dacht je van de houdbaarheid van de producten. Ook dit speelt zeker weten voor veel mensen een rol. Brocante items gaan vaak al onwijs lang mee en vaak ook nog eens in goede staat en conditie. De manier waarop spullen vroeger vervaardigd werden is natuurlijk heel anders dan vandaag de dag en dat zie je terug in de kwaliteit van de spullen. Vandaar dat ze dus ook nog eens lekker lang meegaan!

 

Brocante in de tuin

 

Brocante items zijn dus enorm populair en al langere tijd zien we dat veel mensen deze items dan ook een plekje geven in huis. Prachtige kandelaars, kroonluchters, potten en pannen maar ook kisten en manden vinden hun weg naar onze woningen en zorgen daar voor sfeer en gezelligheid.

 

De brocante stijl is dus ook zeker weten een stijl die onwijs veel gebruikt wordt bij de inrichting van een woning. Maar de laatste tijd zien we dat deze stijl zich toch ook steeds meer doortrekt naar de tuinen van woningen en dat is natuurlijk een ongelofelijk leuke ontwikkeling. Ook in tuinen is het namelijk zo dat je dus kunt zien dat de brocante stijl daar een onwijs leuke toevoeging is!

 

Brocante kan dan ook op veel verschillende manieren een plekje in je tuin vinden en ook op veel verschillende manieren gebruikt worden in de tuin. Daarnaast zorgt het dus eigenlijk direct voor heel veel gezelligheid in de tuin en dat is natuurlijk wel heel erg prettig en fijn!

 

De ontstane trend van brocante in je tuin is dan ook zeker weten een trend die wij volledig begrijpen en omarmen!

 

Zinken emmers en teilen

 

Nu gaan we je natuurlijk wel een aantal hele leuke tips geven van hoe je dat nu eigenlijk precies allemaal aanpakt met het verwerken van die brocante trend in je tuin. Hoe geef je dit op een subtiele manier vorm en zorg je er dus voor dat ook jouw tuin een vleugje brocante bevat en die heerlijke warme sfeer waar je zo naar op zoek bent.

 

De eerste tip die we je dan ook gaan geven is om op zoek te gaan naar een zinken teil of emmer. Dit is dan ook meteen een heel fijne tip die voor veel sfeer in je tuin zorgt. De brocante sfeer kenmerkt zich door het gebruik van deze items en we zien ze dan ook vaak voorbij komen.

 

Het is natuurlijk het leukste als je ergens op een brocante markt een zinken teil of emmer tegen komt die al geleefd heeft. Dan zien ze er natuurlijk net even wat authentieker uit en dat is natuurlijk wel de stijl die je zoekt. Vervolgens is het dus heel erg leuk om deze zinken teil of emmer te vullen met mooie planten en bloemen en om hem vervolgens dus zo een plekje in je tuin te geven.

 

Daarnaast kan het bij het gebruik van een zinken teil ook heel leuk zijn om hier een mini vijver in te maken. Je vult hem dan met water en wat water planten en geeft hem vervolgens een leuk plekje in je tuin. Een mini vijver is geboren en je zorgt zo meteen voor wat extra sfeer in je tuin.

 

Ook kun je een zinken emmer gebruiken als fijne opberg plek. Berg er bijvoorbeeld wat speelgoed in op of zet er wat houten stokken in om bijvoorbeeld marshmallows mee te roosteren boven de vuurkorf. Zo maak je de emmer functioneel en decoratief!

 

Een rieten krans aan de schutting of het tuinhuis

 

Een ander echt kenmerkend item voor de brocante stijl is toch wel een rieten krans. Deze zien we zoveel voorbij komen in allerlei soorten en maten en iedere keer weer brengen ze zoveel sfeer met zich mee. Wat ons betreft is dit item dan ook echt onmisbaar als het gaat om het overbrengen van de brocante sfeer!

 

In de tuin kun je dus ook prima een rieten krans kwijt. Zo zou je hem bijvoorbeeld ergens een plekje aan je schutting kunnen geven maar ook aan een schuur of tuinhuis komt hij enorm tot zijn recht en brengt hij veel sfeer met zich mee. Kortom meer dan voldoende mogelijkheden dus om de krans een mooi plekje in je tuin te geven en zo dus echt die sfeer mee weer te geven!

 

Daarnaast is het natuurlijk ook nog leuk om de krans net dat beetje extra te geven door hem bijvoorbeeld te versieren met wat bloemen of door er iets aan te hangen. Op deze wijze maak je het plaatje helemaal compleet!

 

Meubelen van steigerhout

 

Als er een materiaal is dat we ongelofelijk veel terug zien komen binnen de brocante stijl dan is het toch echt wel steigerhout. En dat is natuurlijk niet vreemd, steigerhout zorgt namelijk voor warmte en sfeer en heeft een robuust en geleefde look en juist dat is wat je met de brocante sfeer zo graag weer wil geven.

 

Steigerhout is daar dan ook het perfecte product voor en komt in een tuin met een brocante sfeer dan ook meer dan prima tot zijn recht! Het is bijvoorbeeld enorm leuk om steigerhouten meubelen in je tuin neer te zetten en zo die echte brocante sfeer weer te geven. Maar ook kan het erg fijn zijn om een wandbord van steigerhout te maken en dit een plekje in je tuin te geven. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos en dat is wel heel erg prettig want dat geeft je alle ruimte om het steigerhout in te zetten naar wens.

 

Het fijne aan steigerhout is dat het er ook nog eens in veel verschillende tinten is of eigenlijk wassingen zoals ze dat noemen waardoor je dus ook nog eens heel makkelijk de perfecte tint voor jouw tuin kan vinden!

 

Gipskruid en witte rozen

 

De brocante stijl is eigenlijk ook best een romantische stijl. We moeten namelijk vaak al snel aan de tijden van vroeger denken waarbij romantiek het hoogtij vierde. Gipskruid en witte rozen passen hier dan ook perfect bij en maken dit plaatje helemaal compleet. Zij vormen dan ook de perfecte bloemen om toe te voegen aan een brocante tuin en zorgen voor heel erg veel sfeer en gezelligheid.

 

Het is bijvoorbeeld onwijs leuk om een vaasje met gipskruid op tafel te zetten en om zo te zorgen voor sfeer en gezelligheid in de tuin! Ook kan je de witte rozen en het gipskruid natuurlijk prima verwerken in de tuin. En tot slot is het ook nog eens erg leuk om simpelweg een mooie struik met witte rozen ergens in je tuin te plaatsen zodat je kunt genieten van dit prachtige uitzicht!

 

Jute en kant

 

Twee andere items die je echt veel terug ziet bij een brocante stijl zijn toch wel jute en kant. Deze zie je dan ook bij veel brocante items de boventoon voeren. Ze hebben dan ook die typische brocante look waar veel mensen zo van houden. Ook in je tuin komen deze twee items van pas. Zo kun je natuurlijk kiezen voor jute kussens en een kanten randje voor op je tuinbanken en stoelen. Maar ook kun je bijvoorbeeld een bloempot voorzien van een juten laagje stof en een kanten lintje.

 

Kortom laat gerust je creativiteit de vrije loop en maak er zo wat moois van. Het is ook leuk om hier juist een beetje speels mee om te gaan en om op deze manier hele unieke items te realiseren die je anders nooit zou zien.

 

Een vleugje brocante in je tuin

 

Het fijne aan de brocante stijl is dat je hem heel subtiel aan je tuin toe kunt voegen. Het is dan ook geen stijl die je meteen door heel je tuin heen moet verspreiden maar simpelweg een stijl die je makkelijk vorm kunt geven door hier en daar een brocante item in je tuin te plaatsen. Op deze wijze ontstaat er al snel een sfeervol geheel in je tuin.

 

De brocante stijl kenmerkt zich door het gebruik van brocante items met een verleden. Zink en steigerhout passen hier dan ook perfect bij en zorgen voor een mooi plaatje. Vandaar dat het ook heel erg leuk is om op deze wijze brocante aan je tuin toe te voegen. Denk aan een zinken emmer die als bloempot dienst doet. Of een zinken teil die je tot mini vijver omtovert. De mogelijkheden zijn eindeloos en het is leuk om hier creatief mee aan de slag te gaan.

 

Tot slot kan het ook er leuk zijn om nog wat groen en witte bloemen toe te voegen om de brocante romantische sfeer helemaal compleet te maken! Plaats deze in een mooi gevormd vaasje of juist in een pot en zo heb je weer een stukje sfeer in je tuin te pakken. Wellicht is dat ook wel waar het bij een brocante stijl allemaal omdraait. De juiste sfeer te pakken krijgen op een subtiele manier. Het is dan ook zeker niet zo dat je heel je tuin meteen tot het uiterste in de brocante sferen moet brengen juist dit kan het plaatje een beetje teniet doen.

 

Een tuin met een vleugje brocante is dan ook zeker weten een goed idee en zorgt voor veel sfeer en gezelligheid.