{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

23 januari 2021

De leukste tuinbanken voor in jouw tuin!

Wil je jouw tuin op een leuke manier aan gaan kleden? Wil je ondertussen ook nog van het nodige gemak in jouw tuin gaan genieten? wil je bijvoorbeeld een plekje creëren waar je een lekker boekje kunt lezen, waar je gezellig kunt borrelen, waar je gezellig met een vriend(in) kunt kletsen of waar je ’s ochtends lekker een kopje koffie kunt drinken? Dan is het absoluut aan te raden om eens te kijken naar een tuinbank.

 

In onze ogen is een tuinbank één van de meest ondergewaardeerde tuinmeubelen. Als men het over een tuinmeubel heeft, denken veel mensen al direct aan een tuintafel, een loungeset of een tuinset. Dat is ook logisch, aangezien dergelijke tuinmeubelen veelvuldig gekocht en gebruikt worden. Dat geldt echter ook voor een tuinbank, alleen zijn de doeleinden van een tuinbank compleet anders.

 

Met dit artikel willen we jou graag kennis laten maken met de leukste tuinbanken. Hierbij bespreken we niet alleen tussen welke tuinbanken je kunt kiezen, maar ook waarom je absoluut een tuinbank in jouw tuin zou willen hebben. Ook geven we nog aan waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van een tuinbank.

 

Na het lezen van dit artikel ben je in ieder geval direct in staat om de mooiste tuinbank voor in jouw tuin aan te schaffen. Is de aanschaf hiervan aan te raden? Ja, absoluut. Dát is zeker het geval als je de tuinbank via onze webshop aanschaft; wij bieden namelijk de beste tuinbanken tegen de scherpste prijzen aan. Op het gebied van prijs-kwaliteitsverhoudingen springen de tuinbanken uit ons assortiment met kop en schouders boven de rest uit.

 

Waarom zou je kiezen voor een tuinbank in jouw tuin?

 

Als je een zitje in jouw tuin wilt creëren, is het voor de hand liggend om voor bijvoorbeeld een tuintafel met tuinstoelen te kiezen. Ook is het logisch om voor een loungeset of een tuinset te kiezen, aangezien je met een dergelijke set meerdere zitplaatsen weet te creëren.

 

Een gekend nadeel hiervan is echter dat een dergelijke set al vrij snel veel ruimte in beslag neemt. Al je die ruimte in jouw tuin niet (meer) hebt, kom je al snel op een tuinbank uit. Met een tuinbank kun je namelijk op een zeer handige manier een leuk zitje creëren, waarvoor je dus ook niet al te veel ruimte nodig hebt. Nee, in plaats daarvan kun je eigenlijk een tuinbank op allerlei verschillende plekken in jouw tuin kwijt.

 

Heb je nou net een hoekje in jouw tuin waar je niet al te veel mee doet? Of heb je een prachtige boom in jouw tuin staan waar je graag onder zit? In beide gevallen is het aan te raden om eens naar een tuinbankje te kijken. Met een dergelijk tuinbankje kun je namelijk op een ideale manier een leuk zitje creëren.

 

Bovendien neemt dit zitje dus alles behalve veel ruimte in beslag. Ook dat is wat ons betreft één van de belangrijkste voordelen van een tuinbankje. Als tegenargument krijgen wij wel eens te horen dat een tuinbank helemaal niet comfortabel is. Nou, daar zijn wij het eerlijk gezegd volledig niet mee eens. Je kunt een tuinbankje namelijk aankleden met comfortabele tuinkussens. Hierdoor weet je sowieso al van het nodige comfort te genieten, terwijl je ook nog een poef of voetenbankje voor het tuinbankje neer kunt zetten. Je bent daardoor zélfs in staat om liggend op een tuinbankje van bijvoorbeeld een lekker drankje of een leuk boekje te genieten.

 

In onze ogen is het ook een voordeel dat je op meerdere manieren gebruik kunt maken van een tuinbank. Zo kun je dus comfortabel zitten op een tuinbank, maar je kunt ook languit liggen op een tuinbank. Bovendien kun je het tuinbankje voor verschillende doeleinden gebruiken: even gezellig bijkletsen met een vriend, even een lekker kopje koffie doen in alle rust of even lekker een boekje lezen. Voor al deze mogelijkheden komt een tuinbankje dus prima van pas!

 

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een tuinbankje?

 

Spreken de bovengenoemde voordelen van een tuinbankje jou ontzettend aan? Wil je daarom ook graag in jouw tuin een tuinbank gaan plaatsen? Dan is het allereerst goed om te weten dat het aanbod echt heel divers is. Je kunt uit vrij veel verschillende soorten tuinbanken kiezen, waardoor je altijd wel een geschikt bankje voor in jouw tuin kunt vinden. Maar, waar moet je dan op letten? Op basis van welke criteria kun je de beste keuze gaan maken?

 

In onze ogen moet je allereerst naar jouw eigen wensen gaan kijken. Bepaal bijvoorbeeld met hoeveel mensen je op het bankje plaats wilt kunnen nemen én waar je het bankje in jouw tuin gaan plaatsen. Op basis van die keuzes kun je al gericht(er) op zoek gaan naar de beste tuinbank voor in jouw tuin.

 

Ook moet je goed na gaan denken over de uitstraling van het tuinbankje. Wil je bijvoorbeeld gaan voor een compleet houten tuinbankje? Of heb je liever een tuinbankje van een ander materiaal? De keus is aan jou, maar wij willen je wel graag van een advies voorzien: stem de uitstraling van het tuinbankje af op de volledige uitstraling van jouw tuin.

 

Heb je bijvoorbeeld voor een tuin met een moderne uitstraling gekozen? Dan is het wellicht beter om te kijken naar een ander materiaal dan hout. Een houten tuinbankje daarentegen past weer prachtig in een tuin met een landelijke uitstraling. Een houten tuinbankje kan je bovendien prachtig combineren met andere houten tuinmeubelen in jouw tuin.

 

In het verlengde hiervan is het ook goed om na te denken over de kleurstelling van het tuinbankje. Je zou wellicht denken dat een houten tuinbankje altijd bruin is, maar dat is zeker niet altijd het geval. Bovendien bestaan er grote verschillen tussen de kleuren van de verschillende houtsoorten. Ook dat is dus iets waar je goed rekening mee kunt gaan houden.

 

Ook is het aan te raden om goed naar de vormgeving van het tuinbankje te kijken. Wil je bijvoorbeeld een tuinbank met een frivole vormgeving? Of gaat jouw voorkeur toch echt uit naar een tuinbank met een strakke vormgeving? De keus is op dit vlak volledig aan jou! Als je ons aanbod kijkt, zie je in ieder geval direct dat je uit vrij veel verschillende soorten tuinbanken kunt kiezen. Daarbij is het ook van belang om goed naar het prijskaartje van de tuinbank te kijken. Als je een blik in onze webshop werpt, zie je direct dat de prijskaartjes van de tuinbanken behoorlijk variëren. Ons advies is dan ook om hier goed naar te kijken én om hier goed over na te denken. Probeer vervolgens voor jezelf een maximum budget vast te stellen, zodat je uiteindelijk binnen dit budget op zoek kunt gaan naar de beste tuinbank.

 

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op bepaalde functies van een tuinbank. Zo zijn er enkele tuinbanken die je geheel naar wens kunt verstellen. Je kunt daarbij bijvoorbeeld de rugleuning net iets naar achteren verstellen, waardoor je nog comfortabeler op dit tuinbankje kunt zitten.

 

Onder aan de streep zijn er dus héél veel zaken waar je goed op moet letten. Ook zijn er heel veel zaken waar je goed over na moet denken; de afmetingen en de plaatsing van de tuinbank zijn daar enkele voorbeelden van.

 

Tussen welke soorten tuinbanken kun je kiezen?

 

Spreken de hierboven genoemde voordelen jou heel erg aan? Ben je daarom ook geneigd om direct een nieuwe tuinbank voor in jouw tuin aan te gaan schaffen? Dan heb je in onze ogen in ieder geval een verstandige keuze gemaakt. Zoals eerder al in dit artikel aangegeven, is een tuinbank wat ons betreft een ondergewaardeerd tuinmeubelstuk.

 

Als je nou zelf een tuinbank uit wilt gaan kiezen, is het goed om te weten dat er verschillende soorten tuinbanken bestaan. Dat zie je overigens ook direct in onze webshop als je voor ‘tuinbanken’ kiest. Je krijgt dan namelijk direct de volgende categorieën te zien:

  • Boombanken
  • Loungebanken
  • Loveseats
  • Parkbanken
  • Rugloze banken

 

In het restant van dit artikel willen wij je graag kennis laten maken met deze soorten tuinbanken. Per soort tuinbank bespreken we de belangrijkste eigenschappen, de belangrijkste voordelen en de belangrijkste nadelen. Op basis van die informatie kun je vervolgens voor jezelf de juiste keuze gaan maken.

 

Boombanken

 

Als je naar een boombank kijkt, zie je direct waar de benaming vandaan komt. Je kunt deze bank namelijk om een boom heen zetten, waardoor je een idyllisch sfeertje in jouw tuin weet te creëren. Je weet bovendien een situatie te creëren zoals je deze wel eens in een film ziet.

 

Lijkt het jou wel iets om op deze manier de boom in jouw tuin aan te kleden? Dan is de aanschaf van een boombank zeker aan te raden. Een absoluut voordeel van een dergelijke bank is namelijk dat je de aanwezige ruimte optimaal weet te benutten. Normaliter is de ruimte rondom een boom eigenlijk verspilde ruimte, maar dat is met een boombank dus niet meer het geval.

 

Daarnaast is het ook een voordeel dat een boombank meerdere zitplaatsen aanbiedt. Ook als je met bijvoorbeeld jouw gezin of met vrienden van jouw tuin wilt genieten, komt een boombank perfect van pas. Je kunt immers met meerdere mensen plaatsnemen op de bank, waarna het echte genieten gaat beginnen!

 

Loungebanken

 

Wil jij graag een tuinbank aanschaffen waar je heerlijk op kunt relaxen? Gaat jouw voorkeur hierbij eigenlijk uit naar een tuinbank zonder al te veel poespas? Dan kom je al snel uit bij een zogeheten loungebank. Dit is een bankje waarmee je van de voordelen van een loungeset weet te genieten, zonder dat je daarvoor een complete loungeset aan hoeft te schaffen.

 

Bijkomend voordeel is dat de loungebanken echt in heel veel verschillende soorten varianten bij ons verkrijgbaar zijn. Je kunt uit ongeveer 50 verschillende loungebanken kiezen, waardoor je altijd wel een geschikte loungebank weet te vinden. Op een loungebank vind je overigens in de meeste gevallen comfortabele kussens terug, waardoor je van nóg meer comfort weet te genieten.

 

Wij raden je aan om de loungebanken goed met elkaar te vergelijken. Je kunt bijvoorbeeld uit allerlei verschillende materialen, verschillende kleuren en verschillende vormgevingen kiezen. Uiteindelijk kun je de juiste keuze alleen maar maken op basis van jouw tuin én jouw voorkeuren. Stem bijvoorbeeld ook goed de afmetingen van de loungebank af op de aanwezige ruimte in jouw tuin

 

Als je het écht aangenaam en comfortabel in jouw tuin wilt maken, is de aanschaf van een loungebank zeker aan te raden. Doordat het aanbod zo divers is, kun je ongetwijfeld altijd wel een geschikte loungebank in ons assortiment vinden. Bepaal je eigen voorkeuren, vergelijk de verschillende varianten en hak de knoop door. Veel plezier met jouw nieuwe loungebank!

 

Loveseats

 

Vind jij het super om een romantische avond met jouw partner in jullie tuin door te brengen? Zitten jullie daarbij graag op een comfortabele manier dicht tegen elkaar aan? Dan is het zéker aan te raden om eens naar de aanschaf van een loveseat te kijken.

 

Met een loveseat weet je de romantiek echt naar jouw tuin toe te halen. Deze tuinbank bestaat eigenlijk uit twee verschillende onderdelen; deze onderdelen zijn echter dicht tegen elkaar aan gezet, waardoor je van de gewenste romantiek kunt gaan genieten.

 

Als je in ons assortiment naar het aanbod van loveseats kijkt, zie je overigens meerdere varianten naar voren komen. Doordat het aanbod van loveseats vrij divers is, kun je altijd wel een prachtige loveseat voor in jouw tuin uitkiezen. Let hierbij echter niet alleen op de vormgeving, maar ook zeker op de gewenste romantiek.

 

Als je graag romantische avonden met jouw partner in jouw tuin door wilt brengen, kun je eigenlijk niet om een loveseat heen. Wij heten je dus van harte welkom om direct ons aanbod te bekijken en de gewenste loveseat aan te schaffen. Daarmee weet je sowieso een goede beurt te maken bij jouw partner!

 

Parkbanken

 

Loop je wel eens een rondje door het park? Dan zie je ongetwijfeld ook wel eens de welbekende parkbanken staan. Dit zijn eigenlijk hele simpele bankjes, waarbij met name de eenvoud onwijs belangrijk is. Nou, je kunt een dergelijk bankje nu ook naar jouw tuin toe halen!

 

Een dergelijke bank bestaat eigenlijk uit een zitvlak, een rugleuning en twee armleuningen. Doordat een dergelijke tuinbank vrij eenvoudig ontworpen is, brengt deze tuinbank een unieke uitstraling met zich mee. Een uitstraling die met name in een tuin met een landelijke uitstraling perfect tot zijn recht komt.

 

Wel is het goed om te weten dat een dergelijke tuinbank niet super veel comfort biedt. Als je echt op zoek naar comfort bent, kun je uiteraard wel tuinkussens op een parkbank neer leggen. In de basis is een dergelijk bankje echter voornamelijk bedoeld als unieke en fraaie toevoeging voor jouw tuin.

 

Rugloze banken

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op de zogeheten rugloze banken. Zoals de naam al duidelijk laat blijken, hebben dergelijke bankjes geen rug. Doordat deze bankjes geen rug hebben, kun je hem prima tegen bijvoorbeeld een muurtje in jouw schuur aanzetten.

 

Daarnaast kun je een dergelijk bankje ook perfect bij jouw tuintafel neerzetten. Doordat dit bankje geen rugleuning heeft, kun je namelijk makkelijk op en afstappen. Je kunt dit eigenlijk vergelijken met een picknickset.

 

Echter is het wel een feit dat een rugloze bank niet al te veel comfort biedt. Als je langdurig op een tuinbankje plaatsneemt, is een rugleuning immers wel zo wenselijk. Desalniettemin is de aanschaf van een parkbank wél aan te raden, aangezien een dergelijk bankje een unieke uitstraling met zich mee brengt. Bovendien kun je een dergelijk bankje op tal van manieren combineren en verwerken in jouw tuin!

 

Voor welke tuinbank kun je het beste kiezen?

 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, bestaan er vrij veel verschillende soorten tuinbanken. Wat voor jou nou de beste soort is? Ja, dat is echt volledig afhankelijk van jouw tuin en jouw voorkeuren. Vergelijk daarom de verschillende tuinbanken goed met elkaar en bepaal voor jezelf waar je behoefte aan hebt. Op basis daarvan kun je uiteindelijk de beste keuze gaan maken; veel plezier met jouw nieuwe tuinbank!

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »