{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Sanne, 28 juli 2021

Een tuin aan het water, waar moet je op letten

Het is ontzettend leuk, een tuin aan het water! Zeker voor mensen die onwijs van vissen of varen houden kan het een echte wens zijn. Want hoe fijn is het dan als je een tuin grenzend aan het water hebt en je dus al je hobby’s vanuit je eigen achtertuin uit kunt voeren. Daarnaast biedt het water ook nog eens een erg mooi en schitterend uitzicht dus wat wens je nog meer!

 

Voor veel mensen is het dan ook een echte wens om met een tuin aan het water te wonen! En laat Nederland nu gelukkig ook nog eens erg veel water hebben dus dat komt in ons land natuurlijk helemaal goed! We hebben in vergelijking met andere landen erg veel tuinen die ook daadwerkelijk aan het water grenzen en dat is voor de liefhebbers natuurlijk wel heel erg fijn!

 

Maar waar moet je allemaal op letten bij een tuin aan het water? Kun je deze op dezelfde manier inrichten als een tuin die niet aan het water grenst? Is de grond bijvoorbeeld anders? En hoe zorg je ervoor dat je tuin aan het water zo veilig mogelijk is, zeker voor kinderen. Wij laten het je in deze blog graag allemaal zien en vertellen je graag waar je bij een tuin grenzend aan het water allemaal op moet letten.

 

De voordelen van een tuin aan het water

 

Eerst nemen we je mee naar de voordelen van een tuin grenzend aan het water want dat zijn er namelijk een heleboel! Ten eerste is het natuurlijk ontzettend mooi om vanuit je tuin over het water uit te kijken. Dit is een zeer rustgevend gezicht en hoe fijn is het om aan het einde van de dag met een kopje thee of koffie over het water uit te kijken en op deze manier heerlijk de dag af te sluiten of om de dag in de ochtend op dezelfde wijze te starten. Het water heeft vaak een rustgevende werking op ons mensen en dat is natuurlijk enorm prettig!

 

Daarnaast is het ook voor mensen die erg van vissen houden een ware droom om een tuin grenzend aan het water te hebben! Uiteraard moet je er dan wel goed op letten dat we het over viswater hebben! Hier kun je namelijk heerlijk vanuit je eigen achtertuin je hengeltje uitgooien en de meest mooie vissen vangen en hoe fijn is dat wel niet! Je kunt dus je hobby zo vanuit je achtertuin uitvoeren. Dat is pas genieten en voor de echte visser dan ook een ware droom!

 

En hetzelfde geldt voor de liefhebbers van boten en varen. Ook voor hen is het natuurlijk ontzettend fijn om een tuin te hebben die aan het water grenst waar je zo jouw eigen bootje aan kunt meren! En hoe leuk is het om met datzelfde bootje dan vervolgens zo vanuit je achtertuin weg te varen voor een gezellige rondvaart. Heerlijk natuurlijk en mooier en makkelijker kun je het bijna niet bedenken.

 

Zoals je kunt zien heeft het wonen aan het water dus echt heel veel voordelen. Zo kun je er optimaal van genieten en is het een echte toevoeging aan je woongeluk! Zeker als je van watersport of vissen houdt is het natuurlijk een echte uitkomst! Maar ook als je graag heerlijk en ontspannen vanuit je tuin over het water uitkijkt kan het een echte toevoeging zijn!

 

De nadelen van een tuin aan het water

 

Zoals we allemaal weten heeft helaas ieder voordeel ook zo zijn nadelen en dat is ook hierbij het geval. Uiteraard biedt een tuin aan het water ook enkele nadelen en het is alleen de vraag natuurlijk of je deze tegen de voordelen op vindt wegen. De nadelen van een tuin aan het water zijn namelijk ten eerste vooral de veiligheid. Met een tuin aan het water is er natuurlijk altijd een risico dat kinderen in de buurt van het water kunnen komen en helaas soms ook ongezien. Vandaar dat je hier altijd erg alert op moet zijn en maatregelen tegen moet treffen. Voor sommige mensen is dit echter een nadeel van een tuin aan het water.

 

Een ander nadeel is dat er zeker in de zomer veel muggen bij het water te vinden zijn die het je ook binnen knap lastig kunnen maken. De overlast van muggen bij het water is echt aanzienlijk groter dan de overlast bij een woning die niet aan het water ligt. Dit is dan ook voor veel mensen een nadeel van een tuin aan het water. Al moeten wij er wel eerlijk bij vermelden dat je hier natuurlijk wel wat aan kunt doen en er de juiste voorzorgsmaatregelen tegen kunt treffen. Op deze manier kun je de muggen ook makkelijk buiten de deur houden!

 

En als laatste kan een nadeel zijn dat er veel vocht in de grond zit en dit ook in je woning kan trekken. Uiteraard is dit lang niet altijd het geval en is dit ook erg afhankelijk van de ligging van de tuin ten opzichte van je woning en de manier waarop je tuin is gebouwd.

 

Zo zie je maar dat er zeker ook wel enkele nadelen aan het wonen in een woning met een tuin aan het water kleven. Al is het natuurlijk maar wel de vraag of je dit zelf ook echt als nadeel ervaart en daarnaast is er ook voldoende te doen om deze nadelen te verhelpen.

 

Veiligheid staat voorop

 

Bij een tuin aan het water zijn er een aantal factoren waar je goed op moet letten. Meer nog dan bij een tuin die niet aan het water grenst. Ten eerste hebben we de veiligheid. Dit staat dan ook altijd voorop! Een tuin aan het water kan natuurlijk minder veilig voor kinderen zijn. Ze kunnen er onbedoeld in een onbewaakt ogenblik in het water terecht komen met alle gevolgen van dien en dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen! Het is dan ook zeker aan te raden om ervoor te zorgen dat kinderen niet zomaar bij het water kunnen komen.

 

Gelukkig kun je dit op heel veel verschillende manieren doen. Zorg bijvoorbeeld voor een hek om het water heen zodat je kinderen het water niet zomaar kunnen bereiken. Zorg ervoor dat dit hek ook echt op slot kan en je kinderen hem niet makkelijk kunnen openen. Maar er zijn ook nog speciale waarschuwingssystemen te koop om te voorkomen dat kinderen toch bij het water terecht kunnen komen.

 

Zo werken deze bijvoorbeeld als een soort bewegingsmelder. Je plaatst ze in de buurt van de opgang naar het water zodat het alarm af zal gaan als hier beweging wordt waargenomen, op deze manier kunnen jouw kinderen dus nooit zomaar naar het strand glippen zonder dat jij er erg in hebt en dat is natuurlijk een groot voordeel! Wij zouden je dan ook zeker aan raden om deze te installeren zodat je echt kunt voorkomen dat er ongelukken gebeuren!

 

De beplanting van een tuin aan het water

 

Een andere factor waar je rekening mee moet houden met een tuin aan het water is de beplanting. Dit werkt namelijk net allemaal even anders dan bij een tuin die niet aan het water grenst. Zo moet je er bij een tuin aan de waterrekening mee houden dat de grond wat vochtiger is dan bij een tuin die niet aan het water grenst. Dit is natuurlijk erg fijn en zeker als je het weet kun je de beplanting hierop aanpassen.

 

Het fijne is dat heel veel planten deze natte grond juist heel erg fijn vinden en hier dus ook heel goed op groeien en bloeien! Echter zijn er ook wel enkele planten die hier wat meer moeite mee hebben en die niet van natte voeten houden. Deze planten kun je dan ook beter niet in je tuinplanten. Er is heel veel informatie te vinden over welke planten het meest geschikt zijn en daarnaast kun je ook altijd bij het lokale tuincentrum informeren hier kunnen ze je namelijk zo vertellen welke planten jij het beste kunt gebruiken!

 

Verder is de beplanting hetzelfde als bij een tuin die niet aan het water grenst. En kun je ook hier jezelf helemaal uitleven en kiezen voor een tuin met heel veel groen! Het fijne is dan ook meteen dat door het uitzicht op het water het groen ook meteen veel meer tot zijn recht komt! En alles oogt meteen een stuk gezelliger!

 

Genieten van een tuin aan het water

 

Zoals je kunt zien biedt een tuin aan het water dus zeker heel veel voordelen en kan het een erg fijne keuze zijn waar je flink van kunt genieten! Een tuin aan het water biedt voordelen als je fan bent van watersport of de visserij of als je graag geniet van een schitterende en rustgevend uitzicht.

 

Uiteraard zijn er ook enkele nadelen maar deze wegen voor veel mensen vaak niet op tegen de voordelen die een tuin aan het water kan bieden. Het is echter wel altijd belangrijk om erg goed voor veiligheid te zorgen en dan met name voor de kinderen, zorg er op verschillende manieren voor dat zij het water niet zomaar kunnen bereiken en verzeker jezelf er op deze manier van dat je echt optimaal kunt genieten van jouw tuin aan het water in alle rust en veiligheid!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »