{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 24 november 2021

Wanneer welk kinderspeelgoed in de tuin

Kinderen houden van spelen dat weten we allemaal. Maar toch hebben ze op iedere leeftijd weer een andere behoefte. Een kindje van 2 zal heel anders willen spelen en ook hele andere dingen leuk vinden dan een kindje van 7. Op deze manier kan het soms ook een uitdaging zijn als je meerdere kinderen in verschillende leeftijden hebt om ze allemaal lekker te laten spelen in de tuin. Het juiste buiten speelgoed kan hier dan heel erg goed bij helpen. Maar welk speelgoed is nu eigenlijk geschikt voor welke leeftijd? Doordat er zo ongelofelijk veel keuze is kan dat soms best een beetje lastig te bepalen zijn!

 

In deze blog laten wij jou dan ook graag zien wanneer welk speelgoed nu geschikt is in de tuin en welke leeftijd je er dus blij mee maakt. Waar spelen kinderen graag mee en hoe zorg je er dus voor dat het gezellig blijft in de tuin. Want als ja natuurlijk als ouders ook een beetje lekker rustig in de tuin wil zitten dan is het natuurlijk belangrijk dat je kinderen zich goed kunnen vermaken.

 

Vandaar dus ook dat wij in deze blog per leeftijdscategorie het leukste speelgoed op een rijtje hebben gezet zodat ook jij lekker kunt relaxen in je tuin terwijl je kinderen heerlijk aan het spelen en ontdekken zijn! beter kun je het eigenlijk ook niet hebben! Lees je met ons mee?

 

Spelende kinderen in de tuin

 

Iedere ouder weet. Als je kinderen het naar hun zin hebben dan heb jij dat ook en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Het is dan ook niet voor niets dat ouders er zoveel aan gelegen laten liggen om er dus voor te zorgen dat hun kinderen het naar de zin hebben! Ze doen dit dan ook op heel veel verschillende manieren en eentje ervan is om de kinderen lekker te laten spelen.

 

En laten kinderen het nu net ook heel erg leuk vinden om lekker in de tuin te spelen! Ze genieten er enorm van om lekker bezig te zijn en van alles om zich heen te doen en te bekijken. En bij het spelen in de tuin is het natuurlijk een mooie bijkomstigheid dat kinderen ook nog eens meteen lekker buiten bezig zijn wat natuurlijk weer heel erg goed is voor hun gezondheid.

 

Dus het brengt dan ook zeker veel voordelen mee om te zorgen voor het juiste buiten speelgoed zodat jouw kinderen zich ook lekker buiten kunnen vermaken! Op deze manier zorg je er namelijk voor dat ze buiten zijn in de gezonde buitenlucht terwijl ze ook nog eens lekker aan de slag zijn! een echte win win situatie!

 

Spelen op iedere leeftijd

 

Het is voor kinderen enorm belangrijk en natuurlijk ook erg leuk en gezond om lekker buiten te spelen. En waar kun je dat nu beter doen dan in je eigen achtertuin. Vaak is dit voor ouders ook nog eens een stuk relaxter doordat ze daardoor ook zelf een beetje kunnen ontspannen terwijl de kinderen zich vermaken!

 

Spelen is dan ook leuk voor kinderen en dan ook op iedere leeftijd. Wel is het zo dat iedere leeftijd wel weer zo zijn eigen manier van spelen vraagt. Niet iedere soort speelgoed is voor elke leeftijd geschikt en het is dan ook altijd belangrijk om goed te kijken naar welk soort speelgoed bij welke leeftijd past! Op die manier hou je het spelen ook echt leuk voor je kind en weet je ook zeker dat het spelen genoeg uitdaging en plezier bevat voor je kind!

 

Gelukkig is er dan ook nog eens heel erg veel speelgoed te vinden en zo kun je dus altijd wel iets vinden dat bij de leeftijd en interesse van je kind past! dit geldt voor binnen speelgoed maar zeker ook voor buiten speelgoed. Hier is namelijk ook genoeg leuks in te vinden en de mogelijkheden zijn eindeloos! In deze blog laten we je dan ook heel graag wat leuk buiten speelgoed zien zodat jij hier ook van kunt genieten!

 

0 t/m 3 jaar

 

Je zou misschien denken dat 0 jaar wat vroeg is om echt te spelen en dat is natuurlijk ook zo maar toch kun je ook voor hele kleine kinderen al een prettig plekje in de tuin realiseren zodat ook zij er gezellig bij kunnen zijn en lekker kunnen genieten. Op deze manier kun je ook echt zonder zorgen bij elkaar zijn en dat is natuurlijk wel heel erg fijn!

 

Het is dan ook zeker een aanrader om ook te zorgen voor een lekkere plek voor je aller kleinste spruit! Ten eerste is het belangrijk om te zorgen voor een speelplek die niet in de zon ligt maar waar lekker wat schaduw is. Hele kleine kinderen kunnen er namelijk niet zo goed tegen om in het zonnetje te zitten en hebben dan ook echt wat bescherming nodig! Let er overigens ook op dat het een plekje is wat wel wat beschutting heeft. Op de tocht zitten is namelijk evenmin goed voor je kleintje!

 

Vervolgens kun je hier een heel lekker plekje realiseren door bijvoorbeeld een lekker kleed neer te leggen met wat kussens en wat speelgoed erop. Ook zijn er hele leuke ballenbakken te koop die je dus ook prima buiten neer kunt zetten en waar je kleintje heel veel plezier aan kan beleven.

 

En als ze rond de 1.5 à 2 jaar zijn dan is een zandbak natuurlijk ook een echt groot succes! Hier kunnen je kinderen dan ook prima mee uit de voeten en veel lol mee beleven! Denk ook aan een watertafel, hier kunnen kinderen hun fantasie bij gebruiken en welk kind vindt het nu niet leuk om lekker met water te kliederen!

 

4 t/m 6 jaar

 

En dan gaan we naar de volgende groep namelijk de kinderen van 4 t/m 6 jaar, ook dit is een hele leuke leeftijd waarop kinderen van alles ontdekken. Het speelgoed biedt op deze leeftijd dan ook wat meer uitdaging. Vaak vinden deze kinderen het vooral ook leuk om te spelen en lekker te bewegen dus met een klimrek, schommel of glijbaan in de tuin zit je dan ook altijd goed!

 

Daarnaast is het natuurlijk ook heel erg leuk om te zorgen voor een spel wat ze buiten kunnen spelen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan hoepelen, steltlopen of een bowlingspel. Dit lijken wellicht hele ouderwetse spellen maar wij kunnen je verzekeren dat kinderen dit vandaag de dag ook nog heel erg leuk vinden! Het is dan ook zeker fijn voor ze om hier mee te kunnen spelen en zich zo buiten te kunnen vermaken.

 

En dan heb je natuurlijk ook nog de kinderen die liever op onderzoek uitgaan. Ook hier is aan gedacht zo is het bijvoorbeeld heel erg leuk om ook een tuinsetje voor je kind te kopen. Ze kunnen zich hiermee helemaal uitleven en op zoek gaan naar allerlei schatten in de tuin! Daarnaast kunnen ze zo ook hun ouders mee helpen en op deze manier dus ook al jong leren hoe het tuinwerk in zijn werk gaat en dat is heel waardevol voor kinderen! En zo kun je dus ook denken aan een vergrootglas waarmee ze op zoek kunnen gaan naar allerlei soorten kleine diertjes in de tuin! Maak het helemaal compleet met een notitie boekje erbij zodat ze al hun vondsten kunnen noteren! Succes gegarandeerd en zeker weten uren speelplezier!

 

7 t/m 9 jaar

 

En dan komen we in de volgende groep. Hierbij kan het soms wat lastiger zijn om nog heel erg leuk speelgoed voor buiten te bedenken. Wat je bij deze groep namelijk veel ziet is dat de tv en de computer toch ook wel heel erg aanlokkelijk gaan worden en dat wil je natuurlijk eigenlijk liever voorkomen, je wil ze lekker buiten aan de slag zetten en dat is natuurlijk ook wel zo prettig. Zorg er dus voor dat je genoeg leuk en uitdagend speelgoed hebt zodat je ze ook echt prikkelt om lekker buiten te gaan spelen in plaats van binnen te blijven hangen!

 

Dit doe je door bijvoorbeeld te kiezen voor een spel buiten. Denk aan ringen werpen, basketballen of voetballen. Als je er ruimte voor hebt in je tuin kan het heel leuk zijn om een basketbal net op te hangen of om een voetbal doel te kopen en neer te zetten ze zullen hier dan ook zeker heel erg veel plezier mee beleven en zich helemaal op uitleven!

 

Daarnaast zou je ook nog kunnen denken aan een trampoline in de tuin. Ook dat is voor deze leeftijd heel erg leuk en daar kunnen ze dan ook echt veel plezier aan beleven! Het is dan ook zeker een leuk idee om een trampoline in de tuin te plaatsen zodat je kinderen hier heerlijk op kunnen springen. En wist je trouwens dat een trampoline eigenlijk voor alle leeftijden wel heel erg leuk en aantrekkelijk is? Zelfs volwassenen kunnen het soms niet weerstaan om ook even te springen!

 

10 t/m 12 jaar

 

En dan pakken we toch ook deze groep nog even mee want ook al spelen ze dan misschien wat minder ze vinden het vaak wel ook fijn om lekker buiten te zijn en het is natuurlijk ook gezond om ze zo veel mogelijk lekker in de frisse buitenlucht te hebben!

 

Op deze leeftijd is het vaak alleen wat lastiger om te kijken wat ze nu echt leuk vinden en waar je ze dus ook blij mee maakt! Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan een lekker plekje waar ze heerlijk kunnen hangen en relaxen met vrienden en vriendinnen. Maar een fijne plek waar ze huiswerk in het zonnetje kunnen maken is natuurlijk ook mooi meegenomen!

 

En ook kunnen ze vaak een schommel best nog wel waarderen. Of denk aan een wat moeilijker spel voor buiten, zoals golf of badminton. Dit haal je heel gemakkelijk in huis en kinderen op deze leeftijd vinden dit vaak erg leuk om te doen! Zo sla je twee vliegen in een klap want ze zijn dus ook nog eens lekker in beweging en dat is natuurlijk ook mooi meegenomen! Het kan dus zeker een heel goed idee zijn om lekker met je kinderen aan de slag te gaan in de tuin en zo samen een gezellig spel te spelen. Iedereen blij en zo breng je ook meteen wat extra tijd met elkaar door!

 

Voor elke leeftijd wat te doen

 

Zoals je dus kunt zien zijn er heel veel verschillende dingen die je in de tuin kunt doen. Je kunt dan ook allerlei kanten op en er op die manier voor zorgen dat jet het voor iedere leeftijd aantrekkelijk maakt om lekker in de tuin te spelen. Zo kun je dus met jong en oud heerlijk genieten!

 

Hoe leuk is het wel niet om gezellig met je kinderen tijd buiten door te brengen en te genieten van de frisse lucht en het zonnetje! Daarnaast is het ook nog eens erg goed voor de ontwikkeling van kinderen om lekker te spelen! Ze kunnen er heel erg veel van leren en zich helemaal uitleven! Op die manier is het dus ook nog eens erg goed voor ze.

 

Wel is het dus heel erg belangrijk om speelgoed uit te zoeken dat goed bij de leeftijd van je kind past zodat ze hier fijn mee kunnen spelen op deze manier zullen ze er ook de meeste uitdaging mee vinden. Zo zorg je er dus voor dat je zelf een hele fijne tijd kunt beleven en dat je zelf dus ook aan wat ontspanning toekomt! Dat is natuurlijk meestal wat je vaak ziet dat je lekker kunt ontspannen als je kinderen het fijn hebben dan heb je het als ouders vaak ook fijn!

 

Kies daarnaast ook iets uit wat goed bij je kind zelf past, het ene kind heeft nu eenmaal hele andere interesses dan het andere kind. En als je wil dat je kind lekker speelt is het belangrijk om hier rekening mee te houden en iets uit te kiezen wat ook echt goed bij je kind past!