{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

U bent weer van harte welkom in onze showroom wij zijn weer geopend - 12% extra korting op alles - voer de kortingscode in WINTER12

Wat komt er allemaal kijken bij een grote tuin

  • Door Roos
  • Wednesday 01 / 12 / 2021 0
Wat komt er allemaal kijken bij een grote tuin

Het is een wens van heel veel mensen, een grote tuin. Maar wist je dat een grote tuin soms best flink wat uitdagingen met zich mee kan brengen en echt niet alleen maar voordelen heeft. Vandaar dat het heel belangrijk is om zeker als je een grote tuin hebt hier goed bij stil te staan.

 

Uiteraard heeft een grote tuin ook zeker heel erg veel voordelen. Zo heb je meer dag genoeg ruimte om al je tuin wensen waar te maken en kun je dus genieten van een fijne oppervlakte in je tuin. Maar daarnaast is het dus ook zeker zo dat de tuin ook veel meer van je vraagt, denk bijvoorbeeld aan het onderhoud en aan de kosten die erin gaan zitten om een grote tuin in te richten en aan te leggen. Die kunnen namelijk flink oplopen en aanzienlijk hoger uitvallen dan de kosten bij een kleinere tuin!

 

En zo kun je dus zien dat een grote tuin veel voor- en nadelen heeft en daarom is het ook belangrijk om deze goed tegen elkaar af te wegen in deze blog gaan wij jou daar dan ook een handje mee helpen en zetten we de voor- en nadelen voor je op een rijtje zodat je uiteindelijk kunt beslissen of een grote tuin ook bij jou past!

 

Waarom willen we zo graag een grote tuin

 

Ten eerste gaan we eens kijken waarom nu eigenlijk zoveel mensen de wens hebben voor een grote tuin. Waar komt dit nu eigenlijk vandaan? Wat we vaak zien is dat mensen een grote tuin willen omdat ze dan een gevoel van ruimte ervaren. Dit is voor veel mensen heel erg belangrijk en ze hechten hier dan ook veel waarde aan. Daarnaast zien we ook vaak dat mensen graag een grote tuin willen hebben omdat ze dit toch ook wel zien als een soort status symbool. Dit dateert eigenlijk een beetje van vroeger want toen was het al zo dat je natuurlijk met een grote oppervlakte laat zien hoeveel je hebt en wat je waard bent. Dat beeld is natuurlijk een beetje blijven staan en als je veel grond hebt stijg je in waarde. Vandaar dat veel mensen graag een grote tuin tot hun beschikking hebben.

 

En dan zien we natuurlijk ook nog dat mensen heel erg graag een grote tuin willen hebben omdat ze op die manier al hun tuin wensen waar kunnen maken. Mensen hebben vaak veel wensen voor in de tuin. Ze willen graag een groot terras, een zwembad of een jacuzzi, een speelplek voor de kinderen een prachtige buitenkeuken. Het kan vaak allemaal niet op. Als je een grote tuin hebt is de mogelijkheid er natuurlijk om zoveel mogelijk van deze wensen te realiseren bij een kleinere tuin is dat natuurlijk een lastiger verhaal. Vandaar dat we dus zien dat mensen vooral graag een grote tuin willen hebben!

 

De voordelen van een grote tuin

 

Een grote tuin heeft natuurlijk heel erg veel voordelen. Ten eerste heb je met een grote tuin veel ruimte om je heen. Veel mensen vinden dit heel erg fijn zodat ze heerlijk kunnen genieten en het gevoel hebben vrij te zijn. daarnaast werkt ruimte ook rustgevend en dat is ook zeker iets wat mensen als een groot voordeel aan het hebben van ruimte ervaren!

 

Maar het is zeker ook een voordeel dat je voldoende ruimte hebt om al je tuinwensen waar te maken. Je hoeft vaak geen keuzes te maken en kunt bijna alles kwijt in je tuin wat je graag zou willen en dat is natuurlijk wel heel erg prettig! Op deze manier kun je dus optimaal van je tuin genieten zonder concessies te doen!

 

Ook zorgt een grote tuin ervoor dat je op veel plekken van de zon of schaduw kunt genieten. Voor veel mensen is dit een groot voordeel omdat je zo altijd hetgeen kunt opzoeken waar je behoefte aan hebt.

 

En wat dacht je van de ruimte om feestjes te geven en mensen uit te nodigen. Ook hier leent een grote tuin zich natuurlijk perfect voor! Je kunt je dan ook helemaal uitleven met zoveel ruimte tot je beschikking.

 

Zoals je dus ziet heeft een grote tuin zeker wel heel erg veel voordelen. Het kan dan ook absoluut heel erg prettig zijn om zoveel ruimte om je heen te hebben en je kunt hier dan ook echt enorm van genieten!

 

De nadelen van een grote tuin

 

Waar er voordelen zijn kun je uiteraard ook nadelen vinden en zo is dat dus ook bij een grote tuin. Ten eerste is het zo dat een grote tuin dus heel erg veel oppervlakte heeft. Al deze oppervlakte moet je aanleggen en inrichten en we weten allemaal dat een tuin aanleggen niet goedkoop is. Bij een grote tuin komen dus veel hogere kosten kijken en dit kan dan ook echt flink oplopen. Het is heel verstandig om hier rekening mee te houden.

 

Maar ook voor het inrichten van een grote tuin ben je veel meer kwijt dan voor een kleinere tuin. Zo kom je er natuurlijk niet met het plaatsen van een los meubel hier en daar maar heb je echt een grote hoeveelheid meubelen nodig om de tuin te vullen. Ook dit loopt natuurlijk flink in de kosten!

 

En wat dacht je van het onderhoud van de tuin. Een groot oppervlak zal veel meer tijd vragen om te onderhouden dan een kleinere tuin. Hier kun je dan ook een flink lange tijd mee bezig zijn en het is goed om je dat te realiseren! Het onderhoud van een grote tuin kan dus veel van je vragen. Uiteraard kan je het ook door een tuinman laten doen maar ook dan zal je zien dat dit bij een grote tuin een stuk meer kost dan bij een kleinere tuin!

 

Wellicht is het niet iets wat direct bij je was opgekomen maar wist je dat het ook vrij lastig is om een grote tuin gezellig te maken! Bij een kleine tuin kun je vaak heel veel kanten op om het gezellig te maken. Je hebt al snel een gezellig en knus hoekje te pakken. Bij een grote tuin kan dit soms best een flinke uitdaging vormen! Vandaar dat het soms ook best lastig kan zijn om een grote tuin gezellig en knus over te laten komen.

 

Zoals je ziet zijn er ook zeker wel wat nadelen te vinden aan een grote tuin. Uiteraard is het wel voor eenieder persoonlijk of je dit ook echt als nadeel ervaart. We kunnen in ieder geval wel met zekerheid stellen dat de kosten van een grote tuin flink op kunnen lopen!

 

Wat komt er allemaal kijken bij een grote tuin

 

Maar welke zaken komen er nu eigenlijk allemaal kijken bij een grote tuin? Waar moet je dan eigenlijk allemaal rekening mee houden? En hoe zorg je er dan eigenlijk voor dat je een grote tuin helemaal aan je wensen laat voldoen?

 

Het is heel handig om hier goed naar te kijken en ook rekening mee te houden zodat ook jij weet wat er allemaal op je af komt bij een grote tuin. Een grote tuin onderhouden en bezitten is namelijk echt wezenlijk anders dan een kleine tuin en er komt dan ook veel meer bij kijken.

 

Zo heb je te maken met meer onderhoud, meer kosten, maar ook meer ruimte en mogelijkheden. Dit gaat allemaal met elkaar samen en maak het plaatje van een grote tuin compleet.

 

Hogere kosten voor de tuin

 

Ten eerste komen er hogere kosten bij een grotere tuin kijken. Dit heeft meerdere redenen. Ten eerste is het zo dat een grotere tuin veel meer oppervlakte heeft. Als je deze tuin dus aan wil leggen heb je eigenlijk van alles meer nodig. Meer tegels, meer groen, meer gras, meer schutting. En dit kost natuurlijk allemaal geld. Vandaar dat de aanleg van een grote tuin flink in de papieren kan lopen.

 

Ook ligt het er natuurlijk aan of dat je dit zelf doet of laat doen want als je het laat doen kost het je ook nog eens veel meer werk aan de uitvoerders. En dan hebben we natuurlijk ook de inrichting nog. Hier ben je ook een flink bedrag aan kwijt. Een grote tuin vraagt natuurlijk om veel meubelen en andere items. Je komt er helaas niet met een paar stoelen en planten maar er komt echt heel wat bij kijken om de tuin volledig naar wens in te richten. ook dit gaat dus flink in de papieren lopen en kan een enorme kosten post zijn.

 

En dan hebben we natuurlijk nog het gewone onderhoud van de tuin. Heel veel mensen laten dit doen omdat het vrij veel tijd kost om dit allemaal zelf te doen. Maar ook als je dit laat doen gaat het dus flink wat kosten. Een tuinman zal namelijk aardig wat uurtje kwijt zijn aan het op orde maken van je tuin!

 

Zoals je ziet komen er dus zeker aardig wat hogere kosten bij een grote tuin kijken. Het ligt er natuurlijk wel aan of dit een nadeel is voor jou en dat heeft alles te maken met je eigen situatie. Als je dit gemakkelijk kunt betalen is het natuurlijk geen enkel probleem.

 

Het is lastig een grote tuin gezellig te maken

 

Een andere factor die bij een grote tuin vaak om de hoek komt kijken is het gezellig maken van deze tuin. Dit kan namelijk bij een grote tuin flink wat meer moeite kosten dan bij een kleinere tuin. Dit komt omdat je bij een kleinere tuin al snel een soort natuurlijke knusheid hebt doordat er minder ruimte is. Hierdoor ontstaan er vaak allerlei knusse hoekjes die je dus weer heel gezellig in kunt richten en dit zorgt er dan ook voor dat een kleine tuin al snel heel gezellig oogt.

 

Bij een grote tuin is dit vaak een heel ander verhaal. Dit kan een stuk lastiger zijn om deze gezellig te krijgen! Doordat er meer ruimte is oogt het ook groter en vaak een stuk killer. En om een grotere ruimte gezellig te maken kan dus een flinke uitdaging vormen!

 

Gelukkig is er wel voldoende wat je kunt doen om toch ook voor heel veel gezelligheid in een grote tuin te zorgen! Het eerste wat je kunt doen is ervoor zorgen dat er gezellige hoekjes komen in de tuin! Dit kun je op een aantal verschillende manieren doen en zal er dus voor zorgen dat je tuin er heel gezellig uit ziet! Deze hoekjes kun je natuurlijk ook gezellig aankleden en zo heb je al snel een tuin vol gezelligheid en oogt alles niet meer zo groot en kil.

 

Op deze manier is het dus helemaal niet zo lastig om een grote tuin gezellig te maken en kun je hier dus nog heel veel kanten mee op!

 

 

Er komt veel kijken bij een grote tuin

 

Zoals je dus wel kunt zien komt er best wel aardig wat kijken bij een grote tuin. Sommige dingen zijn heel makkelijk te realiseren en met sommige factoren die een rol spelen bij een grote tuin is er wat werk aan de winkel. Uiteindelijk heeft een grote tuin natuurlijk wel aardig wat voordelen en zeker als je hier met een verstandige manier mee omgaat kun je heel veel plezier aan een grote tuin beleven. Het is natuurlijk ontzettend prettig om veel ruimte om je heen te hebben en hier kun je dan ook nog eens erg veel kanten mee op.

 

Wel is het aan de andere kant zo dat een grote tuin ook juist weer flink wat kosten met zich mee kan brengen. Zo kost het onderhoud meer maar ook de inrichting ervan en dat zijn natuurlijk wel allemaal zaken waar je goed rekening mee dient te houden als je toevallig een grote tuin hebt.

 

Uiteindelijk vinden veel mensen het onderaan de streep ontzettend fijn om een grote tuin te hebben en genieten ze hier ook enorm van. De voordelen wegen dan ook velen het zwaarst en leveren veel plezier op!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »