{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 28 maart 2024

Welke kleur tegels gebruik je in je tuin

Als je gaat kijken voor de inrichting van je tuin dan komt er ten eerste ongelofelijk veel op je af. Er zijn heel erg veel keuzes te maken en het kan dan soms een beetje overweldigend en zelfs lastig zijn om hier precies je weg in te vinden en om alles bij elkaar te kiezen.

 

Het lastige hieraan is dat je het natuurlijk ook op zicht kiest. Je kiest dus iets waarvan je nog niet weet hoe het er straks in het “echt” uit komt te zien. Dit zorgt ervoor dat het best wel lastig kan zijn om een goede keuze te maken en dat het je dus ook best wel wat tijd kan kosten. Als het ware moet jij jezelf dus proberen voor te stellen hoe iets er straks in het echt uit komt te zien en dat kan dan soms een flinke dobber vormen.

 

Maar het is natuurlijk ook heel erg leuk, je kunt je tuin zo helemaal vormgeven volgens je eigen smaak en de inrichting is sowieso vaak iets waar mensen veel plezier aan beleven en ook echt wel naar uit kijken. In die zin is het dan zeker weten heel erg fijn en leuk om hiermee aan de slag te gaan. Een van de keuzes waar je bijvoorbeeld voor komt te staan is de kleur van de tegels in je tuin. Op het gebied van tegels voor in je tuin is dan ook ongelofelijk veel keuze. Zowel in kleur, vorm als in patroon of design. Kortom meer dan genoeg te kiezen dus en dat kan het juist ook wel heel lastig maken om een goede keuze te maken.

 

In deze blog gaan wij je dan ook een handje helpen. We laten je graag zien welke kleuren tegels er allemaal zijn en welke uitwerking deze hebben op het geheel in je tuin? Uiteindelijk kun je zo zelf een goede keuze maken en kiezen wat het beste bij je past. Lees je met ons mee?

 

Heel veel verschillende soorten

 

We lieten het net al even vallen maar als het gaat om tegels in de tuin dan valt het dus vooral op dat er ongelofelijk veel verschillende soorten zijn. Er valt dus heel erg veel te kiezen en dit kan het soms lastig maken om een juiste keuze te maken. Maar toch is het juist op dit gebied wel heel erg nodig om een goede keuze te maken want de tegels zijn ook nog eens erg bepalend voor de sfeer en het beeld in je tuin.

 

Maar als je dus die keuze gaat maken kom je er al achter dat er dus heel erg veel verschillende soorten zijn en dat maakt het natuurlijk niet bepaald makkelijker. Want hoe fijn het ook is om flink wat keuze te hebben soms maakt dit de uitdaging juist alleen maar groter.

 

Want voor welk soort tegels kies je, welke vorm kies je, welke kleur kies je, en welk patroon heeft je voorkeur. Genoeg om over na te denken dus en ook meer dan genoeg om uit te kiezen.

 

De voorkeur voor lichte kleuren

 

Als het gaat om tegels in de tuin en dan vooral de keuze voor welke tegels dan gaat er dus een wereld voor je open en valt er dus ook zeker weten heel veel te kiezen. Vaak horen we dat mensen echter een voorkeur hebben voor een lichte kleur tegels. Ze vinden dit nu eenmaal prettig en hebben het gevoel dat een lichte kleur veel voordelen heeft.

 

En ergens is dit ook zeker wel zo, er kleven absoluut voordelen aan het kiezen voor een lichte tegel voor in de tuin. Maar er zijn natuurlijk ook enkele nadelen. Voor ons de hoogste tijd om deze eens goed op een rijtje te zetten zodat we goed kunnen kijken welke tegels uiteindelijk de voorkeur hebben.

 

Eerst gaan we dan eens kijken naar de voordelen van het gebruik van lichte tegels voor in de tuin. Het grootste voordeel wat veel mensen over de streep haalt is dat lichte tegels dus zorgen voor een ruimtelijk gevoel en effect. En we willen natuurlijk allemaal graag dat onze tuin zo groot mogelijk lijkt. Vandaar dat lichte tegels dan ook enorm in trek zijn we willen allemaal wel een tuin die ruimtelijk en groot oogt.

 

Daarnaast is het ook nog eens zo dat lichte kleuren vaak heel fris staan. Zeker in de zomer is dat erg prettig. Ook zorgen lichte kleuren ervoor dat je al sneller meer licht in je tuin hebt. De lichte tegels weerkaatsen namelijk het licht dat erop valt en daardoor krijg je dus niet alleen maar licht in je tuin maar ja raadt het al, daardoor lijkt je tuin dus ook nog veel groter!

 

Lichte tegels hebben dus zeker weten een hele fijne uitwerking op je tuin. Het is dan ook echt een aanrader om lichte tegels in je tuin te plaatsen, zeker als je een wat kleinere tuin hebt kan dit weleens heel erg goed uitpakken!

 

De keuze voor donkere tegels in je tuin

 

Naast lichte tegels kun je natuurlijk ook kiezen voor donkere tegels in je tuin. Ook deze keuze heeft weer enkele voor en nadelen en ook deze laten we je dan ook graag even zien. Ten eerste is het natuurlijk zo dat donkere tegels een ruimte weer een stuk kleiner maken. Als je dus donkere tegels in je tuin plaatst zal de oppervlakte optisch wat kleiner lijken. Dit hoeft natuurlijk helemaal geen probleem te zijn. Zeker als je een vrij grote tuin hebt kan het er juist voor zorgen dat je tuin wat gezelliger en knusser oogt. Maar als je al geen grote oppervlakte hebt kan het wel degelijk verschil maken natuurlijk.

 

Daarnaast is het ook nog eens zo dat donkere tegels vaak wat minder licht vasthouden. Hierdoor kan het dus ook daadwerkelijk wat donkerder ogen in je tuin. Voor de een is dit geen enkel probleem en voor de ander kan dit juist ook wel voor wat problemen zorgen. Maar er zijn ook een aantal fijne voordelen van donkere tegels te bekennen. Ten eerste is het zo dat donkere tegels minder snel vies ogen. Als er vuil op ligt dan valt dit een stuk minder snel op dan bij lichte tegels. Dit is dan ook meteen een van de grootste voordelen van donkere tegels.

 

Ook is het zo dat je bij donkere tegels vooral vaak ziet dat ze heel duidelijk aanwezig zijn. Waar lichte tegels nogal eens weg kunnen vallen in een ruimte is dat bij donkere tegels niet het geval. Deze springen enorm in de kijker en vandaar dat het dan ook zeker weten een aanrader is om eens goed bij jezelf af te vragen wat je daarvan vindt. Uiteindelijk kan dit er soms voor zorgen dat je liever voor lichtere tegels gaat kiezen die dus wat minder aanwezig zijn.

 

Wel horen we vaak dat mensen donkere tegels vooral enorm sfeervol en stijlvol vinden in een tuin. En ook dit is natuurlijk waar! Donkere tegels ogen al snel warm en sfeervol en dat is weer minder zo bij lichtere tegels deze kunnen soms juist wat killer ogen.

 

Kortom ook dit keer weer genoeg om over na te denken. De voor en nadelen van donkere tegels wegen dan ook zeker zwaar en ook hier kun je gelukkig heel goed zelf een keuze in maken.

 

Tegels in allerlei verschillende kleuren

 

En dan heb je natuurlijk ook nog tegels in allerlei verschillende kleuren. Ook hier kun je namelijk uit kiezen en ook al komt dit wat minder vaak voor het hoort wel degelijk tot de mogelijkheden. Ook hierbij is het dus vooral weer belangrijk om goed te kijken naar wat je zelf mooi vindt en natuurlijk ook wat het beste bij je tuin past. Maar voor veel mensen is het werkelijk waar een feestje dat tegels er ook in allerlei verschillende kleuren zijn. Je kunt je dan ook vast wel voorstellen dat dit meteen voor heel veel gezelligheid in je tuin zorgt. Toch zit er ook een andere kant aan en kan het soms ook juist erg druk en rommelig ogen. De hoogste tijd om dus ook de voor en nadelen van gekleurde tegels in de tuin eens op een rijtje te zetten.

 

Ten eerste is het zo dat je van kleur natuurlijk heel vrolijk wordt. Allemaal verschillende kleuren door elkaar zorgen dan ook voor veel sfeer en gezelligheid in een ruimte en dus ook bij gebruik in je tuin. het oogt meteen heel feestelijk en daarnaast is het ook nog eens zo dat je de gekleurde tegels perfect kunt laten passen bij de bloemen en beplanting in een tuin. Samen met het groen in je tuin vormt het dan ook een feestelijk geheel. Alles bij elkaar is het dus zeker zo dat kleur in de tuin vaak een heel goed idee is maar toch is er ook een keerzijde.

 

Er zit namelijk ook een andere kant aan het gebruik van gekleurde tegels in de tuin. Zo kan het dus ook al snel nogal rommelig ogen. Dit is zeker het geval als je gebruik maakt van verschillende kleuren tegels, op deze manier kan je tuin juist al snel rommelig en vol ogen en dat wil je natuurlijk liever voorkomen.

 

Gelukkig kun je dit wel deels voorkomen door ervoor te zorgen dat je dus tegels in dezelfde kleuren bij elkaar plaatst. Zo ontstaat er al iets meer een geheel en dat is natuurlijk wel heel erg prettig en fijn. Kleur in de tuin kan dus zeker weten een heel erg goed idee zijn al is het dus wel aan te raden om even goed uit te zoeken hoe je dat dan toe gaat passen en vorm gaat geven.

 

Schuw dus zeker niet het gebruik van gekleurde tegels in je tuin maar zoek wel even uit wat de beste wijze van toepassen is voor bij jou in de tuin.

 

Tegels met een patroon

 

En dan heb je natuurlijk ook nog tegels met een patroon of design erop afgebeeld. Ook deze tegels zien we vaak verschijnen in tuinen en winnen de laatste jaren steeds meer aan populariteit en dat is natuurlijk wel heel erg prettig want op deze manier zorg je er dan ook voor dat je tuin heel gezellig en sfeervol oogt.

 

Dat is dan ook meteen het grote voordeel van tegels met een patroon. Ze ogen namelijk al snel heel sfeervol en gezellig en je tuin krijgt er altijd een heel bijzonder sfeertje van. Dat is natuurlijk erg prettig en fijn en voor veel mensen de reden om tegels met een patroon in de tuin te kiezen.

 

Toch zit er ook een nadeel aan. Tegels met een patroon in de tuin passen lang niet altijd bij de rest van de tuin en daarnaast is het vaak belangrijk om de rest van de tuin zo rustig mogelijk te houden en ook dat is vaak lang niet altijd mogelijk. Op die manier kan het dus soms flink wat voeten in de aarde hebben om te kijken hoe je tegels met een patroon aan je tuin toe kunt voegen.

 

In principe zou je dan alles eromheen heel rustig moeten houden maar juist in een tuin met beplanting en allerlei andere items is dat heel lastig. Al met al kiezen veel mensen toch voor de gezelligheid en voegen lekker wat kleur toe aan hun tuin! En groot gelijk hebben ze!

 

Welke kleur tegels gebruik je in je tuin

 

Zoals je wel lezen kunt zijn er aardig wat keuzes te maken als het gaat om de keuze voor de juiste tegels in je tuin. Je kunt er ook flink wat tijd aan kwijt zijn om deze keuze te maken. Want welke keuze je ook maakt er zitten aan iedere soort tegels zo zijn voor en nadelen. Zo zorgen licht gekleurde tegels ook daadwerkelijk voor meer licht en ruimte in je tuin terwijl donkere tegels het tegenovergestelde doen maar daardoor juist wel weer veel sfeer met zich meebrengen en minder snel vies ogen doordat vuil minder opvalt op de donkere ondergrond.

 

En dan hebben we natuurlijk nog de gekleurde tegels en de tegels met een patroon. Ook dit zijn zeker weten hele mooie tegels om in je tuin te hebben liggen en ze brengen dan ook meteen sfeer en gezelligheid met zich mee. Wel laten ze zich wat minder makkelijk met andere soorten tegels en tuininrichting combineren en dat kan dan weer juist voor een uitdaging zorgen. Uiteindelijk is het dus vooral zoeken naar wat voor jou de beste optie is en hier ook je voordeel mee doen!