{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

13 februari 2021

Wil je een buitenkeuken kopen? Hier moet je goed op letten!

Ben je een liefhebber van het mooie leven? Vind je het heerlijk om van lekker eten en drinken te genieten? En breng je ook graag veel tijd in jouw fraaie en gezellige tuin door? In dat geval is het aan te raden om eens naar een barbecue of een buitenkeuken te kijken. Met de aanschaf van een barbecue of buitenkeuken kun je namelijk optimaal van het mooie leven gaan genieten.

Op een heerlijke zomeravond in jouw tuin met vrienden gezellig een borrel drinken. Ondertussen een heerlijk stukje vlees op de barbecue bereiden, terwijl ook een heerlijke frisse salade gemaakt wordt. Het wordt steeds gezelliger, de drank smaakt heerlijk en ook het vlees valt in de smaak bij jou en jouw gezelschap. Dit klinkt als een perfecte avond, niet waar? Een dergelijke avond zie je in veel films naar voren komen, maar je kunt een dergelijke avond nu zelf ook in jouw tuin gaan beleven.

Hoe je dat doet? Dat doe je in eerste instantie om voor een goede barbecue of een goede buitenkeuken te kiezen. Beide producten bieden zo hun voor en tegens, maar in dit artikel richten wij onze pijlen met name op de buitenkeukens. Wij willen je namelijk kennis laten maken met een buitenkeuken én met de criteria waarop je de verschillende buitenkeukens goed met elkaar kunt vergelijken.

Wat is het verschil tussen een barbecue of een buitenkeuken?

Wil jij ook graag van gezellige avondjes in jouw tuin gaan genieten? Vind je het daarbij super om de barbecue of de buitenkeuken aan te zetten? Voordat je van dergelijke lekkere avondjes kunt genieten, dien je een goede keuze te maken tussen een barbecue of een buitenkeuken. Voor welke variant je nou het beste kunt kiezen? Dat is volledig van jouw voorkeuren afhankelijk.

Het belangrijkste verschil is eigenlijk terug te vinden in de mogelijkheden. Met een buitenkeuken kun je vaak meerdere soorten maatlijden bereiden én kun je deze maaltijden vaak ook makkelijker/sneller bereiden. Je kunt een buitenkeuken eigenlijk zien als een grote gasbarbecue met meerdere mogelijkheden.

Zoals je wellicht al verwacht had, werkt een buitenkeuken op basis van gas. Ook op dat gebied valt een buitenkeuken dus te vergelijken met een gasbarbecue. Bij beide producten heb je in ieder geval een gasfles nodig om gebruik van het apparaat te kunnen maken. Let wel op: de gasfles voor een buitenkeuken moet vaak een stuk(je) groter zijn dan de gasfles voor een gasbarbecue. Ook dit is weer te danken aan het feit dat een buitenkeuken groter is, meer vermogen heeft en dus ook meerdere mogelijkheden met zich mee brengt.

Vind jij het leuk om veel tijd en aandacht aan jouw maaltijd te besteden? Dan is het aan te raden om voor een buitenkeuken te kiezen. Met een buitenkeuken kun je namelijk op een aangename manier tal van maaltijden bereiden. Je kunt hierbij kiezen voor heerlijke stukjes vlees, maar je kunt ook kiezen voor groenten en aanverwante voedingsmiddelen. Juist doordat je zoveel maaltijd op een buitenkeuken kunt bereiden, is het erg leuk (en lekker) om een buitenkeuken te gaan gebruiken!

Is een buitenkeuken aan te raden?

Ben je op dit moment op zoek naar een geschikte buitenkeuken voor in jouw tuin? Wil jij ook heerlijke maaltijden in jouw tuin kunnen bereiden? En wil jij ook van de hierboven geschetste gezelligheid in jouw tuin gaan genieten? Als je voor een buitenkeuken kiest, behoort dit écht tot de mogelijkheden. Je geniet met een buitenkeuken wat ons betreft al snel van meerdere voordelen.

Op basis van die voordelen kunnen wij de aanschaf van een buitenkeuken dan ook van harte aanraden. Wel is het goed om rekening te houden met het feit dat een buitenkeuken het nodige onderhoud vraagt. Je moet een buitenkeuken continu goed schoonmaken, je moet een buitenkeuken goed afdekken en je moet de gasfles op een veilige manier zien te bewaren. Het in gebruik nemen van een buitenkeuken kent dus zeker de nodige haken en ogen, maar daar staat dan ook veel plezier tegenover.

Onder aan de streep kunnen wij de aanschaf van een buitenkeuken in ieder geval van harte aanraden. Je kunt heerlijke maaltijden gaan bereiden, je kunt van veel gezelligheid in jouw tuin genieten en je kunt veel gezellige avondjes gaan beleven. Het enige wat je daar nog voor nodig hebt, is een geschikte buitenkeuken. Met het uitzoeken van een geschikte buitenkeuken gaan wij jou graag een handje helpen.

De beste buitenkeuken uitkiezen

Lijkt het jou wel iets om met een buitenkeuken aan de slag te gaan? In dat geval is het aan te raden om voor jezelf een goed vergelijk te maken. Dat is eigenlijk niet alleen aan te raden, maar is ook eigenlijk pure noodzaak. Als je niet een goed vergelijk maakt, kun je niet de juiste buitenkeuken binnen het uitgebreide assortiment vinden.

Wij willen je dan ook graag aanraden om op verschillende criteria te letten bij het uitkiezen van een buitenkeuken. Welke criteria dat zijn? Dát ga je in het restant van dit artikel lezen. In het restant van dit artikel bespreken wij alle zaken waar je goed op moet letten. Als je op deze zaken weet te letten, kun je een goed vergelijk maken. Aan de hand van de uitkomst van dat vergelijk kun je vervolgens voor jezelf de knoop doorhakken: welke buitenkeuken gaat het worden.

Al met al is het dus onwijs belangrijk om een goed vergelijk te maken. Aangezien het aanbod nogal divers is, is het echter niet al te makkelijk om een goed vergelijk te maken. Mede daarom raden wij je van harte aan om het restant van dit artikel goed door te nemen. In het restant van dit artikel vind je dus de belangrijkste criteria waar je goed op moet letten, zodat je uiteindelijk de beste buitenkeuken voor in jouw tuin kunt gaan vinden.

Zet je wensen op een rijtje

Wil je graag een buitenkeuken voor in jouw keuken aan gaan schaffen? Dan heb je in ieder geval al één verstandige keuze gemaakt. Je moet nu echter nog meer keuzes gaan maken, waarvoor het van belang is dat je eerst zelf enkele knopen door gaat hakken.

Om die knopen door te kunnen haken, is ons advies om jouw wensen even op een rijtje te zetten. Waar wil je de buitenkeuken precies voor gebruiken? Met hoeveel mensen wil je eventueel van een heerlijke maaltijd gaan genieten? Hoeveel geld wil je aan de buitenkeuken uitgeven? Hoe moet de buitenkeuken er uit komen te zien? Over welke functies c.q. eigenschappen moet de buitenkeuken sowieso beschikken? En hoe moet de buitenkeuken vormgegeven zijn?

Probeer voor jezelf op zoveel mogelijk van deze vragen een passend antwoord te vinden. Als je bijvoorbeeld hebt bepaald aan welke functies/eigenschappen de buitenkeuken moet voldoen, kun je al snel een flinke schifting in het aanbod maken. Dát maakt het uitkiezen van een geschikte buitenkeuken voor in jouw tuin alleen maar een stuk makkelijker.

De afmetingen van de buitenkeuken

Allereerst willen wij je aanraden om goed naar de afmetingen van de buitenkeuken te kijken. De afmetingen van dit apparaat zijn voor twee dingen bepalend: voor de plaatsing in jouw tuin én voor het gemak dat je aan de buitenkeuken gaat beleven.

Als je een buitenkeuken in jouw tuin neer weet te zetten, geniet je al snel van de nodige voordelen. Je moet echter ook rekening houden met de vrij forse afmetingen van de buitenkeuken. Juist doordat een buitenkeuken vrij groot is, valt deze direct goed in jouw tuin op. Wil je echter wel dat de buitenkeuken een prominente plek in jouw tuin krijgt? Het is aan jou om dat te bepalen. Juist door goed naar de afmetingen van de buitenkeuken te kijken, kun je een geschikte keuken vinden.

Daarbij moet je ook goed naar de afmetingen van het barbecue vlak kijken. Het leuke is hierbij dat elke fabrikant op haar eigen manier aangeeft hoe groot het barbecue vlak is. Nagenoeg alle fabrikanten geven dit aan met behulp van een xx hoeveelheid centimeters, maar anders fabrikanten kiezen er ook voor om een xx aantal hamburgers te hanteren. Des te meer hamburgers je op het barbecue vlak kwijt kan, des te groter de buitenkeuken is.

Moraal van het verhaal: let heel goed op de afmetingen van de buitenkeuken. Deze afmetingen zijn bepalend voor zowel de uitstraling als het gemak van de buitenkeuken!

Aantal branders

Eerder in dit artikel heb je kunnen lezen dat een buitenkeuken uitgebreider is dan een gasbarbecue. Dat blijkt onder meer uit het feit dat je bij een buitenkeuken voor meerdere branders kunt kiezen. Je kunt kiezen voor een buitenkeuken met één brander, maar je kunt ook kiezen voor een buitenkeuken met 2 branders, met 3 branders, met 4 branders, met 5 branders, met 6 branders of zelfs met 7 branders.

Des te meer branders de buitenkeuken heeft, des te meer kookzones je kunt gebruiken. Je kunt eigenlijk een brander vergelijken met de pitten op jouw fornuis.

Is het aan te raden om voor een buitenkeuken met meerdere branders te kiezen? Dat is volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Als je voor grote gezelschappen een uitgebreide maaltijd voor wilt schotelen, is het aan te raden om voor meerdere branders te kiezen. Wil jij de buitenkeuken eigenlijk alleen gebruiken voor het klaarmaken van lekker vlees? Dan ben je met 1 of 2 branders ook prima uit.

Materiaal + kleur van de buitenkeuken

Eerder in dit artikel hebben wij je de tip gegeven om goed naar de afmetingen van de buitenkeuken te kijken. De afmetingen zijn bepalend voor de uitstraling van het apparaat, maar dat geldt ook zeker voor het materiaal en de kleurstelling van de buitenkeuken.

Qua materiaal heb je de keus uit onder meer metaal, gietijzer, staal, RVS en kunststof. In onze ogen kun je het beste kiezen voor metaal, RVS of staal; dit zijn verreweg de meest gebruikte (en populairste) materiaalsoorten voor een buitenkeuken.

Het advies is om hierbij ook goed naar de kleurstelling van de buitenkeuken te kijken. Als je ons aanbod van buitenkeukens bekijkt, zie je dat elke buitenkeuken een andere kleurstelling heeft. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een buitenkeuken in een donkere tint, maar je kunt ook kiezen voor een buitenkeuken in een lichtere tint. Het is volledig aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat. Feit is dat je in ieder geval uit voldoende kleurstellingen kunt kiezen, waardoor je altijd wel een geschikt kleurstelling kunt vinden!

Handige opties

Ook is het onwijs belangrijk om goed naar verschillende opties te kijken. Bij het ontwikkelen van een buitenkeuken kan een fabrikant uit tal van opties kijken, waarbij niet alle fabrikanten voor dezelfde opties kiezen. Juist hierdoor zijn er grote verschillen zichtbaar tussen bijvoorbeeld buitenkeuken A en buitenkeuken B op het gebied van opties.

Wij raden je aan om in ieder geval op de volgende handige opties goed te letten: een handige zijtafel, een deksel, een thermometer, een zijbrander, een onderstel, een drukregelaar, wieltjes, een gasslang, een verwijderbare aslade, een luchtrooster en een hoes.

Zijn deze opties op de buitenkeuken actief? Dan weet je zeker dat je een uitgebreide én handige buitenkeuken gevonden hebt. In onze ogen zijn onder meer het zijtafeltje, het deksel, de wieltje en de drukregelaar van onmisbaar belang. Als je een buitenkeuken zonder deze opties aanschaft, merk je eigenlijk dat je iets ‘mist’.

Aan welke opties hecht jij veel waarde? En welke opties moeten dus op jouw buitenkeuken sowieso aanwezig zijn? Jij bent de enige die hier een antwoord op kan geven. Zet dus je wensen op een rijtje, bekijk goed de verschillende opties en hak voor jezelf de knoop door!

Merk van de buitenkeuken

In ons aanbod vind je enkele buitenkeukens van enkele bekende merken terug. Wij werken hiervoor specifiek met enkele bekende merken samen, aangezien die merken bewezen hebben dat zij kwaliteit weten te bieden. Je kunt dan ook met een gerust hart één van de buitenkeukens uit ons assortiment aanschaffen, aangezien de fabrikanten van deze buitenkeukens hun zaakjes prima op orde hebben.

Is het aan te raden om altijd voor een buitenkeuken van een gerenommeerd merk te kiezen? In onze ogen is dat zeker het geval. De gerenommeerde merken weten namelijk de beste, meest uitgebreide en meest interessante buitenkeukens te leveren. Juist dat zijn de buitenkeukens waar jij veel plezier aan kan gaan beleven.

Prijskaartje van de buitenkeuken

Zo, in dit artikel heb je al heel veel informatie over het uitzoeken van een geschikte buitenkeuken kunnen vinden. Het is ongetwijfeld al duidelijk geworden dat je op heel veel verschillende criteria moet letten. Ook moet je voor jezelf gaan bepalen wáár je precies behoefte aan hebt en ook hoeveel geld je uit wilt/kunt gaan geven.

Met dat laatste punt hebben we het laatste belangrijke criteria te pakken. Als je in aanbod naar de buitenkeukens kijkt, zie je direct dat de prijzen nogal variëren. Juist doordat de prijzen variëren, is het aan te raden om voor jezelf een maximum budget vast te stellen. Binnen dit maximum budget kun je vervolgens gericht op zoek gaan naar de beste buitenkeuken.

Is het aan te raden om je hierbij volledig op het prijskaartje te richten? Nee, zeker niet. In onze ogen moet het totaalplaatje kloppen. De kwaliteit moet naar wens zijn, de uitstraling moet naar wens zijn, de opties moeten naar wens zijn, alle mogelijkheden moeten naar wens zijn én het prijskaartje moet naar wens zijn. Als je uiteindelijk op al deze facetten weet te letten, kun je de juiste keuze gaan maken!

Slotwoord

Wil jij graag een buitenkeuken voor in jouw tuin aanschaffen? Dan weet je zeker dat je uit meer dan genoeg interessante varianten kunt kiezen. Wat nu de beste variant voor in jouw tuin is? Aan de hand van bovengenoemde criteria kun je dat voor jezelf gaan bepalen. Wij wensen je graag veel succes met de zoektocht naar de beste buitenkeuken voor in jouw tuin. Heb je die buitenkeuken uiteindelijk gevonden? Dan wensen wij je graag veel plezier! Van de aanschaf van een buitenkeuken ga je in ieder geval géén spijt krijgen.