{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 6 mei 2021

De mooiste tuinen ter wereldTuinen, we zijn er dol op en besteden er dan ook graag veel tijd, aandacht en zorg aan! Onze tuinen worden ook steeds belangrijker voor ons nu we steeds meer buiten zijn en de gezondheidsvoordelen hiervan ervaren. Over de hele wereld zijn er ontelbaar veel tuinen, groot, klein, modern, landelijk, met bloemen of met bomen. Ieder deel van de wereld heeft zo zijn eigen voorkeuren en manieren van het inrichten van tuinen, ieder op zijn eigen manier.

Maar er zijn een aantal tuinen ter wereld die met kop en schouder uitsteken boven al die andere tuinen die er te vinden zijn. Dit zijn veelal bekende tuinen die jaarlijks gigantisch veel bezoekers trekken en in heel veel tijdschriften en boeken geroemd worden om hun schoonheid. Deze tuinen zijn een ware belevenis om een keer te bezoeken en zijn eigenlijk allemaal een stukje blijvende geschiedenis.

Wij nemen je graag mee op reis over de hele wereld en laten je zien wat nu dan echt de aller mooiste en meest bijzondere tuinen van de wereld zijn! Wat maakt deze tuinen zo bijzonder en waar staan ze om bekend, wie houdt het onderhoud van deze tuinen bij, en zijn ze nog opengesteld voor publiek? Wij geven antwoord op al je vragen!

De absolute Nummer 1De nummer een van deze lijst is voor heel veel mensen eigenlijk geen verrassing. De prachtige tuinen van Versailles staan namelijk wereldwijd bekend om hun schoonheid en alle bijzondere eigenschappen die ze bezitten. Het zijn dan ook de grootste Franse tuinen ter wereld en ze zijn voorzien van enorm veel schoonheid!

Deze tuinen bevatten onder andere een waar kanaal, vroeger voeren hier gondels met gondeliers die de koning speciaal uit Italië had laten overkomen, hij bouwde zelfs een speciaal dorp voor ze rond zijn kasteel zodat ze zouden blijven en hij altijd gondeliers bij de hand had om zijn gondels te laten varen. Daarnaast waren er eindeloze wandelpaden langs alle verschillende delen van de tuinen. Delen vol bloemen, planten, bomen maar ook een enorm grote moestuin waar allerlei gewassen werden verbouwd om de inwoners van het kasteel van voedsel te voorzien.

Maar ook was er een enorme orangerie, hier worden tot op de dag van vandaag sinaasappelbomen, oleanders en palmbomen neergezet om zo optimaal te kunnen profiteren van het constante klimaat in de orangerie. Naast al deze bijzondere elementen staan de tuinen ook bekend om hun schoonheid, ze zijn aangelegd door twee tuinarchitecten die dit werkelijk geweldig hebben gedaan. Aan ieder detail is aandacht besteed en de tuinen liggen er dan ook altijd voortreffelijk bij. De tuinen worden versierd door vele mooie waterpartijen en fonteinen en je kijkt werkelijk je ogen uit.

Vroeger hield de koning veel feesten in de tuinen om ze aan zoveel mogelijk mensen te laten zien, de tuinen warden dan ook zijn grootste trots. Vandaag de dag zijn de tuinen nog steeds opengesteld voor publiek en kan men dus nog steeds genieten van de prachtige plannen die de koning ooit in de 18e eeuw met de tuinen had. Een waar stukje geschiedenis wat je ook echt voelt en ervaart als je door de prachtige tuinen loopt! Wat ons betreft dan ook een absolute nummer een die niet te evenaren is!

De Boboli tuinen in ItaliëOp nummer twee ook weer hele bijzondere tuinen, maar ditmaal reizen we af naar Italië waar de Boboli tuinen staan. Deze tuinen kun je vinden in Florence in Italië, achter het palazzo pitti om precies te zijn. De tuinen zijn ontstaan in de 16e eeuw toen ze aangelegd werden door Eleonora van Toledo. Maar het ontwerp is van twee andere architecten die de tuin al eerder ontwierpen maar helaas nooit de kans kregen hem ook daadwerkelijk aan te leggen en het prachtige ontwerp uit te voeren. Eleonora deed dit uiteindelijk voor hen en met werkelijk schitterend resultaat.

De tuin is werkelijk een pareltje, zo kun je er eindeloos wandelen door paden die omringd zijn met de meest mooie buxussen die in allerlei vormen zijn gesnoeid. Daarnaast is er in de tuinen ook een deel met eikenbomen en cipressen te vinden, werkelijk prachtige bomen die bij elkaar zorgen voor een schitterend en vooral ook statig gezicht. Daarnaast kun je vooral enorm veel beelden en kunst in de tuinen vinden. Hier staan ze dan ook echt om bekend. De hoeveelheid beelden in de tuinen is ontelbaar en velen hiervan zijn ook wereldwijd beroemd. Leuk detail is dat de tuinen door de jaren heen steeds verder werden aangelegd en echt pas rond de 17e eeuw helemaal af waren en hun huidige omvang hadden. Dit was dus een enorm lang proces waar ook met velen handen aan gewerkt is, bijna een eeuw lang dus. Iedere keer werd er weer een stukje aan de tuinen toegevoegd omdat ze nooit helemaal af leken. Uiteindelijk klopte het totaalplaatje en waren ze zoals ze tot op de dag van vandaag nog steeds zijn!

Enkele beroemde kunstwerken die in de tuinen te vinden zijn, het amfitheater, een klein romeins circus waar de familie waar de tuinen aan toebehoorden graag theatervoorstellingen hielden. Maar ook de obelisk, deze kwam helemaal uit Rome en kreeg plaats in de tuinen van Boboli. Maar er staat ook een bekken van graniet met een enorme afmeting, namelijk groot genoeg om er een volwassen olifant in te baden, die afmeting is enorm en kun je jezelf eigenlijk bijna niet voorstellen zonder het in het echt gezien te hebben!

En dan hebben we ook nog de prachtige Neptunus fontein, echt een lust voor het oog, je kunt er werkelijk uren naar blijven kijken zo prachtig met zoveel oog voor detail. En buiten deze kunstwerken zijn er ook nog enorm veel andere vijvers en fonteinen te vinden in de tuinen en zelfs een echt eilandje met allerlei verschillende beelden van dansende boeren.

Ieder stukje van de tuinen is weer een ware belevenis op zich en je kunt je er dan ook prima uren vermaken! De tuinen worden nog dagelijks onderhouden door personeel om ze in uitstekende conditie te houden zodat dit prachtige stukje geschiedenis ook bewaard zal blijven. Hierdoor zijn de tuinen ook te bezoeken maar moet je er wel entree voor betalen. De opbrengsten hiervan gaan volledig naar het onderhoud van de tuinen en het salaris van het personeel wat in de tuinen werkt.

De tuinen van Monet in NormandiëVervolgens komen we uit bij de tuinen van Monet in Normandië, Frankrijk. Deze prachtige schilder kon niet alleen mooie schilderijen maken maar legde ook een prachtige tuin aan met oog voor detail en net zoveel schoonheid als dat zijn schilderijen bevatten!

De tuinen vormden dan ook een grote inspiratie voor zijn schilderijen, hij vond er altijd wel een mooie plekje met een schitterend uitzicht om aan een nieuw meesterwerk te werken. Dat was ook niet zo gek want de tuinen zijn werkelijk adembenemend. Zo staan ze vooral vol met allerlei prachtige bloemen, tulpen, pioenrozen, klaprozen, blauwe regen en dahlia’s, en dit is nog maar een kleine greep van alle soorten die er echt te bewonderen zijn. Daarnaast vind je in de tuinen ook bruggetjes, waterpartijen, vijvers, treurwilgen en schitterende waterlelies. Als je er rondloopt kun je jezelf direct voorstellen waar deze geweldige schilder zijn inspiratie vandaan haalde, al deze schoonheid het is net of je in een levensecht schilderij loopt!

Ook vandaag de dag kun je de schoonheid van de tuinen dus nog bewonderen en je kunt zelfs ook een kijkje nemen in de keuken en het atelier van de bekende schrijver en het huis waar hij zo gelukkig was met zijn vrouw Camille. Het is namelijk opengesteld voor publiek. Jaarlijks trekt deze plek ruim 50.000 bezoekers dat is natuurlijk enorm veel. Allemaal willen ze meegenieten van de bijzondere schoonheid van deze werkelijk schitterende tuinen. Het is dan ook eigenlijk bijna niet in woorden over te brengen hoe mooi de tuinen werkelijk zijn. Als je het zelf wil ervaren dan raden we toch echt een tripje naar Normandië aan om al deze schoonheid met eigen ogen te beleven!

De Rikugi-en tuinen in TokyoEen heel stuk verder weg maar zeker ook prachtig zijn de Rikugi-en tuinen in Tokyo. Deze tuinen zijn aangelegd volgens zes elementen die je terug kunt vinden in de Japanse poëzie. De tuinen bestaan uit verschillende delen met name een vijver, bomen en een grote heuvel staan centraal. Daarnaast heeft deze tuin ook prachtige kersenbloesembomen die een ware attractie vormen in de periode dat ze bloeien! Van over de hele wereld komen mensen naar dit schitterende spektakel kijken! Daarnaast worden deze bloesembomen in de periode dat de bloeien ook nog eens met spotlights verlicht in de avonduren en blijven de tuinen dan ook speciaal langer open om dit prachtige tafereel te kunnen laten zien! Het is dan ook werkelijk sprookjesachtig om te aanschouwen, de schitterende bloesembomen die verlicht worden met spotlights en zo een bijna betoverend beeld vormen!

De tuinen hebben wel enorm veel aan oppervlakte ingeleverd door de jaren heen, ze zijn nu nog maar een derde van hun oorspronkelijke grootte dit had er onder andere mee te maken dat ze van eigenaar zijn gewisseld en met bezuinigingen. Maar ze zijn nog steeds de moeite van het bezoeken waard! De tuinen staan vooral ook bekend om hun prachtige kleuren, zo staan er enorm veel bomen die vooral in de herfst prachtig gekleurde bladeren hebben waar je werkelijk naar kunt blijven kijken zo mooi!

De Keukenhof in LisseEn dan staat de Keukenhof op onze eigen Hollandse bodem er ook gewoon bij! Dit is dan ook zeker wel verdiend aangezien de Keukenhof ook een waar spektakel is en prachtig om te zien! De Keukenhof is een bloemenpark in de provincie Zuid-Holland, bij de plaats Lisse gelegen om precies te zijn. Het is een enorm groot park van maar liefst 32 hectare! Hier kun je allerlei bloemen zien bloeien vanuit bolgewassen van de omliggende tuinbouwbedrijven, Lisse ligt dan ook midden in de bollenstreek.

Het is dan ook werkelijk een schitterend gezicht, rijen vol met gekleurde tulpen vormen een prachtig plaatje en toeristen vanuit de hele wereld gaan hier dan ook graag mee op de foto! Wist je dat de Keukenhof in totaal jaarlijks ruim een miljoen bezoekers trekt van werkelijk over de gehele wereld vandaan! Enorm bijzonder en dat voor ons kleine landje!

Maar wat helemaal bijzonder is, de hoeveelheid bloemen die er te zien zijn. Wist je dat er ruim 7 miljoen bloembollen geplant zijn in de Keukenhof. Je kunt er dan ook genieten van ontelbaar veel narcissen, tulpen, lelies en hyacinten, allemaal in schitterende kleuren en vormen en ook soorten die je waarschijnlijk nog nooit eerder gezien hebt! Er zijn dan ook ruim 40 hoveniers aan de slag om dit alles goed bij te houden en de bloemen te verzorgen! Ook is er een heus kasteel op het terrein waar je heerlijk kunt genieten van een hapje of een drankje. Een bezoekje aan de keukentuin is dan ook een ware belevenis, het is leuk voor het hele gezin en er is meer dan genoeg te zien! Zo kun je er verschillende rondleidingen volgen en is er een bloemenshow en je kunt zelfs het water op en een rondvaart maken met een echte fluisterboot. Genoeg te doen en zien dus om een dagje zoet te zijn, en het is dan ook een erg leuk uitstapje wat we zeker kunnen aanraden!

Wat is de natuur toch mooiDat waren ze dan een aantal van de mooiste tuinen ter wereld, allemaal met hun eigen verhaal en bijzonderheden. Stuk voor stuk hebben ze elementen die je bijna nergens anders terug kunt vinden en die de tuinen zo speciaal en bijzonder maken. Feit is dat ze allemaal zeker weten een bezoek waard zijn en dat je onder de indruk zal zijn van de pracht en praal van deze tuinen en de adembenemende schoonheid! In ieder geval ook weer een bewijs dat de natuur enorm mooi is en heel veel te bieden heeft, en de manier waarop de architecten van deze tuinen de natuur hebben vormgegeven is werkelijk prachtig! Een kunst op zich!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »