{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 24 november 2022

Het gebruik van ronde vormen in de tuin

Als we kijken naar de indeling van verschillende tuinen om ons heen dan zien we toch over het algemeen wel dat hierbij vooral gebruik gemaakt is van rechte vormen en lijnen. Dit is een bepaalde trend geworden die we dan ook terug blijven zien. Vaak heeft het gebruik van rechte vormen en lijnen in een tuin voor veel mensen de voorkeur omdat ze het gevoel hebben dat ze de tuin dan zo efficiënt mogelijk indelen en dat ze op deze manier zoveel mogelijk ruimte besparen.

 

Maar is dat eigenlijk wel echt zo? Is het echt waar dat je met ronde vormen er dus voor zorgt dat er minder ruimte in de tuin overblijft en dat je dus niet optimaal gebruik maakt van je tuin? Of valt dat eigenlijk allemaal best wel mee en kun je dus ook met ronde vormen prima uit de voeten in een achtertuin? En brengen ronde vormen eigenlijk nog bepaalde voordelen met zich mee? En op welke manier kun je dan ronde vormen toepassen in je tuin?

 

Wij gaan kijken hoe je dit aan kunt pakken en verdiepen ons in deze blog in het gebruik van ronde vormen in de tuin? Hoe kun je ronde vormen het beste inzetten en wat zijn dan de voor en nadelen hiervan. Uiteindelijk geven we zo ook antwoord op de vraag of het gebruik van ronde vormen in een tuin daadwerkelijk minder efficiënt is of dat dit eigenlijk allemaal wel meevalt? Lees je met ons mee?

 

Ronde vormen versus rechte vormen

 

Over het algemeen zijn het dus de rechte vormen die we het meeste terug zien bij de indeling van tuinen. Zo worden er rechte paden aangelegd, terrassen met rechte vormen en daarnaast ook borders met rechte lijnen. Op deze manier zie je dus dat de rechte vormen het echt winnen van de ronde vormen.

 

Maar welke voordelen brengen deze rechte vormen dan met zich mee en waarom worden ze zoveel gebruikt? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk vrij simpel. Rechte vormen zorgen voor duidelijke kaders en deze kaders ogen dan zeer ruimtelijk. Daarnaast kun je rechte vormen vaak als een puzzel in elkaar passen, dit geeft veel mensen een ruimtelijk gevoel. Helaas vergeten ze dan dat je dit dus ook prima met ronde vormen kunt doen en dat deze dus op dezelfde wijze in elkaar kunnen passen maar optisch oogt dit dus anders.

 

Over het algemeen maken mensen dus de keuze voor rechte vormen. Wat ook meespeelt is dat veel elementen voor in de tuin ook in rechte vormen verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan tegels, stukken gras, schuttingen en tuin meubelen. Hierbij wordt het beeld dat rechte vormen het beste zijn voor het gebruik in een tuin dus enorm bevestigd!

 

Maar vlak de ronde vormen vooral niet uit. Ook deze kunnen dus prima in een tuin gebruikt worden en hebben juist enorm veel voordelen. Helaas blijven veel mensen toch hangen bij enkel het gebruik van rechte vormen en dat is natuurlijk ongelofelijk jammer.

 

Hoe gebruik je ronde vormen in de tuin

 

Zoals je dus kunt lezen zijn het vooral de rechte vormen voor in een tuin die terrein winnen en dit is natuurlijk zonde, want ook ronde vormen kunnen enorm prettig zijn voor het gebruik in een tuin en ook echt wat toevoegen. Wel is het even puzzelen naar hoe je deze ronde vormen dan precies gebruikt in je tuin. Gelukkig hebben wij daar een aantal hele handige tips voor!

 

Zo kun je bijvoorbeeld prima zorgen voor een rond terras in je tuin, maar ook tuinpaden en borders kun je prima voorzien van ronde lijnen in plaats van enkel met rechte lijnen te werken. Op deze manier breng je dus heel simpel en eenvoudig ronde vormen aan in je tuin en dat is natuurlijk heel erg prettig, en heeft ook nog eens veel voordelen maar daar komen we zo even op terug!

 

Zoals je dus kunt zien kun je op verschillende manieren ronde vormen in je tuin gebruiken en dit zorgt dan ook voor een sfeervol en mooi geheel. En in tegenstelling van wat er vaak gedacht wordt kun je dus ook met ronde vormen optimaal met de ruimte omgaan die je tot je beschikking hebt en ontstaat er dus ook met ronde vormen geen ruimte verlies!

 

De voordelen van het gebruik van ronde vormen in de tuin

 

Zoals je dus wel kunt zien heeft het gebruik van ronde vormen in de tuin veel voordelen! Ten eerste is het vooral het oog wat ook wat wil. Als je namelijk ronde vormen in je tuin verwerkt dan oogt dit optisch heel speels. Je tuin krijgt dus meteen een hele gezellig en losse sfeer en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Vandaar dat we het gebruik van ronde vormen in de tuin dan ook vooral bij landelijke en groene tuinen zien. Bij de moderne sfeer past het wellicht iets minder omdat hier toch wel vaak voor strakke en rechte lijnen gekozen wordt. Maar de landelijke en groene sfeer kunnen prima met ronde vormen uit de voeten en het voegt op die manier dan ook echt wat toe aan je tuin!

 

Maar naast dat het dus voor een hele speelse en ontspannen sfeer in de tuin zorgt heeft het gebruik van ronde vormen in de tuin nog een aantal andere fijne voordelen! Zo is het bijvoorbeeld zo dat het gebruik van ronde vormen in de tuin ook zorgt dat je vrij makkelijk de indeling van je tuin vorm kunt geven. De ronde vormen passen vaak prima bij elkaar en je kunt op deze manier de indeling van je tuin dan ook als een puzzel in elkaar passen.

 

Daarnaast valt een uitschieter ook wat minder op dan bij rechte vormen. Als jij bijvoorbeeld voor ronde vormen kiest en je schiet wat uit met de beplanting en die loopt enigszins over de vorm heen dan vormt dit totaal geen probleem in de speelsheid van de indeling van de tuin valt dit nauwelijks op. Terwijl dit bij rechte vormen dus wel het geval is. Als je daar namelijk een zelfde soort uitschieter hebt dan doet dit meteen afbreuk aan de indeling van de tuin en dat is natuurlijk ergens ook wel weer heel erg zonde!

 

Het gebruik van ronde vormen in de tuin heeft dus veel fijne voordelen en het is dan ook volkomen begrijpelijk dat steeds meer mensen voor het gebruik van ronde vormen in de tuin kiezen! Op deze manier voegen ze dan ook echt veel sfeer en gezelligheid aan een tuin toe en dat zorgt weer voor een gezellig geheel!

 

De nadelen van het gebruik van ronde vormen in de tuin

 

Maar nu we de voordelen van het gebruik van ronde vormen in de tuin op een rijtje gezet hebben is het natuurlijk ook wel heel handig om te kijken of er soms ook nadelen kleven aan het gebruik van ronde vormen in de tuin.

 

Zo is het bijvoorbeeld zo dat het gebruik van ronde vormen in de tuin soms ook wat rommelig kan ogen. Als je bijvoorbeeld enkel maar overal ronde vormen toevoegt dan kan dit best vol en rommelig gaan ogen, sommige mensen vinden dit niet prettig en kiezen om die reden liever voor rechte vormen.

 

Ook kunnen ronde vormen soms wat minder goed passen bij de rest van de indeling van de tuin. Als jij bijvoorbeeld kiest voor een ronde vorm voor het terras in je tuin en hier vervolgens rechte meubelen op plaatst die net niet helemaal op het ronde terras passen dan staat dit natuurlijk minder mooi. Dit wil je dan ook liever voorkomen natuurlijk en vandaar dat het een stuk handiger is om ervoor te zorgen dat je dit goed op elkaar afstemt. Kijk dus goed waar in je tuin je ronde vormen gebruikt en waar rechte vormen zodat je er een fijn geheel van kunt maken wat naadloos op elkaar aansluit!

 

Waar moet je op letten bij het gebruik van ronde vormen in de tuin

 

Als je dus besluit om ronde vormen in de tuin te gebruiken dan zijn er wel een aantal punten waar je even goed op moet letten en waar je dus rekening mee moet houden. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk om goed te kijken naar hoe je de indeling van je tuin vorm geeft en waar in die indeling je dan vervolgens de ronde vormen een plekje geeft! Enkel als je dit op de juiste wijze doet kun je zorgen voor een mooi en passend geheel in je tuin. Pak je dit niet goed aan dan kun je al snel afbreuk doen aan het eindresultaat!

 

Daarnaast is het dus ook erg belangrijk hoe je de rechte vormen in je tuin en de ronde vormen op elkaar afstemt. Je wil natuurlijk het liefste dat ze allemaal een mooi geheel met elkaar vormen maar daar is dan wel wat werk voor nodig. Zorg voor een goede verhouding tussen rechte en ronde vormen en zorg er ook voor dat ze goed op elkaar aansluiten. Alleen op deze manier krijg je een mooi resultaat!

 

Ook is het slim om goed op te letten dat je de ronde vormen mooi op elkaar aan laat sluiten zodat je geen lelijke overgangen krijgt. Stel je hebt een prachtig rond gazon en er komt een recht pad naast te liggen laat de overgang van het gazon naar het pad dan vloeiend verlopen zodat het er netjes uit komt te zien! Op deze manier sluit alles mooi op elkaar aan en krijg je geen lelijke overgangen.

 

Als je op al deze punten let kan het werkelijk waar een verrijking voor je tuin zijn om gebruik te maken van ronde vormen. Het brengt toch altijd een bepaalde sfeer met zich mee en dat is zeker weten heel sfeervol en gezellig. Door het gebruik van ronde vormen op de juiste wijze zorg je ervoor dat ze echt op een positieve manier iets bijdragen aan je tuin en dat is natuurlijk wel zo prettig!

 

De keuze voor ronde tuin meubelen

 

En als je het dan echt helemaal goed wil doen kun je natuurlijk ook nog de keuze maken voor tuin meubelen met ronde vormen in je tuin. Ook dit is zeer sfeervol en gezellig en zorgt voor een heel fijn geheel in je tuin! Zo kun je kiezen voor een mooie ronde tafel met stoelen erbij. Als je dit samen laat gaan met een rond terras heb je werkelijk waar een gouden match te pakken.

 

Het is dan ook zeker leuk om op zoek te gaan naar ronde tuin meubelen voor in je tuin. Alleen al het feit dat ze wat minder vaak voorkomen maakt het bijzonder en speciaal en zorgt er dus ook voor dat het totaal plaatje klopt!

 

Op deze manier ga je mee in het speelse karakter van de tuin en dat geeft een zeer fijn en verrassend eindresultaat!

 

Ronde vormen in de tuin

 

Zoals je dus wel kunt lezen is het gebruik van ronde vormen in de tuin een hele fijne en slimme keuze. Het geeft namelijk direct heel veel sfeer en gezelligheid aan een tuin en zorgt ook nog eens voor een hele speelse sfeer. Ook dit is dan meteen heel prettig doordat veel mensen zich vaak meteen thuis voelen in deze sfeer en dat is natuurlijk precies de bedoeling. Het is dan ook zeker weten een fijn plan om lekker te genieten van een tuin met ronde vormen!

 

Ook zie je dus dat je deze vormen vrij gemakkelijk toe kunt passen. Heel veel mensen denken helaas ten onrechte dat dit helemaal niet zo makkelijk is maar niets is minder waar. Je kunt op heel veel verschillende manieren ronde vormen aan je tuin toevoegen en zo dus zorgen voor die gezellige en speciale sfeer! Denk bijvoorbeeld aan ronde accessoires, ronde tuin meubelen, maar ook ronde borders of ronde tegels. Het kan allemaal en het brengt allemaal die speelsheid en die fijne sfeer met zich mee.

 

Daarnaast is het ook zeker niet zo dat je enkel maar met rechte vormen de ruimte in een tuin optimaal kunt benutten met ronde vormen is dit ook zeker het geval en ook dit zorgt voor veel sfeer en gezelligheid!

 

We raden het gebruik van ronde vormen in een tuin dan ook zeker weten aan. Geef er gerust je eigen draai aan en pas de ronde vormen in je tuin toe op een manier die helemaal bij je eigen wensen past op deze manier realiseer jij jouw eigen droomtuin!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »