{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Alleen vandaag nog 10% extra korting op het gehele assortiment - kortingscode CYBERMONDAY2021 - En voer GRATISHOES in bij opmerkingen bij elke tuin- of loungeset

Een uitschuifbare tafel voor in de tuin? Zeker een goed idee!

  • Door Roos
  • Thursday 25 / 03 / 2021 0
Een uitschuifbare tafel voor in de tuin? Zeker een goed idee!

Een uitschuifbare tafel voor in de tuin? Zeker een goed idee!

Het uitzoeken van een nieuwe tuintafel is voor elk huishouden een flinke klus. Het aanbod is namelijk niet alleen uitgebreid, maar ook nog eens divers. Dit betekent dat je ook uit meerdere soorten tafels kunt kiezen, waardoor het nóg belangrijker is om een goed vergelijk te maken. Hoe je dit vergelijk op de best mogelijke manier kunt maken? In onze ogen ben je hiervoor in onze webshop sowieso aan het juiste adres.
Wij bieden namelijk tal van soorten tafels aan. Al deze soorten tafels brengen specifieke voordelen met zich mee, waardoor je altijd wel een geschikte tuintafel kunt vinden. Ben je echter op zoek naar een specifiek soort tuintafel? Dan is het verstandig om eerst jouw eigen wensen op een rijtje te zetten. Bepaal voor jezelf aan welke eisen de tafel moet voldoen en denk ook alvast na over het budget dat je voor de aanschaf van de tafel vrij kunt maken.
In ons aanbod vind je zoals gezegd tal van soorten tuintafels. In dit artikel willen wij graag onze pijlen op een specifiek soort tuintafel: de uitschuifbare tafel. Een dergelijke tafel is uniek, brengt unieke voordelen met zich mee en heeft dan ook veel in zijn mars. Maar, wat zijn nou precies de voordelen van een uitschuifbare tafel? En waarom zou je voor jou ook interessant zijn om een uitschuifbare tafel aan te schaffen? Op die vragen vind je in dit artikel ene passend antwoord.
Daarnaast bespreken we in dit artikel nóg een belangrijk onderwerp: het daadwerkelijk uitzoeken van de beste uitschuifbare tafel. We bespreken in dit artikel precies waar je op moet letten en hoe je een goed vergelijk kunt maken. Al met al heb je na het lezen van dit artikel alle informatie in huis om direct op zoek naar een uitschuifbare tafel te gaan. Wij kunnen je op dit moment alvast één ding verklappen: de aanschaf van een uitschuifbare tafel is om meerdere redenen zeker aan te raden.

Wat is een uitschuifbare tafel precies?

Als je in 100 verschillende tuinen in ons land een kijkje neemt, kom je ongeveer 100 verschillende tuintafels tegen. Het aanbod is namelijk zeer uitgebreid én ook nog eens divers; dat laatste is te danken aan de vele soorten tafels die aangeboden worden. Als we het daarbij over een unieke tuintafel hebben, hebben we het absoluut over een uitschuifbare tafel.
Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een tafel die je naar wens uit kunt schuiven. Door de tafel uit te schuiven, weet je de tafel in principe te verlengen. Heb je een dergelijke lange tafel niet altijd nodig? Dan kun je het extra verlengstuk ook weer moeiteloos inschuiven. Je geniet al met al van een veelzijdige tafel. In onze ogen is dat dan ook één van de belangrijkste voordelen van een uitschuifbare tafel, waarover we je verderop in dit artikel meer willen vertellen.
Is elke uitschuifbare tafel hetzelfde? Nee, zeker niet. Ook binnen het aanbod van uitschuifbare tafels vind je meerdere varianten terug. Het onderscheid wordt onder meer gemaakt door verschillend materiaalgebruik, door verschillende afmetingen en door verschillende prijskaartjes. Ook de vorm van de tafel kan compleet anders zijn; je kunt een vierkante uitschuifbare tafel aanschaffen maar ook een ronde uitschijfbare tafel behoort tot de mogelijkheden.

Wat zijn de voordelen van een uitschuifbare tafel?

Je hebt hierboven al in het kort kennis kunnen maken met een uitschuifbare tafel. Wil je graag nóg meer informatie vinden over wat een uitschuifbare tafel nou precies is? Dan verwijzen wij je graag naar ons aanbod van uitschuifbare tafels. Als je de foto’s in onze webshop op je gemakje bekijkt, zie je direct wat een dergelijke tafel precies is.
Het feit dat je dit artikel aan het lezen bent, is al een goed teken. Dit betekent namelijk dat je beginnende interesse in een uitschuifbare tafel hebt óf dat je meer wilt weten over een dergelijke tafel. Waarom dit volgens ons een goed teken is? Omdat een uitschuifbare tafel de nodige voordelen met zich mee brengt. Als je voor een dergelijke tafel kiest, ga je in jouw tuin dus van de nodige voordelen genieten. Voordelen waar je zowel op korte- als op lange termijn ultiem van geniet.
Het belangrijkste voordeel van een dergelijke tafel is toch wel in de veelzijdigheid te vinden. Het feit dat je de tafel langer kunt maken, is simpelweg uniek te noemen. Mocht je bijvoorbeeld veel visite op bezoek krijgen, kun je iedereen een aangename zitplek geven. Dat doe je door de tafel even uit te schuiven en de tuinstoelen bij de tafel neer te zetten. Is alle visite weer weg? Dan schuif je de tafel weer in, waardoor de tafel een stuk minder ruimte in beslag neemt.
Het voordeel van een uitschuifbare tafel is dan ook terug te vinden in het gemak én in ruimtebesparing. Juist door de tafel ingeschoven te houden, weet je veel ruimte in jouw tuin te besparen. Ideaal voor als je niet al te vaak gebruik maakt van een tuintafel of als je een niet al te grote tuin hebt. Heb je plots wel een lange/grote tafel nodig? Dan is dat dus ook mogelijk dankzij het uitschuifbare gedeelte.
Ook is het wat ons betreft een absoluut voordeel dat een uitschuifbare tafel ‘normaal’ oogt. Je ziet van een afstandje niet dat de tafel uitschuifbaar is, waardoor de tafel eigenlijk als een normale tafel oogt. Op het moment dat je de tafel uit gaat schuiven, merk je echter dat je iets unieks in jouw tuin hebt. Eigenlijk is een dergelijke tafel dus een wolf in schaapskleren, zoals dat zo mooi heet.
Een ander voordeel is terug te vinden in het feit dat je de keus uit heel veel soorten tafels hebt. Ongeacht wat jouw wensen zijn, kun je dus een geschikte tafel vinden. Die tafel heeft in dat geval de gewenste vorm, de gewenste afmetingen en de gewenste kleur. Daarbij is het overigens ook goed om te weten dat je de keus uit meerdere materiaalsoorten en kleuren hebt; je kunt dus altijd wel een geschikte uitschuifbare tafel vinden.
Tot slot willen we benoemen dat een uitschuifbare tafel niet significant duurder is dan een ‘normale’ tuintafel. Het klopt dat je al snel honderden euro’s aan een tuintafel uit moet geven; dat geldt dus ook voor een uitschuifbare tafel. Tegenover de veelzijdigheid – en overige voordelen – staat dus niet per definitie een (veel) hoger prijskaartje. Uiteraard kun je het wel zo gek maken als je zelf maar wilt!

Hoe kun je de beste uitschuifbare tuintafel vinden?

Spreken de hierboven genoemde voordelen jou aan? Ben je daarom op zoek naar een geschikte uitschuifbare tafel voor in jouw tuin? Dan is het op voorhand goed om te weten dat je een goed vergelijk moet gaan maken. Moet dat echt? Nou, als je jarenlang van de tuintafel wilt genieten, is dat inderdaad wel aan te raden. Graag helpen we jou daar een handje mee. Je kunt bij ons niet alleen uit tal van uitschuifbare tafels kiezen, maar wij helpen je ook graag met deze zoektocht.
Dat doen we met dit artikel. Hieronder bespreken wij namelijk wat de belangrijkste criteria van een uitschuifbare tuintafel zijn. Als je goed op die criteria let, weet je 100% zeker dat je de juiste keuze gaat maken. Lees daarom onderstaande criteria op je gemakje door en lees je hierdoor goed in.
Allereerst willen wij je aanraden om zelf goed na te gaan denken. Wij raden je graag aan om eerst te bepalen waar je de tuintafel precies neer wilt gaan zetten. Wil je de tuintafel op het terras in jouw tuin neerzetten? Of wil je tuintafel mogelijk op het terras aan de achterkant van jouw tuin neerzetten? Als je die keuze gemaakt hebt, kun je vervolgens de aanwezige ruimte op gaan meten.
Waarom dat belangrijk is? Omdat je op basis van de aanwezige ruimte kunt bepalen wat de afmetingen van de tuintafel moeten worden. Je kunt hierbij niet alleen bepalen wat de afmetingen moeten worden, maar óók wat de vorm van de tuintafel moet worden. Wil je bijvoorbeeld een ronde uitschuifbare tuintafel hebben? Of heb je liever een rechthoekige uitschuifbare tuintafel? De keus is aan jou.
Overigens is het hierbij verstandig om op twee soorten afmetingen te letten: de afmetingen van de tafel als deze uitgeschoven is én de afmetingen van de tafel als deze ingeschoven is. Beide afmetingen zijn van cruciaal belang als je op een veelzijdige manier van de uitschuifbare tuintafel gebruik wilt gaan maken. Let hierbij ook goed op de hoeveelheid zitplaatsen die je aan de tafel kunt creëren; wil je bijvoorbeeld 6 zitplaatsen hebben of wil je 10 zitplaatsen hebben? Hou ook daar goed rekening mee als je verschillende tuintafels met elkaar gaat vergelijken.
Ook is het aan te raden om goed naar het materiaal van de tuintafels te kijken. In ons aanbod vind je tafels van wicker en van teakhout; beide varianten brengen zo hun eigen voor- en nadelen met zich mee. Het is aan jou om te bepalen waar je voorkeur naar uit gaat. Kunnen wij je op dit vlak van een handige tip voorzien? Nou, ons aanbod van teakhouten tuintafels is een stuk groter dan ons aanbod van wicker tuintafels. Het is daarom ook niet geheel verwonderlijk dat wij je zeker aan kunnen raden om te kiezen voor een tuintafel van teakhout.
Verder is het advies ook om goed naar de kleur van de tuitschuifbare tuintafel te kijken. Als je voor bijvoorbeeld teakhout gaat, kun je uit meerdere bruine tinten kiezen. Is de bruine tint niet helemaal naar jouw wens? Dan kun je die tint achteraf ook nog aanpassen; je kunt de tafel immers zelf makkelijk lakken, beitsen en/of verven.
Uiteraard moet je ook goed naar de kwaliteit van de uitschuifbare tuintafel kijken. Hoe je deze kwaliteit zo goed mogelijk kunt beoordelen? Dat doe je eigenlijk door altijd voor een tuintafel van een gerenommeerd merk te kiezen. De beste merken zijn immers in staat om de beste tafels te fabriceren, waardoor ons advies is om altijd voor een gerenommeerd merk te kiezen. In ons aanbod vind je overigens tafels van alleen maar de beste merken terug. Je hoeft je dus over de kwaliteit géén zorgen te maken als je een uitschuifbare tuintafel via onze website gaat bestellen.
Niet alleen de kwaliteit speelt hierbij een rol, maar uiteraard ook het prijskaartje van de tafel. Zoals wij eerder in dit artikel al stelden, is een uitschuifbare tafel niet significant duurder dan een normale tafel. Je moet echter alsnog rekening houden met een investering van meerdere honderden euro’s. Het maakt daarbij uiteraard wel uit of je bijvoorbeeld 500 euro of 800 euro aan een nieuwe tuintafel uitgeeft. Probeer dus voor jezelf te bepalen hoeveel geld je precies uit wilt geven.
Aan de hand van deze criteria kun je uiteindelijk tot de juiste keuze nemen. Graag willen wij hier nog één ding aan toevoegen: denk echt goed na over de manier waarop je de uitschuifbare tuintafel wilt gaan gebruiken. Als je dat helder in beeld hebt, kun je de zoektocht eigenlijk een stuk makkelijker laten verlopen.

Slotwoord

Zou jij van een veelzijdige, fraaie en handige tafel in jouw tuin willen genieten? Dan is de aanschaf van een uitschuifbare tuintafel dus zéker aan te raden. Hoe je uiteindelijk tot de beste keuze kunt komen, heb je reeds in dit artikel kunnen lezen. Daar willen we graag nog aan toevoegen dat de aanschaf van een uitschuifbare tuintafel zéker aan te raden is.
Wij zien dagelijks de verschillende soorten tuintafels de revue passeren. Bij de uitschuifbare tuintafel zijn wij nog steeds van mening dat deze tafel unieke voordelen met zich mee brengt. Zeker vanwege die voordelen is het aan te raden om een dergelijke tuintafel aan te schaffen. Maak dus voor jezelf een goed vergelijk, bepaal waar je precies naar op zoek bent en hak uiteindelijk de knoop door. Met name als je een groot gezin hebt of als je vaak mensen op bezoek krijgt, is een uitschuifbare tuintafel ideaal!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »